حسین نوش آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره لزوم حمایت مجلس و دولت از بنیادهای فعال در عرصه گسترش زبان فارسی، گفت: زبان فارسی زبان کهن و تاریخی و فرهنگی و تمدنی ماست، باید پاسدار، حافظ و نگهبان زبان و خط و ادبیات فارسی باشیم.
وی ادامه داد: اگر این باور در بین مسئولان ما وجود داشته باشد که فرهنگ و تمدن قوی و پر پیشینه و با افتخار داریم، باید حتماً برای توسعه، گسترش و تبیین آن در سطح جهانی و محافل فرهنگی مختلف بین المللی از مسیر آموزش و گسترش زبان و خط فارسی تلاش کنیم.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرات مکرر مقام معظم رهبری درباره اهمیت حفظ و گسترش زبان فارسی، گفت: رهبر انقلاب در بحث اقتصادی فرمودند که هر تولید داخلی با نام ساخت ایران و زبان فارسی باشد چون هر کشوری که بتواند ادبیات و زبان خود را گسترش دهد، میتواند سردمدار نهضت علمی باشد چرا که توسعه علمی رابطه مستقیمی با نوع و زبان و ادبیات دارد.
نوش آبادی با اشاره به گسترش اشعار شاعران نامدار ایرانی در دنیا به زبانهای مختلف و استقبال مردم جهان از این اشعار، گفت: برای گسترش فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی در جهان باید در تولید علم و محصولات و عرضه خدمات به دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم و آن را از طریق زبان فارسی گسترش دهیم.
وی با اشاره به فعالیت بنیادهای فعال در حوزه آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی همچون بنیاد سعدی، گفت: یکی از کارهای مهم آن است که وزارت علوم میتواند با همکاری سایر نهادهای فرهنگی و علمی در کشورهای دیگر کرسیهای زبان و ادبیات فارسی را احیا و تقویت کند و محافل علمی و دانشگاهی در این حوزه را در دنیا راه اندازی کرده و در کنفرانسها و همایشهای بین المللی با زبان فارسی ارتباط برقرار کنند.
وی در پایان تاکید کرد: باید نهضت گسترش زبان فارسی ایجاد شود. دولت در این راستا باید با بنیادهای فعال درباره زبان فارسی همکاری کند که به طبع مجلس هم حمایت میکند.
نظر شما