۲۶ بهمن ۱۴۰۱، ۱۴:۱۵

سوئد: احتمالا برنامه پیوستن به ناتو را کنار بگذاریم

سوئد: احتمالا برنامه پیوستن به ناتو را کنار بگذاریم

نخست وزیر سوئد می‌گوید که احتمال دارد استکهلم مجبور به رها کردن برنامه ملحق شدن به این ائتلاف نظامی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در تازه‌ترین به‌روزرسانی بخت‌های این کشور برای پیوستن به ناتو، گفت که احتمالاً سوئد مجبور خواهد شد تا برنامه خود برای پیوستن به این ائتلاف نظامی به همراه فنلاند را کنار گذاشته و آن را به آینده موکول کند.

کریسترسون در نشستی مطبوعاتی، ورود احتمالی سوئد به ناتو به طور جداگانه را «سناریویی بدیمن» خواند که به باور او عمده دلیل این اتفاق هم این است که «ترکیه تصمیمات ترکیه‌ای می‌گیرد.» با این حال، به باور نخست وزیر سوئد، برنامه پیوستن این کشور به ناتو «شکست نخواهد خورد.»

اظهارات کریسترسون اندکی پس از آن مطرح شده که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفته بود «مساله اصلی این نیست که آیا فنلاند و سوئد به طور همزمان تایید می‌شوند یا نه، بلکه موضوع اصلی این است که آنها در اسرع وقت به عضویت کامل این ائتلاف درخواهند آمد.»

سوئد و فنلاند اواسط ماه مه ۲۰۲۲ با اشاره به حمله روسیه به اوکراین، درخواست رسمی خود را برای پیوستن به ناتو تسلیم این ائتلاف کردند.

۲۸ کشور از ۳۰ عضو ناتو پیوستن این دو کشور را تایید کردند اما مجارستان و ترکیه از تایید خودداری کرده و فرآیند الحاق را تا مدتی نامعلوم به تعویق انداخته‌اند.

گرچه انتظار می‌رود بوداپست طی هفته‌های آتی چراغ سبز بدهد، هنوز نگرانی‌های آنکارا به ویژه درباره سوئد، به طور تمام و کمال مورد رسیدگی قرار نگرفته است.

ترکیه این کشور حوزه اسکاندیناوی را به پناه دادن به تروریست‌ها متهم کرده و پس از اقدام تحریک‌آمیز و توهین‌آمیز یکی از سیاستمداران تندروی سوئد که مقابل سفارت ترکیه در استکهلم، کتاب آسمانی مسلمانان را به آتش کشید، تنش بین دو کشور تشدید شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اواخر ژانویه گفت که این کشور در صورت لزوم به «درخواست فنلاند پاسخ متفاوتی خواهد داد به طوری که سوئد غافلگیر خواهد شد.»

نشریه «ایلتالهتی» فنلاند دوشنبه هفته گذشته در توضیح شرایط پیوستن این کشور به ناتو، به نقل از یک منبع موثق نوشت که «فنلاند همسایه مرزی روسیه بوده و مقامات هلسینکی بر این باورند موقعیت ژئوپلیتیکی سوئد متفاوت بوده و پیوستن آنها به ناتو، فوریت چندانی ندارد.»

کد خبر 5710349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • به GB ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
      0 0
      هیچ انسان عاقلی کشور خود را بی جهت وارد مرکز خط مقدم جبهه جنگ هسته ای قرار نمی دهد بخصوص که وارد شدن به ناتو نه تنها سودی ندارد مخاطره آمیز است.
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
      0 0
      هرچی باشه ناتو یک گروه زورگوست ورهبرشونم امریکاست کشورهای ضعیف همیشه دنباله رو قدرتهای بزرگن وبرای محافظت ازخود به اجبار دنباله روی میکنن