به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «تئودوروس کلسیدیس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «هم کشیدن سیگار سنتی و هم مصرف سیگارهای الکترونیکی ممکن است افراد را مستعد افزایش التهاب، ابتلاء به کووید ۱۹ شدید و عوارض طولانی مدت قلبی عروقی کند.»
کلسیدیس در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «پیام کلیدی این است که سیگار کشیدن بدترین است، اما سیگار الکترونیک هم بی ضرر نیست. این موضوع در مورد بسیاری از بیماریهای ریوی نشان داده شده است، اما در مورد کووید نه. این یک یافته کاملاً جالب و جدید بود که سیگار الکترونیکی میزان پروتئینهای کلیدی را که ویروس برای تکثیر استفاده میکند تغییر میدهد.»
برای این مطالعه، محققان پلاسمای خون جمعآوریشده قبل از پاندمی را از ۴۵ فرد غیرسیگاری، ۳۰ فرد استعمال کننده سیگار الکترونیکی و ۲۹ فرد سیگاری سنتی بررسی کردند. محققان پلاسما را برای اندازهگیری سطوح پروتئینهای شناساییشده که ویروس کووید برای تکثیر به آن نیاز دارد، آزمایش کردند.
این پروتئینها با نامهای ACE۲، furin، Ang II، Ang ۱-۷، IL-۶R، sCD۱۶۳ و L-selectin شناخته میشوند. پروتئینی به نام ADAM۱۷ در مجموع، سه پروتئین آخر را تنظیم میکند.
محققان دریافتند که پلاسمای افراد جوان سالمی که تنباکو یا ویپ میکشند، میزان فورین، sCD۱۶۳ و ال-سلکتین شأن در مقایسه با افراد غیرسیگاری افزایش مییابد. این یافتهها نشان میدهد که ممکن است در افراد سیگاری سنتی و الکترونیکی سالم، افزایش فعالیت پروتئینهای فورین و ADAM۱۷ در سلولهای ایمنی و سلولهای سطحی، مانند سلولهای پوشاننده ریهها وجود داشته باشد.
کلسیدیس گفت: «استفاده کنندگان سیگار الکترونیکی ممکن است نسبت به افراد غیرسیگاری بیشتر در معرض خطر ابتلاء به عفونتها و اختلالات التهابی ریه باشند. سیگارهای الکترونیکی بی ضرر نیستند و باید در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به ترک آن اقدام شوند.»
نظر شما