علیرضا قاسمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در حال حاضر در شهرها و بیشتر روستاها آب آشامیدنی با بهروزترین استانداردهای روز جهانی و با استفاده از تأسیسات و تصفیهخانههای بهروز، توزیع میشود، افزود: انقلاب اسلامی یک نقطه عطف محسوب میشود که تاریخ را به دو قسمت کاملاً متفاوتِ پیش و بعد انقلاب تقسیم میکند.
وی ادامه داد: حوزه آبرسانی روستایی در سیستان و بلوچستان در سالهای پس از انقلاب اسلامی به رغم گستردگی این استان، روستازایی، پراکندگی جمعیت، فقر منابع آبی و هزینه هنگفت خدماترسانی نیز به آن اضافه میشود، رشد چشمگیری داشته است.
به گفته وی، تا ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها ۷ درصد روستاهای سیستان و بلوچستان دارای تأسیسات آب آشامیدنی بودند، اما در حال حاضر، با یک جهش ۱۰ برابری، این رقم به ۷۲.۲ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: به منظور افزایش سطح بهرهمندی جمعیت روستایی از نعمت آب شرب طرحها و پروژههای مهمی بر اساس مطالعات مدون در قالب مجتمعهای آبرسانی روستایی و یا به صورت تک روستایی اجرا شده است.
به گفته وی، در دولت سیزدهم نیز به برکت نگاه ویژه نظام و دولت در راستای ارتقای سطح بهرهمندی از آب شرب روستاییان، طرح عظیم جهاد آبرسانی به اجرا درآمد، که در این راستا برنامهریزی شده است شاخص آبرسانی در سطح روستاهای استان به بیش از ۹۰ درصد ارتقا یابد.
قاسمی با بیان اینکه تا ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران تنها ۱۱۹ روستا دارای تأسیسات آب آشامیدنی بودند و از منابع محلی، چاه و قنات تأمین آب میشدند، افزود: این آمار حالا به سه هزار و ۱۴۹ روستا رسیده که بیشتر روستاها براساس منابع تأمین آب پایدار و با توجه به شرایط محیطی در قالب مجتمعهای روستایی آبرسانی شدهاند.
وی اضافه کرد: از شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون، ۱۴۹ روستا آبرسانی یا رفع تنش آبی شده و این عدد تا پایان سال به ۲۵۰ روستا میرسد.
رئیس شورای انسجامبخشی شرکتهای تابعه وزارت نیرو در استان سیستانوبلوچستان، جمعیت روستایی بهرهمند از آب شرب سالم و پایدار را بالغ بر یک میلیون و صد و هفتاد هزار نفر اعلام و اذعان کرد: تا ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران فقط ۳۵ هزار و ۷۰۰ نفر از جمعیت روستایی از آب شرب بهرهمند بودند.
به گفته قاسمی، در حالی طول خطوط انتقال آب و شبکههای توزیع اجرا شده تا پیش از انقلاب اسلامی ۵۹۵ کیلومتر بوده، که این آمار امروز به بیش از ۱۷ هزار کیلومتر رسیده و این خطوط توسط شرکت بهرهبرداری و نگهداری میشود که این عدد با اجرای طرح جهاد آبرسانی به بیش از ۲۳ هزار کیلومتر خواهد رسید.
وی در خصوص ارائه خدمات آب و فاضلاب در سطح ۵۶ شهر استان سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: ۵۵ شهر با شاخص بهرهمندی ۹۷.۲ درصد دارای تأسیسات آب شرب هستند و بیش از ۵ هزار و ۸۸۹ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع در سطح این شهرها کار شده و طرحهای مهمی از جمله آبرسانی به چابهار، کنارک، خاش و طرحهای تأمین آب اضطراری زاهدان، سراوان و تعدادی دیگر از شهرهای دارای تنش آبی در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی شبکه جمعآوری فاضلاب برای ۴ شهر استان اجرا و در حال توسعه بوده و در مجموع شش طرح اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب در استان فعال است.
نظر شما