آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، به مناسبت یوم الله ۲۲ بهمن اظهار داشت: افزون بر ۴۰ سال از آن رویداد عظیم تاریخی و تاریخ ساز سپری شده است به رغم اینکه همه قدرتهای استکباری و مبادی قدرت و ثروت در مقابل این انقلاب صف آرایی کردند و هر دم دسیسه و توطئهای ایجاد میکنند اما با عنایت الهی این نهضت عظیم همچنان راه خویش را طی و روز افزون رو به سوی قدرت گرفتن و توسعه یافتن حرکت میکند.
رئیس شورای سیاست گذاری حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: زمانی ما در درون مرزها مورد تهدید قرار میگرفتیم اما امروز این ما هستیم که در فرا مرزها جبهه کفر و استکبار را تهدید میکنیم. در ابعاد مختلف این انقلاب و نظام بر آمده از آن، رو به گسترش و اقتدار است. نقطه ضعفی که ما با آن مواجه هستیم عدم تدبیر و شاید عدم توان برای باز گفت آن چیزی است که در این مقطع از تاریخ ایران، منطقه و جهان اسلام رخ داده است.
این استاد درس خارج بیان کرد: انقلاب اسلامی در مقطعی در جهان صورت تحقق بست که همه انقلابها در جای جای جهان رو به زوال رفت، جریان اصلاح طلبی در دنیا بنا را بر این نهاد که دیگر انقلاب در جهان رخ ندهد، شاید بزرگترین انقلاب تاریخ بشر که انقلابهای مارکسیستی بود بخش عمده جهان را فرا گرفته بود، در شرق عالم و شرق غرب همه جا این مارکسیسم بود که سلطه و سیطره داشت، تنها بخش کوچکی از جمعیت جهان خارج از پوشش دولتهای مارکسیستی، کمونیستی و سوسیالیستی بودند.
وی افزود: برای مثال تنها یک کشور چین که بیش از یک میلیارد جمعیت داشت و روسیه که در آن زمان به عنوان شوروی محسوب میشد قریب به ۱۵ کشور بود که با عنوان بزرگترین سرزمین و جغرافیا در سیطره مارکسیسم قرار داشت، در اروپا نیز مناطق فراوانی در سیطره کمونیسم بود در آسیا، آفریقا و هر جای عالم کسی میخواست سخن از انقلاب داشته باشد باید با ادبیات مارکسیستی سخن میگفت و با رفتارهای مارکسیستی عمل میکرد.
رشاد اضافه کرد: مراد از رفتارهای مارکسیستی آن است که لزوماً با جنگ مسلحانه، چریکی و ترور میخواستند قدرت خود را به حاکمان منطقه و … ثابت کنند. بحث کلام و کتاب نبود، سخن و سیره نبود که حرف اول را بزند و جامعه را رو به تغییر هدایت کند. بر همین اساس قدرتها تصمیم گرفتند همه این انقلابها را سرکوب و نابود کنند و انقلابی در میان نباشد و چنین نیز کردند و در همه عالم انقلابها فروکش کردند فروپاشیده شدند و در اوج این روند در جهان و اوج روند ضدیت با دین که بخش بزرگی از جهان برجستهترین شعارش این بود که دین افیون تودهها است در چنین شرایطی که دوره دین و دینداری تمام شده است و دین داران نیز اگر میخواستند حرف بزنند باید با ادبیات مارکسیستی سخن میگفتند انقلاب اسلامی ظهور کرد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: خاطرم هست معمم ها و طلابی در قم و تهران بودند که ادبیاتشان ادبیات مارکسیستی بود و مارکسیسم بین معمم ها و طلاب تا بخش زیادی نفوذ کرده بود. بودند طلبههایی که در قم به جرم گرایشهای مارکسیستی ولو اندک شمار بعد از انقلاب دستگیر شدند، کتابهایی که توسط برخی چهرههای شناخته شده نوشته میشد متأثر از ادبیات مارکسیستی بود، حتی در کتاب تفسیر یکی از مشاهیر زمانی که نوشتههای آن خوانده میشود احساس میشود که ادبیات نویسنده تحت تأثیر مارکسیسم قرار گرفته است، تفسیر مارکسیستی در همین تهران انجام گرفت و برخی چهرههایی که امروز نیز از چهرههای سیاسی هستند آن زمان تفسیر میگفتند و قرآن کریم را مارکسیستی تفسیر میکردند.
رشاد گفت: در دورهای که بنا نبود انقلابی در جهان رخ دهد و هر انقلاب دیگری که رخ میداد سرکوب میشد و در حالی که از جمعیت ۵ میلیاردی کره زمین قطعاً جمعیتی بالغ بر ۴ میلیارد آن تحت سیطره قدرتهای رسماً مارکسیستی و یا گرایش مارکسیستی بودند در چنین شرایطی حضرت امام علم انقلاب را بر کف گرفت و به دوش کشید، هم انقلاب انجام داد و هم انقلاب دینی به راه انداخت؛ این حرکت بر خلاف حرکت تاریخ بود.
رئیس شورای سیاست گذاری حوزههای علمیه استان تهران ادامه داد: در چنین فضایی که در دنیا حاکم بود انقلاب دینی کردن هنر بزرگی محسوب میشد که حضرت امام انجام داد و چرخش در تاریخ ایجاد کرد بعدها گورباچف و سران برجسته شرق آن روزگار و حتی در غرب نیز سران آن بعدها اعتراف کردند که حضرت امام قرنها جلوتر از زمان خودش فکر میکرد و چیزهایی میفهمید که ما نمیفهمیدیم و چیزهایی را میدید که ما نمیدیدیم.خاطرم هست در یک سفری که یکی از رهبران برجسته دین مسیحیت به ایران داشت درباره امام گفت او مرد بزرگی بود که در تاریخ چرخش ایجاد کرد در حالی که جهان شتابان به سوی مادیت، کفر و شرک میتاخت و پیش میرفت این مرد جریان تاریخ را به سمت دین تغییر داد و در این چرخش تنها شما مسلمانان نبودید که سود کردید بلکه همه ادیان سود کردند و انقلاب اسلامی به نفع همه ادیان تمام شد، او در حالی که دنیا برخلاف دین و جریان دینی حرکت میکرد در تاریخ چرخشی ایجاد کرد تا مجدد دنیا به سمت دین حرکت کند.
رشاد بیان کرد: اگر کسی امروز را با پنجاه سال پیش مقایسه کند و معلوم شود که دینداری در عالم چه وضعی پیدا کرده مشخص میشود انقلاب اسلامی چه تحولی به همراه داشته است. زمانی در همین ایران و در دهه ۵۰ بعضی از چهرههایی که اگر نام برده شود انسان تعجب میکند از چهرههایی بودند که سیلآسا جمعیت را به سمت دین سوق میدادند اما هنگام اذان خجالت میکشیدند در میان جمعیت بلند شوند و نماز بخوانند، زیرا جو و فضا به گونهای بود که گویی نماز خواندن از کارهای قبیح محسوب میشد اما امروز ملاحظه میشود که در اخبار بیان میشود که جمعیت میلیونی اعتکاف با حضور جوانان و نوجوانان در مساجد برگزار میشود. در فضای عالم تحولات خوبی در حوزه دینی به وجود آمده است.
وی افزود: که اگر در این زمینه مطالعات صورت بپذیرد مشخص میشود تا چه میزان چرخش در کار معرفت و فهم بشر از هستی به وجود آمده است، تحولاتی که در خود ایران به وجود آمده بسیار حائز اهمیت است به گونهای که امروز همزمان دهها دانش نو بخصوص در حوزههای علوم انسانی و حکمی در حال تولید است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در همین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر روی افزون بر ۷۰ فلسفه مضاف کار شده و در حال انجام است و چند جلد کتاب و مقاله در این زمینه تألیف و منتشر شده است در حالی که خیلی از این موارد پیش از انقلاب نبود آنچه که در حوزه معرفت و علم و در حوزههای دانشهای دینی رخ داده همه در سایه انقلاب اسلامی بوده است. انقلاب اسلامی اتفاق عظیمی بود که رخ داد.
نظر شما