به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در برنامهای ۵ ساعته از قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات دیدن کرد و ضمن حضور در محله هرندی و همچنین بازدید میدانی یکی از سکونت گاههای حاشیهای تهران، در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود و ساماندهی وضعیت محلات محروم و کمتر برخوردار قرار گرفت.
معاون اول رئیس جمهور در جریان این بازدید و در جلسهای با مسئولان خانههای احسان در این قرارگاه، با تاکید بر اینکه ایجاد و ساخت محلههای ایده آل را باید از محلات کم برخوردار آغاز کنیم، تصریح کرد: متأسفانه در سالهای اخیر در سایه کم توجهی و کاستیهای گذشته، وضعیت این محلات به نقطهای رسیده است که ساکنین و اهالی قدیمی نیز به دلیل مسائلی نظیر فقر، مشکلات فرهنگی و معضلات اجتماعی ترجیح میدهند که محل زندگی خود را جابجا کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم با ساماندهی و بهبود وضعیت مناطق کم برخوردار، توجه و رغبت مردم را به این محلات بیشتر کنیم، از ستاد توانمندسازی اجتماع محور ۲۰۲۰ محله خواست تعریف دقیقی از ویژگیهای محلات ایده آل احصاء کنند و برنامه ریزی های خود را با هدف تحقق این سرفصلها تعریف کنند تا با کمک دولت، نهادهای حمایتی و خود مردم بتوان محلات کم برخوردار را به محلات ایده آل نزدیک کرد.
دکتر مخبر اقدامات جوانان حاضر در این قرارگاه را به بازکنندگان معبر میدانهای مین در دوران دفاع مقدس تشبیه کرد و از آنها خواست با توان مضاعف در راستای الگوسازی و صف شکنی برای رسیدن به اهداف والای انقلاب بکوشند.
مخبر با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب و دولت توجه ویژه ای به محرومین و طبقات کم برخوردار جامعه دارند، افزود: تحقق برنامهها در راستای ارتقا کیفیت یک محله میتواند فصل نوینی برای ساماندهی سایر محلات باشد و شاهد اتفاقات مثبت در بهبود و ساماندهی تمامی محلات کم برخوردار باشیم.
معاون اول رئیس جمهور راه اندازی خانههای خلاق و دانش بنیان در محلات را پراهمیت توصیف کرد و اظهار داشت: دولت اقدامات لازم را برای اخذ مجوز و حمایت این خانهها انجام خواهد داد.
وی با اشاره به نقش پراهمیت زنان در مقاطع مختلف همچون پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، گفت: حضور و نقش آفرینی زنان میتواند عاملی شتاب دهنده در پیشبرد برنامهها باشد و لازم است در زمینه تحول آفرینی در محلات نیز زمینه فعال شدن زنان را به عنوان یک اولویت مهیا کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تأمین امکانات مناسب ورزشی، مسکن و تحصیل جوانان در محلات کم برخوردار، خاطرنشان کرد: دولت آمادگی دارد به رفع مسائل و مشکلات پیش روی این بخشها در محلات کم برخوردار کمک کند.
مخبر ضمن استقبال از پیشنهاد راه اندازی مرکز اشتغال در این حوزه گفت: همچنین لازم است در کنار مدارس در این نقاط، خوابگاههایی را برای استقرار دانش آموزانی که شرایط مناسبی جهت اسکان ندارند تدارک ببینیم و برای توانمندسازی خانوادههای این دانش آموزان نیز برنامه ریزی کنیم.
وی با یادآوری اینکه بسیاری از شخصیتها و دانشمندان کشور از مناطق فقیرنشین کشور بودهاند، بر اهمیت استعدادیابی بویژه در میان دختران در این محلات تاکید و خاطرنشان کرد: استعدادهای درخشان و ظرفیتهای نهفته ای در این محلات وجود دارد که باید برای شناسایی و شکوفایی آنها برنامه ریزی و تلاش کنیم.
گفتنی است در آغاز این جلسه، نمایندگانی از این قرارگاه جهادی به بیان دغدغهها و مشکلات مجموعه پرداختند و پیشنهاداتی برای بهبود و تسریع در امور ارائه دادند. همچنین علی آقا محمدی رئیس ستاد توانمندسازی اجتماع محور ۲۰۲۰ محله و علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز از آخرین وضعیت و برنامههای در دست اقدام در این بخش گزارشهایی ارائه دادند.
پس از این جلسه، معاون اول رئیس جمهور با حضور در یکی از محلات حاشیهای و آسیب خیز تهران از نزدیک و به صورت میدانی در جریان روند ارائه خدمات اجتماعی و مشکلات موجود در این مناطق قرار گرفت.
در این بازدید که از محل کورههای آجرپزی جنوب تهران در محله فرون آباد انجام گرفت، وی ضمن پیگیری سریع مشکلات ساکنین این محلات دستور تأسیس یک خانه احسان برای ارائه خدمات اجتماعی به ساکنین و همچنین حل مشکل تحصیل دانش آموزان اتباع را صادر کرد.
نظر شما