۲۲ بهمن ۱۴۰۱، ۰:۰۲

مهر گزارش می دهد؛

آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

آزاد راه ارومیه – تبریز با گذشت ۱۱ سال همچنان در مسیر بلاتکلیفی بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی مانده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: آزادراه ارومیه - تبریز از جمله طرح‌های زیربنایی حوزه راه در منطقه شمال غرب محسوب می‌شود، این آزادراه علاوه بر کاهش ۱۰ کیلومتری فاصله بین ۲ شهر، در صورت تکمیل بسترساز رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه شمال غرب و توسعه صنعت گردشگری در مناطق پیرامون دریاچه‌ارومیه خواهد شد.

پروژه آزاد راه ارومیه تبریز به طول تقریبی ۱۶۴ کیلومتر از شهر ارومیه آغاز و با گذر از پل میانگذر دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی با عبور از سه راهی خاصبان و جنوب شهر سهند به شهر تبریز متصل می‌شود.

این پروژه در ۶ قطعه اجرا می‌شود که قطعه اول و دوم آن در حوزه جغرافیایی آذربایجان غربی واقع شده و روند اجرای آن اتمام یافته از قطعه سوم که در استان آذربایجان غربی شرقی واقع شده است اما با گذشت یک دهه قطعه سوم این طرح در بلاتکلیفی رها شده است.

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

وزارت راه نسخه‌ای برای رفع بلاتکلیفی آزاد راه ارومیه - تبریز دارد؟

به دلیل واقع شدن این آزاد راه در انتهای آذربایجان شرقی عنوان می‌شود این طرح مزیتی اقتصادی برای استان آذربایجان شرقی ندارد ولی برعکس این استان اتمام آزاد راه ارومیه - تبریز مزیت‌های اقتصادی و حمل و نقلی زیادی برای آذربایجان غربی دارد، این در حالی است که هنوز با وعده‌های مکرر اراده‌ای برای رفع نواقص آن وجود ندارد.

هم اکنون مدیریت ساخت آزادراه ارومیه - تبریز که از سال ۹۱ آغاز شده در دست وزارت راه و شهرسازی است اما تعلل در خلع ید پیمانکار و جذب سرمایه گذار جدید موجب کندی و توقف روند اجرای این طرح و به یکی از چالش‌های اساسی و مطالبه جدی مردم تبدیل شده است هم اکنون مدیریت ساخت آزادراه ارومیه - تبریز که از سال ۹۱ آغاز شده در دست وزارت راه و شهرسازی است اما تعلل در خلع ید پیمانکار و جذب سرمایه گذار جدید موجب کندی و توقف روند اجرای این طرح و به یکی از چالش‌های اساسی و مطالبه جدی مردم تبدیل شده است.

آزاده راه ارومیه - تبریز در ۶ قطعه اجرا می‌شود که قطعه اول به طول ۲۴.۵ کیلومتر از ارومیه تا ساحل غربی دریاچه ارومیه است، قطعه دوم به طول ۱۵.۵ کیلومتر در خاکریز میان‌گذر دریاچه ارومیه قرار دارد و قطعه سوم نیز به طول ۲۹ کیلومتر از ساحل شرقی دریاچه ارومیه تا سه راهی سرای (جزیره اسلامی) واقع شده است.

قطعه سوم این طرح که باید تعیین تکلیف شود به طول ۲۹ کیلومتر از ساحل شرقی دریاچه ارومیه تا سه راهی سرای (جزیره اسلامی) بوده و مسیر مصوب این قطعه عبور محور از پیرامون جزیره اسلامی یا گزینه ساحلی دریاچه ارومیه بود، ولی بنا به درخواست مقامات استانی و طرف مشارکت جهت تغییر کریدور در این قطعه از گزینه ساحلی به گزینه کوهستانی با احداث تونل در دست انجام است.

احداث قطعه سوم آزادراه ارومیه به تبریز «از آق گنبد به سرای» و ادامه احداث تونل‌ها به دلایل مختلف از پیمانکار بخش خصوصی گرفته شده و اما با گذشت مدت زمان زیادی هنوز این بخش از طرح تعیین تکلیف نشده است.

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

پاسکاری آزاد راه ارومیه - تبریز بین دو استان آذربایجان غربی و شرقی

یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت آزاد راه ارومیه - تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این آزاد راه از سال ۹۱ با مجوز شورای اقتصاد دولت و ترک تشریفات به بنیاد تعاون فراجا واگذار شد که در شش قطعه هم اکنون در حال اجرا است.

با وجود وعده‌های وزارت راه در جریان سفر هیئت دولت اردیبهشت ماه امسال به استان هنوز هیچ اقدام عملی در زمینه باز شدن قفل این آزاد راه انجام نگرفته است وحید جلال زاده با بیان اینکه قطعه اول این آزاد راه از پل ابوذر تا ابتدای میانگذر دریاچه ارومیه اجرا شده است، افزود: قطعه دوم نیز از میانگذر شهید کلانتری تا عوارضی اجرا و قطعه سوم بعد از عوارضی تا روستای سرای در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه قطعه سوم این طرح با تغییر از عوارضی تا روستای سرای هم اکنون از روستای آغ گنبد تا روستای سرای مقرر شده است اجرا شود، گفت: در این مسیر دو تونل رفت و برگشت باید اجرایی شود که هر تونل بع طول کیلومتر و ۴۰۰ متر است اما هنوز اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت نگرفته است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم تحقق وعده‌های وزارت راه در آزاد راه ارومیه - تبریز گفت: با وجود وعده‌های وزارت راه در جریان سفر هیئت دولت اردیبهشت ماه امسال به استان هنوز هیچ اقدام عملی در زمینه باز شدن قفل این آزاد راه انجام نگرفته است.

جلال زاده با بیان اینکه از قطعه سوم تا قطعه ۶ این آزاد راه در محدوده آذربایجان شرقی و قطعه اول و دوم این طرح در آذربایجان غربی قرار دارد، افزود: قطعه سوم این آزاد راه که از بخش‌های مهم این آزاد راه به شمار می‌رود اما این طرح بین دو استان پاسکاری می‌شود.

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

وزارت راه به وعده‌های مکرر در خصوص قطعه سوم آزاد راه ارومیه - تبریز عمل نمی‌کند

قطعه سوم در استان آذربایجان شرقی واقع شده اما به دلیل اینکه عنوان می‌شود این آزاد راه در انتهای استان واقع شده و مزیت اقتصادی و حمل و نقلی ندارد عملاً اقدامی تاکنون در این خصوص صورت نگرفته است نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هیچ اقدام قابل توجهی در قطعه سوم این آزاد راه با وجود وعده‌های مکرر وزارت راه انجام نگرفته است و به دلیل واقع شدن آزاد راه در انتهای استان آذربایجان شرقی این استان به دلیل اینکه مزیت اقتصادی برای استان ندارد اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد.

جلال زاده با تاکید بر اینکه با وجود اینکه در دهه گذشته اقداماتی در قطعه سوم این آزاد راه صورت گرفته است، افزود: چون این قطعه در استان آذربایجان شرقی واقع شده اما به دلیل اینکه عنوان می‌شود این آزاد راه در انتهای استان واقع شده و مزیت اقتصادی و حمل و نقلی ندارد عملاً اقدامی تاکنون در این خصوص صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه تاکنون مقامات کشوری زیادی از این آزاد راه بازدید کرده و وعده‌های مکرر داده‌اند از وزاری راه دو دولت دوازدهم و سیزدهم نیز مکرر پیگیری‌ها صورت گرفته است، عنوان کرد: تاکنون نه تنها این وعده‌ها عملی نشده بلکه هیچ اتفاق خاصی نیز نیافته است.

جلال زاده خواستار تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر این آزاد راه شد و اضافه کرد: از وزارت راه و شهرسازی انتظار داریم تکلیف کلیت این طرح را روشن و نواقص موجود را هر چه سریع‌تر برطرف کند.

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

آزاده راه ارومیه - تبریز در باتلاق وزارت راه و شهرسازی گیر کرده است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس وعده وزارت راه مبنی بر تعیین تکلیف و تسریع در روند اجرای این طرح گفت: سال ۱۴۰۱ رو به پایان است و هیچکدام از وعده عملی نشده و در واقع این آزادراه در در باتلاق وزارت خانه‌ای گیر کرده است این معاون به آن معاون پاس می‌دهد و اراده‌ای برای رفع نواقص این آزاد راه وجود ندارد.

جلال زاده با اشاره به طرح سوال از وزیر راه و شهرسازی و تذکر به وزارت راه در خصوص آزاد راه ارومیه - تبریز گفت: در خصوص نواقص و تعیین تکلیف این آزاد راه در مجلس از وزیر راه سوال کرده و تذکر داده‌ام امیدواریم هر چه سریع‌تر وعده‌ها عملی و اقدام قابل توجه برای رفع مشکل این آزاد راه را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون این طرح زمین مانده و بلاصاحب بین دو استان آذربایجان غربی و شرقی مانده است، گفت: با اتمام این طرح شاهد تحول در حوزه حمل و نقل و اقتصاد در استان به دلیل نزدیکی مسیر ترانزیت از طریق مرز سرو خواهیم بود.

 آزادراه ارومیه - تبریز بین ۲ استان بلاتکلیف ماند

تکمیل تونل‌های پروژه آزادراه ارومیه-تبریز باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه تکمیل تونل‌های پروژه آزادراه ارومیه-تبریز باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود، گفت: این پروژه به طول کلی ۱۶۴ کیلومتر و ساخت آن در شش قطعه تعریف شده که قطعه ١ و ۲ در حوزه آذربایجان‌غربی و قطعه ٣ تا ۶ در حوزه آذربایجان شرقی است.

با توجه به نقش پدافندی غیرعامل این پروژه می‌توان گفت اتمام قطعه ٣ آزادراه ارومیه- تبریز نیاز حیاتی توسعه و زیرساخت لازم بخش‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری آذربایجان غربی قلمداد می‌شود محسن حمزه لو با تاکید بر اینکه بر اینکه اتصال شهر ارومیه به شبکه آزادراهی کشور مستلزم اتمام قطعات باقی‌مانده پروژه به خصوص دو دستگاه تونل در قطعه ٣ پروژه احداث آزادراه ارومیه- تبریز است، اظهار کرد: علاوه بر اینکه اصلی‌ترین راه ارتباطی شهر ارومیه با مرکز کشور با تکمیل قطعه ٣ این پروژه راهسازی از نظر مهندسی اصلاح می‌شود، تصادفات جاده‌ای کاهش می‌یابد و مهم‌تر از همه ١٣ کیلومتر از مسیر کوتاه‌تر می‌شود.

حمزه لو ادامه داد: برای اینکه ارتباط کریدور بزرگراهی غرب کشور و همچنین بزرگراه بین المللی ارومیه- سرو با مرکز کشور تسهیل یابد، باید قطعه‌های باقی مانده آزادراه ارومیه- تبریز تکمیل شود و با توجه به نقش پدافندی غیرعامل این پروژه می‌توان گفت اتمام قطعه ٣ آزادراه ارومیه- تبریز نیاز حیاتی توسعه و زیرساخت لازم بخش‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری آذربایجان غربی قلمداد می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی یادآور شد: مراحل ساخت قطعه ١ و ٢ آزادراه ارومیه-تبریز در حوزه آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری رسیده که پل میانگذر دریاچه ارومیه بخشی از قطعه ٢ این آزادراه است.

با توجه به همسایگی استان آذربایجان غربی با کشورهای ترکیه و عراق و کشورهای پرتعداد منطقه قفقاز، بهره برداری از آزادراه تبریز - ارومیه می‌تواند زمینه ساز ایفای نقش مؤثرتر منطقه شمال غرب در سیاست توسعه مناسبات منطقه‌ای کشورمان با همسایگان باشد.

کد خبر 5705767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علیزاده IR ۰۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      16 28
      تبریزخیانترین شهر ایران است.تا سودی نبرند..کاری نمیکنند..انشاله همیشه هم از همه شهرها.عقب تر می افتند
      • ریوف SG ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
        17 17
        پسر جان انتظار نداری که تبریز بیاد بودجه بزاره برا ارومیه راه درست کنه که از بن بستی بیاد بیرون؟
      • بنده خدا IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
        20 14
        مردم تبریز اگه نبودن الان تو داشتی روسی صحبت میکردی!!!
      • اسم IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
        13 13
        آقای بی فرهنگ این آزاد راه کلا به نفع مردم محترم ارومیه بود هر چند آدمایی مثل شما آبرو و حیثیت مردم ارومیه رو هم زیر سوال می‌برند. در ضمن این آزاد راه برای تبریز هیچ سود خیری نداره
      • سلام IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
        19 6
        تا حدودی با شما موافقم ولی بهتر بود از واژه بهتری استفاده میکردی تبریز واقعاً فرصت طلبه میگه جاده برای من سودی نداره خب درست و منطقی به نظر میرسه و بهتون حق میدم. ولی .... اینکه ۶۰ درصد آب قابل شرب تبریز از سد بوکان تامین میشه چه سودی برای استان غربی داره؟؟! لطفا نمک نشناس نباشین با تشکر
    • IR ۰۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      14 1
      درهیچ کجای کشور عوارضی به این مقدار پرداخت نمی‌شود پس باید عوارض تعدیل شود قرار بود مدت عوارض ۵ سال باشد الان سی سال عوارضی دریافت می کنند ندهیم
    • IR ۰۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      11 1
      این قطعه آزاد راه به دلیل پیدا شدن خزانه ای عظیم و تاریخی در محل احداث تونل متوقف شده است
    • IR ۰۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      6 1
      اصل طرح همین تونل سرای - آق گنبد است که با احداث آن دیگر جزیره اسلامی دور زده نمی شود
    • حیران IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      8 6
      بهتر بود می نوشتید آزاد راه بین پت و مت گیر افتاده
    • IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      10 0
      بی ارزه مسئول بی کفایت مسئول نشسته سرکار بی ارزه پیمانکارو گذاشته سرکار نمیدونه چی به چیه فقط بوجه رو حیف میل میکنن لعنت به جدابادتون
    • سلام IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      14 1
      سلام و درود ۶۰ درصد آب قابل شرب استان شرقی از سد بوکان تامین میشه ، اینم اصلا به نفع مردم عزیز جنوب استان نیست ، پس وظیفتونه به بهترین نحو ممکن جاده رو درست کنید. مسئولین استان غربی بی غیرتن وگرنه آب رو قطع کنن تا طرح رو به اتمام برسونید. با تشکر از مردم فهیم دو استان
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      10 6
      اگر این آزاد راه قراره از وسط دریاچه بگذره بهتره که هیچ وقت تموم نشه. برای فقط سلامتی و حیات چند میلیون نفر که نمک دریاچه به خطر میندازه ، باید دریاچه به شکل قبلش دربیاد و مسیر میانی حذف بشه
    • احسان IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۲
      0 0
      نمیخواهند اورمیه و تبریز زیاد باهم در ارتباط باشند،، حالا در کویر بود ده تا راه کشیده بودند،، براحتی بودجه برای انتقال آب از خلیج فارس فراهم میشه،، دشمنی با آذربایجان تا کی؟؟؟
    • ابراهیم IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۳
      6 2
      تبریز یا ارومیه هیچ گناهی ندارن چون اکثر بودجه کشور میره برای شش هفت استان خاص تهران خراسان اصفهان شیراز یزد کرمان سمنان و برای سایر استانها بودجه ای باقی نمیمونه در نظر بگیرید یزد که نصف ارومیه جمعیت داره نزدیک ده برابر ارومیه و شش برابر تبریز بودجه میدن