به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با توجه به پیشرفت مداوم فناوری، زبانهای برنامه نویسی بهعنوان محبوبترین نوآوریها شناخته میشوند، تقریباً میتوان گفت در هر تکنولوژی به وجود آمده یک زبان برنامه نویسی مؤثر بوده است. زبانهای برنامه نویسی مختص به کامپیوترها نبوده بلکه در دنیای امروزه شامل تمام اشیا نیز میشوند، بهطور خلاصه تکنولوژی مدرن جهان بدون زبانهای برنامه نویسی وجود نخواهد داشت که در ادامه این مطلب میخواهیم راجع به محبوبترین زبانهای برنامهنویسی سال ۲۰۲۳ صحبت کنیم.
محبوبترین زبانهای برنامهنویسی دنیا
زبان برنامهنویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون در دهه ۱۹۸۰ به وجود آمد و بعد از آن مداوم پیشرفت کرد تا در اکتبر سال ۲۰۲۱ توانست جاوا را که یک رقیب پرقدرت به شمار میآمد شکست دهد و بهعنوان یکی از محبوبترین زبان برنامه نویسی سال ۲۰۲۳ تبدیل شود.
بسیاری از برنامهنویسان که میخواهند برنامه نویسی را تازه شروع کرده، ترجیح میدهند زبان پایتون را در اولویت یادگیری قرار دهند، چون پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و همهمنظوره با سینتکس است که در مقایسه با سایر زبانهای برنامه نویسی بسیار ساده و روان است. همین این امر یادگیری پایتون را نسبتاً سرعت میبخشد.
البته برخی برای سرعت بخشیدن به یادگیری خود از کلاس تدریس خصوصی پایتون نیز استفاده میکنند. زیرا پایتون یک زبان جهانی بوده و چندمنظوره کاربرد دارد.
از کاربردهای پایتون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پایتون یک زبان برنامه نویسی چندمنظوره است که اغلب به آن زبان جهانی میگویند.
یک زبان برنامه نویسی رایگان و منبع باز با ماژولهای پشتیبانی قوی و زیاد است.
این زبان برنامه نویسی محبوب برای یادگیری ماشین و یادگیری عمیق کاربرد دارد.
زبان برنامه نویسی پایتون همچنین برای تصویربرداری دوبعدی و بستههای انیمیشن سهبعدی مانند Blender، Inkscape و Autodesk استفاده میشود.
این زبان جذاب برای ایجاد بازیهای ویدئویی محبوب، از جمله Civilization IV، Vegas Trike و Toontown استفاده شده است.
پایتون برای برنامههای علمی و محاسباتی مانند FreeCAD و Abacus و توسط وبسایتهای محبوب مانند YouTube، Quora، Pinterest و Instagram استفاده میشود.
جاوا اسکریپت (JavaScript)
جاوا اسکریپت در سال ۱۹۹۵ ایجاد شد و در ابتدا با نام LiveScript شناخته میشد. جاوا اسکریپت هیچ ارتباطی با جاوا ندارد و زبان برنامه نویسی وب است. جاوا اسکریپت درجه اول در قسمت فرانت «جلو» وبسایتها و برنامهها استفاده میشود تا آنها را پویا و تعاملی کند، همچنین میتوان از آن در سمت سرور با فریم ورکهایی مانند ( Node.js) استفاده کرد.
طبق آمار (Stack Overflow)، جاوا اسکریپت محبوب ترین زبان برنامه نویسی است که توسط ۶۸٪ از توسعهدهندگان حرفهای استفاده میشود، همچنین در بیش از ۹۸٪ از تمام وبسایتها استفاده میشود. با این اعداد، میتوان با اطمینان گفت که هرکسی که میخواهد توسعه وب را یاد بگیرد باید جاوا اسکریپت را بهعنوان یکی از زبانهای برنامه نویسی پایه بیاموزد.
مهمترین کاربردهای جاوا اسکریپت برای توسعه اپلیکیشن وب، توسعه اپلیکیشن تک صفحهای (SPA) و برنامههای دسکتاپ و اپلیکیشن موبایل مناسب است. برای یادگیری این زبان برنامه نویسی محبوب میتوان از کلاس خصوصی جاوا اسکریپت نیز استفاده کرد.
جاوا (Java)
جاوا یکی دیگر از زبانهای برنامه نویسی پرکاربرد که برای مبتدیان بسیار عالی است. این زبان برنامه نویسی همهمنظوره که متعلق به شرکت Oracle است، با ساختار شیء گرا (Object-oriented) خود به استانداردی برای برنامههایی تبدیل شده که میتوانند بدون توجه به پلتفرم (مانند مک، ویندوز، اندروید، iOS و غیره) استفاده شود. جاوا به دلیل قابلیت حمل آن در پلتفرمها، شناخته شده است.
امروزه بیش از ۳ میلیارد دستگاه برنامههای کاربردی جاوا را دارند. جاوا همچنین در پشتیبانی از چندین وبسایت محبوب از جمله گوگل، آمازون، توئیتر و یوتیوب استفاده میشود. فریم ورکهای جدید جاوا مانند Spring، Struts و Hibernate نیز بسیار محبوب هستند. ماشین مجازی جاوا به نام JVM به جاوا اجازه میدهد تقریباً بر روی هر سختافزار و سیستمعاملی اجرا شود و آن را به یکی از پر کاربرترین زبانهای برنامه نویسی در جهان تبدیل میکند. قابلذکر است که سیستم عامل اندروید مبتنی بر جاوا است.
مهمترین کاربرد زبان برنامهنویسی جاوا، توسعه نرمافزارهایی نظیر اپلیکیشنهای موبایل، هوش مصنوعی، دادههای بزرگ، برنامههای کاربردی وب و غیره کمک میکند. علاوه بر این، جاوا احتمالاً شناختهشدهترین زبان برنامه نویسی برای بازیهای موبایلی است.
پی اچ پی (PHP)
یک زبان برنامه نویسی منبع باز (Open-source) است که در سال ۱۹۹۰ ایجاد شد. بسیاری از توسعه دهندگان وب یادگیری PHP را ضروری میدانند، زیرا این زبان برای ساخت بیش از ۸۰ درصد وبسایتها در اینترنت، ازجمله سایتهای برجسته مانند فیس بوک و یاهو استفاده شده است. PHP در HTML تعبیه شده است. برنامهنویسان از PHP بیشتر برای نوشتن اسکریپت های سمت سرور استفاده میکنند؛ اما توسعه دهندگان نیز میتوانند از این زبان برای نوشتن اسکریپتهای خط فرمان استفاده کنند.
PHP همچنین زباناصلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و یکی از اجزای اصلی جعبه ابزار توسعه دهندگان وردپرس است. از آنجایی که وردپرس رایگان و منبع باز است، نگاه کردن به فایلهای اصلی آن راه خوبی برای آشنا شدن با نحوه قدرت بخشی PHP به وبسایتها است.
عمدتاً در توسعه وب مورد استفاده قرار میگیرد و بیش از ۷۸٪ از وبسایتهایی که برنامه نویسی سمت سرور آنها شناخته شده است، استفاده میشود.. PHP را میتوان برای صفحات وب استاتیک و پویا، همچنین برنامههای کاربردی و پلت فرمهای تجارت الکترونیک استفاده کرد.
در کنار یادگیری یادگیری تمام زبانهای برنامه نویسی میتوانید از کلاس معلم خصوصی PHP استادبانک نیز برای یادگیری بهتر این زبان استفاده کنید. معرفی اساتید معتبر تدریس خصوصی، قیمت مناسب کلاس خصوصی به همراه پشتیبانی قوی با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳، از مهمترین مزایای سایت استادبانک برای درخواست کلاس خصوصی برنامهنویسی است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما