به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین حسینی المدنی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در مراسم انعقاد تفاهم نامه بین سازمان جوانان هلال احمر و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: پیامبر (ص) به بحث درخت کاری و جلوگیری از قطع شدن درختان توجه زیادی داشتند و حتی در جنگها تاکید داشتند که بعد از پیروزی درختی را قطع نکنید و یا حتماً درختی دیگر را جایگزین آن کنید.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ادامه داد: هلال احمر همیشه دغدغه محیط زیست را داشته است. باید درختکاری را به یک دغدغه عمومی برای مردم تبدیل کنیم تا مردم خودشان این موضوع را سرلوحه کارشان قرار دهند.
حسینی المدنی در ادامه توضیح داد: اگر هلالاحمر به موضوع مخاطرات زیست محیطی ورود کند و این هشدار را به مردم بدهد، قطعاً تأثیر گذارتر است زیرا با این اقدامات پیشگیرانه میتوان جلوی بسیاری از مخاطرات زیست محیطی را گرفت.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر افزود: باید از ظرفیت تعطیلات نوروز برای فرهنگ سازی و ایجاد گفتمان و آموزش مردم برای درخت کاری در پایگاههای هلال احمر استفاده کنیم. در کنار پایگاههای امداد و نجات و امداد کوهستان امکان درخت کاری وجود دارد و میتوان پایگاهها را موظف به کاشت نهال کرد. باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بیابان زایی اقدامات مؤثری را انجام داد.
وی در ادامه گفت: طرح درخت کاری سازمان جوانان در زمان کرونا هم تعطیل نشد. در اوج کرونا طرح ۹ در ۹۹ (۹*۹۹) را اجرا کردیم و ۳۳ هزار اصله نهال را با مشارکت جوانان هلال احمر کاشتیم. موضوع حمایت از زندگی و سلامت انسانها جزو اهداف ۴ گانه هلال احمر است، هدف دیگر ما بحث امداد و نجات است و اگر بحث حفظ منابع طبیعی به درستی انجام شود در زمان وقوع سیل میتواند به ما کمک کننده باشد.
رئیس سازمان جوانان در ادامه توضیح داد: جوانان هلال احمر از هر قشر و گروهی میتوانند اقدام به کاشت درخت کنند. ما در تلاش هستیم در ۱۰۰ سالگی جمعیت هلال احمر ۱۰۰ هزار اصله درخت بکاریم. اعضای سازمان جوانان که در حوزه منابع طبیعی مشغول هستند را در شبکه شتاب گردهم آوردهایم تا برای بهبود وضعیت زیست محیطی کشور گامی مؤثر برداشته باشیم.
وی در ادامه توضیح داد: ۱۴۳۰ کانون دانشجویی ما آماده کار جهادی در کانونهای دانشجویی ما در سراسر کشور هستند. ۳۳۰ هزار نفر عضو کانونهای جوانان هلال احمر هستند که پتانسیل نیروی انسانی علاقهمند برای کاشت نهال را دارند. درصدد هستیم نهالهایی که کاشته میشود شناسنامه دار باشد و در سامانهای ثبت شود تا جوانان پیگیر رشد این نهالها هم باشند.
سازمان منابع طبیعی یک میلیارد نهال میکارد
نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این مراسم گفت: کشور ایران بر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران بیش از ۱۷۳ میلیون هکتار وسعت دارد و بر اساس آخرین اطلاعاتی که در اختیار ما قرار داده شده و بر اساس مستندات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ما کشوری هستیم که ۱۶۵ میلیون هکتار داریم که مدیریت ۱۳۷ میلیون هکتار آن بر عهده سازمان منابع طبیعی است که از این میزان ۱۳۵ میلیون هکتار آن در معرض فرسایش شدید آبی و حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون هکتار آن در معرض فرسایش بادی است.
وی افزود: از ۱۳ اقلیم دنیا ۱۱ اقلیم را در کشور دارا هستیم. برای سایر کشورها، کشور ایران به عنوان یک کشور ارتباط دهنده بین اقلیمیشناخته میشود. گرمترین ترین نقطه جهان، بزرگترین و کوچکترین پستاندار جهان را ما در اختیار داریم.
نوبخت ادامه داد: ما نوسانات اقلیمی را در کشورمان داریم و این نوسانات، امنیت زیستی کشور را به خطر انداخته است. اگر مدیریت درستی نشود، امنیت غذایی ما به دلیل به وجود آمدن این تغییرات اقلیمی در خطر قرار میگیرد. امنیت زیستی که حلقه اتصال امنیت ملی و امنیت غذایی است، در معرض خطر قرار گرفته است. به همین دلیل در صدد کشت یک میلیارد درخت هستیم.
نوبخت خاطر نشان کرد: ما باید تا سال ۲۰۳۰ پوشش منابع طبیعی را حفظ و آن را ارتقا دهیم. کشور ما تعهد دارد که یک میلیون اصله درخت کاشت کند تا کشور را از خطرات زیست محیطی که در یک دهه آینده با آن مواجه میشویم، دور کند. این برنامه در ۴ سال باید محقق شود. باید هر چه زودتر طرح مردمیکاشت یک میلیون درخت را شروع کنیم.
وی افزود: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و داوطلبان این جمعیت برای کاشت نهال و بذر درختان مختلف در اقصی نقاط کشور اقدام کنیم.
نظر شما