۱۲ بهمن ۱۴۰۱، ۱۴:۲۸

مهر گزارش می‌دهد؛

بازخوانی ماجرای تلخ «گرگر» در الیگودرز

بازخوانی ماجرای تلخ «گرگر» در الیگودرز

الیگودرز- تکرار حادثه تلخ «گرگر» این بار در الیگودرز کام لرستانی‌ها را تلخ کرد؛ وسیله‌ای که در نبود پل باعث جراحت و این بار جان باختن سه هم استانی شد، افرادی که هنوز پیکر آنها پیدا نشده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سالهاست که مطالبه اهالی منطقه «سرتنگ برزه» بخش «زز و ماهرو» الیگودرز از مسئولان احداث پل به جای «گَرگر» در منطقه است، موضوعی که تا کنون تحقق پیدا نکرده تا روز گذشته باز هم شاهد تکرار اتفاق ناگوار دیگری برای اهالی این منطقه و جان باختن سه نفر باشیم.

ایمان خسروی فرماندار الیگودرز در این رابطه، گفت: بر اساس گزارشات رسیده از منطقه «ززوماهرو»، در روستای «سرتنگ برزه» به دلیل سقوط از «گَرگر»، سه نفر از اهالی منطقه فوت کردند.

وی، افزود: این «گَرگر» حامل پنج نفر از اهالی این منطقه برای گذر از رودخانه بود که متأسفانه یک مرد ۵۷ ساله، یک زن ۴۰ ساله و یک کودک خردسال در این حادثه به رودخانه پرتاب و فوت کردند.

فرماندار الیگودرز، یادآور شد: نیروی‌های امدادی برای کمک به مصدومان و یافتن اجساد افراد مفقود شده به منطقه اعزام شده‌اند.

اجساد ۳ نفر همچنان مفقود است

محمد قدمی مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: روز گذشته متأسفانه پنج نفر از هم استانی‌ها در منطقه و بخش «زز و ماهرو» شهرستان الیگودرز و در فاصله ۴۰ کیلومتری از مرکز بخش، دچار حادثه بریدگی «گرگر» شدند و سبد «گرگر» در رودخانه افتاد.

وی با بیان اینکه در جریان این حادثه چهار نفر از اعضای یک خانواده و یک نفر از اهالی روستا که آنها را همراهی می کرده در رودخانه سقوط می‌کنند، گفت: در جریان این حادثه دو نفر مصدوم شدند و نجات پیدا کردند و سه نفر نیز فوت کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان با اشاره به کار امداد رسانی از سوی نیروهای هلال احمر در جریان وقوع این حادثه، عنوان کرد: ما دو تیم در این رابطه اعزام کرده بودیم و یک تیم هم از اورژانس در محل حادثه حضور پیدا کرد.

قدمی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط جوی، عملیات امداد و نجات به سختی صورت گرفت، گفت: امروز نیز کار جستجو برای پیدا کردن اجساد مفقودی در این حادثه با استفاده از ظرفیت محلی‌های منطقه در حال انجام است.

اعزام تیم غواصی به منطقه

وی از هماهنگی برای اعزام یک تیم غواصی به منطقه خبر داد و گفت: دو تیم امدادی از اعضای داوطلبان نیز به منطقه اعزام خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان با تاکید بر اینکه شرایط رودخانه هم سنگ لاخی است و هم خروشان و هم شرایط خاصی دارد، بیان داشت: از این بابت هنوز موفق به پیدا کردن مفقودین نشده‌ایم و به احتمال خیلی زیاد هم فوت کرده‌اند.

قدمی، محل وقوع این حادثه در رودخانه «زَز» و ۴۰ کیلومتری شهر «شول آباد» اعلام کرد و گفت: دیروز قرار بود که تیم غواصی را به منطقه اعزام کنیم به با توجه به شرایط جوی امکان تردد در جاده‌های کوهستانی مقدور نبود.

خطر ۲۰ «گَرگر» بیخ گوش مردم

محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: از روز گذشته پیگیری‌ها در این رابطه از طریق سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت راه، رئیس دفتر رئیس جمهور و… صورت گرفته، مسائل و مشکلات را انعکاس داده‌ایم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر رودخانه خروشان است و تیم‌ها امداد و نجات به منطقه اعزام شده‌اند، افزود: اما به خاطر اینکه رودخانه خروشان است و خیلی پر آب است نتوانسته‌اند اجساد را پیدا کنند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به ناپدید شدن سه نفر در پی این حادثه، ادامه داد: مشکلات شهرستان الیگودرز به وسعت یک استان است، پهناورترین شهرستان استان است، هر بخش آن معادل یکی از شهرستان‌های استان لرستان است.

خدابخشی، ادامه داد: وسعت شهرستان، پراکندگی روستاها، صعب العبور بودن مناطق آن باعث می‌شود که کار کردن در آن خیلی دشوار باشد، الان در حال حاضر نزدیک به ۲۰ «گَرگر» در شهرستان وجود دارد و مردم برای عبور از رودخانه مجور هستند که از همین کابل‌های سیمی و «گَرگر» ها استفاده کنند.

تکرار اتفاقات ناگوار

وی با تاکید بر اینکه پیگیری‌های زیادی کرده‌ایم، امکانات شهرستان متناسب با مشکلات و وسعت آن نیست، گفت: از این اتفاق‌های مشابه و ناگوار به طور معمول در هر سال و به شکل‌های مختلف مارگزیدگی، حمله خرس یا گراز به عشایر و…در شهرستان رخ می‌دهد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: راه حل آن این است که هر چه زودتر راهداری و حمل و نقل جاده‌ای الیگودرز که ارتقا یافته، هر چه زودتر ایجاد شود، همچنین امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی لازم نیز در این رابطه در نظر گرفته شود.

خدابخشی با بیان اینکه «گَرگر» ها باید با پل جایگزین شود، تصریح کرد: نیروی انسانی برای ادارات خدمات رسان شهرستان پیش بینی شود تا مشکلات به حداقل برسد.

ایجاد راهداری الیگودرز تسریع شود

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید ایجاد راهداری الیگودرز تسریع پیدا کند، ضمن اینکه ما سه ردیف ملی در رابطه با جاده‌های شهرستان گرفته‌ایم، افزود: جاده‌ها باید سریع‌تر تکمیل شوند تا مردم از آنها استفاده کنند، این جاده‌ها هر چه سریع‌تر تکمیل شوند، محرومیت در این شهرستان نیز کمتر می‌شود.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ساخت پنج راهدارخانه در شهرستان الیگودرز، بیان داشت: بخشی از کارها نیز در حال انجام است، اما وسعت شهرستان خیلی زیاد است و خودش به اندازه یک استان است.

خدابخشی، بیان داشت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از مردم روستایی و عشایر ساکن در منطقه «زَز و ماهرو» و «ذلقی» برای تردد «گَرگر» استفاده می‌کنند.

کد خبر 5698155

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
      2 0
      مسوولین می‌بینن واقعااااا..؟ جوابی برای اینهمه بی‌تعهدی و بی مسوولیتی در قبال مردم دارن؟ بخاطر خدا از اون میلیاردهایی که حیف و میل میشه حداقل خرج این یک مورد کنن برای آرامش شب اول قبرشون به کارشون میآد.. خجالت آوره در این عصر از این اتفاقات در گوشه‌ای از سرزمینمون اونهم با این ملت وفادار...
    • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
      1 0
      واقعا فقط باید تأسف خورد و دیگر هیچ
    • یوسف شکیبان DE ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۶
      0 0
      باعث تاسف و ناراحتی عمیقه. ما به عنوان اولین سازنده استاندارد پل معلق در کشور و عضو پارک علم و فناوری در این زمینه، آمادگی ساختن پل تو این مناطق بدون سود رو داریم. فقط هزینه ی اجرا تقبل بشه. قابل توجه نهادهای متولی