۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۱۶

در گفتگو با مهر انجام شد؛

تشریح برگزاری دهمین جشنواره «جلوه های فرهنگ رضوی» در گیلان

تشریح برگزاری دهمین جشنواره «جلوه های فرهنگ رضوی» در گیلان

رشت- سرپرست معاونت امور فرهنگی و رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تشریح دهمین جشنواره «جلوه های فرهنگ رضوی» در این استان، از همه علاقه مندان و فرهیختگان برای شرکت در این جشنواره دعوت کرد.

کاظم فلاحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتشار فراخوان دهمین جشنواره «جلوه های فرهنگ رضوی» در گیلان اظهار کرد: این فراخوان از سری برنامه‌های بیستمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در ایران و جهان اسلام به عنوان یکی از بسترهای آفرینش‌های فرهنگی و هنری شناخته می‌شود، افزود: تمام هنرمندان و فرهیختگان علاقمند به آستان ملکوتی امام رضا (ع) می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

فلاحی تصریح کرد: بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا (ع) با مشارکت معاونت مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به مناسبت دهه کرامت، دهمین جشنواره ملی‌جلوه‌های فرهنگ رضوی در رسانه‌های کشور را برگزار می‌کند.

وی اهداف این جشنواره را ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی در سطح جامعه عنوان کرد و گفت: گسترش فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، شناسایی، معرفی و گرامی‌داشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانه‌ای مرتبط با آن حضرت، فرآوری محتوای تولیدی جشنواره برای انتشار در رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی از اهداف جشنواره است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و رسانه فرهنگ و ارشاد گیلان ادامه داد: گسترش فرهنگ ناب رضوی در رسانه‌ها و توسعه مشارکت عمومی در تولید و نشر محتوای فرهنگ رضوی در فضای مجازی، ترویج سبک زندگی رضوی با پیروی از آموزه‌های قرآن کریم و احادیث، شخصیت و سیره امام رضا (ع) و اهل بیت (ع)، حمایت از توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای بر پایه فرهنگ، سیره و آموزه‌های رضوی در مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری، تقویت دیپلماسی زیارت و دیپلماسی فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ منور رضوی در کشورهای همسایه اسلامی و منطقه اوراسیا از دیگر اهداف این جشنواره است.

فلاحی به موضوعات این جشنواره اشاره کرد و افزود: خردورزی، حکمت و برهان وقدرت اندیشه امام رضا (ع) سیره فرهنگی و هنری امام رضا (ع)،ترویج فرهنگ گفتگو، جدال علمی، ارج‌گذاری بر زیبایی و هنر، رخ‌نمایی اخلاق و کمال عینی، اهتمام بر آموزش و پویش علمی، سبک زندگی ایرانی– اسلامی با پیروی از سیره رضوی، معاشرت با مردم، ساده‌زیستی عملی، پرهیز از اشرافی‌گری، مهرورزی و جذب حداکثری تأثیرات معنوی فردی و اجتماعی زیارت امام رضا (ع) و خاطرات این سفر معنوی، حکمرانی اسلامی در بیان و سیره امام رضا (ع)، مدارا با مردم، تدبیر سیاسی حکمت‌آمیز از موضوعات است.

وی کنش ورزی سیاسی در اوج انسداد سیاسی دربار عباسی، بها دادن به علم در حاکمیت، پرهیز از ظاهرسازی‌های انحرافی، مقابله هوشمندانه با ریاکاری، حفظ فرهنگ زلال و صادقانه علوی، عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی، خادمان رضوی و خدمت جهادی به محرومان، ویژگی‌های خانواده از منظر امام رضا (ع)، آئین‌های مرتبط با امام رضا (ع) و تأثیر آن بر فرهنگ عامه (با توجه به آئین زیارت پیاده) و مراسم میلاد و شهادت، حضرت معصومه (س)، احمدبن موسی شاهچراغ و … و تأثیر آنها بر گسترش فرهنگ رضوی، احادیث و روایت‌های رضوی، جلوه‌های فرهنگ رضوی در فرهنگ، هنر و ادبیات، بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی زیارت در ترویج فرهنگ منور رضوی را از دیگر موضوعات این جشنواره عنوان کرد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی و رسانه فرهنگ و ارشاد گیلان ادامه داد: بخش ملی قالب‌های منتشر شده در مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری، سرمقاله و یادداشت، تیتر، خبر، گزارش، گزارش خبری، مصاحبه، نقد و مقاله، عکس و گزارش تصویری (مجموعه عکس و کلیپ) و بخش ویژه امام رضا (ع) الگوی مدارا و گفتگو و در بخش بین‌الملل آثاری که هر یک از محورهای بخش اصلی در رسانه‌های مکتوب و مجازی خارجی در فاصله زمانی قید شده در کشورهای همسایه اسلامی و منطقه اوراسیا و در خبرگزاری‌ها و نشریات دارای دفتر در ایران در زمینه ترویج فرهنگ منور رضوی منتشر شده‌اند در جشنواره شرکت داده می‌شوند.

فلاحی افزود: علاقمندان می‌توانند آثار خود را که در فاصله زمانی دهم خرداد ماه ۹۷‬ تا بیست و هشتم اسفندماه ۱۴۰۱ در یکی از نشریات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری (دارای مجوز) منتشر شده است را برای شرکت در جشنواره ارسال و در هنگام ثبت اثر نیز در سایت جشنواره، باید لینک اثر درج شود.

وی تصریح کرد: پدیدآورندگان آثار می‌توانند در هر رشته، حداکثر ۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند و آثاری که فاقد نام صاحب اثر باشند در صورت تأیید مکتوب رسانه ذی‌ربط، پذیرفته و داوری خواهد شد.

فلاحی گفت: عکس یا گزارش تصویری ارسالی باید در مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری دارای مجوز منتشر شده و عکس‌های ارسالی نباید در جشنواره‌های قبلی عکس رضوی جز آثار منتخب بوده و عکس‌ها نباید دارای امضای عکس، واتر مارک و لوگو باشد.

وی ادامه داد: هیئت داوران از طریق شورای سیاست‌گذاری جشنواره تعیین می‌شوند که متشکل از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، دبیر تخصصی و افراد خبره حوزه رسانه است.

فلاحی با تاکید بر اینکه ثبت نام جشنواره از طریق تارنمای شمس توس به نشانی shamstoos.ir و فرایند ثبت نام و ارسال اثر از طریق پورتال portal.shamstoos.ir انجام می‌شود و در صورت بروز اشکال در فرایند بارگذاری فایل اثر خود می‌توانید پس از اخذ کد رهگیری در پورتال جشنواره، اصل اثر را در قالب DVD به آدرس پستی دبیرخانه ارسال کنند.

کد خبر 5708789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha