به گزارش خبرنگار مهر، بخش سرود سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه روز جمعه بیست و هشتم بهمن ماه و در اولین روز از برگزاری این رویداد موسیقایی شاهد یکی از شلوغترین و پرازدحامترین بخشهای جشنواره بود.
در این بخش که مدیریت آن به عهده حامد جلیلی مدیر سرود دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اجرای برنامه نیز برعهده عبدالله روا از مجریان شناخته شده تلویزیون بود، ابتدا قطعه «ایراندخت» و سپس قطعه «تسبیح بارون» توسط گروه «دختران انقلاب ورامین» به سرپرستی زینب بوربور در فرهنگسرای ارسباران تهران پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
وی درباره نحوه تشکیل این گروه موسیقایی توضیح داد: گروه سرود «دختران انقلاب ورامین» از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در منطقه جنوب شرق تهران آغاز کرده و به نوعی اولین گروه سرود دخترانهای بود که در این منطقه از استان تهران به فعالیت پرداخت. شرایطی که دربرگیرنده مشکلات بسیاری برای ما بود اما با حمایت مردم توانستیم این مراحل را بگذرانیم و شاهد شکوفایی این گروه باشیم.
بوربور بیان کرد: این گروه سرود تاکنون فعالیتهای زیادی را در حوزه سرود کشور انجام داده اما مهمترین اجرای ما مربوط به اجرای برنامهای به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) در محضر رهبر انقلاب بود که برای ما افتخاری بزرگ است.
پس از اجرای این گروه، نوبت به اجرای گروه سرود «نسل سلیمانی» رسید که این گروه موسیقایی متشکل از دختران و پسران خردسال هنرمند قطعه «ایرانم» را برای مخاطبان اجرا کردند. این اجرا در شرایطی بود که هم این گروه سرود و هم دیگر گروههای شرکت کننده به صورت زنده و بدون لب خوانی به اجرای برنامه میپرداختند که این فضا بر کیفیت برنامه اجراها افزوده بود.
اجرای گروه «شمیم یاس» به سرپرستی فاطمه سادات قاضوی بخش دیگر اولین روز از برگزاری بخش سرود سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر بود که این گروه موسیقایی دو قطعه «کبوترانه» و «خدا» را برای مخاطبان اجرا کردند.
فاطمه سادات قاضوی سرپرست گروه شمیم یاس هم در این برنامه گفت: ما علاوهبر داشتن این گروه سرود دخترانه منسجم یک گروه سرود پسرانه هم داریم که امشب به تشویق هم گروههای خود آمدهاند. این گروه نزدیک به ۴ سال است که در حوزه سرود به فعالیت مشغول است و علاوهبر اینکه در این حوزه فعالیت میکنند، بسیاری از آنها در حوزه حفظ قرآن کریم کارنامه درخشانی برای خود به ثبت رساندهاند که برای بنده و همکاران باعثم افتخار است.
قدردانی از شهروز حقی یکی از هنرمندان فعال حوزه سرود کشور بخش پایانی این برنامه بود که در این بخش اهدای یک تابلوی نقاشی – خط با هنرمندی علی ضیایی که حین اجرای برنامه تولید شد، به این هنرمند توسط گروههای حاضر در سالن به وی اهدا شد.
شهروز حقی پس از دریافت این هدیه، ضمن قدردانی از ستاد برگزاری جشنواره به جهت اهمیت دادن به بخش سرود گفت: من برای حضور در این برنامه هیچ همراهی را با خود نیاوردم چون میدانستم در جمع شما عزیزان غریبه نیستم. امروز هم بسیار خوشحالم که جشنواره موسیقی فجر با قدم بچههای سرود یک رنگ جدید گرفت. جای این بچههای نازنین در این جشنواره واقعاً خالی بود. من معتقدم جشنواره موسیقی فجر متعلق به این گروههای سرود است.
وی افزود: سرود اثرات بسیار مثبتی روی هنرمند، جامعه و مخاطب دارد. به هرحال اثرات اجتماعی آن را که همه میشناسیم. ااما مهمتر از همه مسائل بچههایی هستند که میتوانند بخشی از عمرشان برای حضور در سرود صرف کنند و چه خوب که به واسطه هماهنگیها و برنامهریزیهایی که میتوان در این زمینه انجام داد، زنگ سرود هم در مدارس وجود داشته باشد. من معتقدم هیچ فعالیت پرورشی قابل مقایسه با سرود نیست چرا که اثرات بی نظیری دارد و میتواند بیشتر از اینها تداوم داشته باشد.
براساس این گزارش در پایان مراسم نیز صندوقی در خروجی سالن اجرای برنامه جای گذاری شده بود که طی آن مخاطبان میتوانستند آثار برگزیده هر شب را انتخاب کرده و بر اساس آرای ماخوذه این صندوق اثر برگزیده مردمی بخش سرود جشنواره موسیقی فجر انتخاب شود.
نظر شما