۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ۸:۳۹

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

جزئیات و نحوه ارزیابی رؤسای دانشگاه‌ها/ برترین روسا معرفی می شوند

جزئیات و نحوه ارزیابی رؤسای دانشگاه‌ها/ برترین روسا معرفی می شوند

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم شاخص ها و جزئیات ارزیابی مدیران آموزش عالی و رؤسای دانشگاه‌ها را تشریح کرد و از معرفی الگوهای برتر خبر داد.

دکتر روح الله رازینی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات ارزیابی رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی گفت: دولت درباره توجه و رصد جدی مدیران تاکید کرده و این موضوع نیز در کانون توجه وزرات علوم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این موضوع به صورت رسمی در اجلاس اخیر رؤسای دانشگاه ابلاغ شد که در نشست بعدی به اعلام نتیجه ارزیابی خواهیم پرداخت. هدف از این کار توبیخ افراد بر اساس عملکرد نیست بلکه هدف استفاده از تجربیات افراد موفق است.

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی افزود: در حوزه ارزیابی رؤسای دانشگاه‌ها، معتقد هستیم که در حال انجام یک کار متفاوت هستیم، می‌توانیم بگوییم این ارزیابی منجر به انتخاب و معرفی رؤسای برتر می‌شود.

وی افزود: کاری که مد نظر ما بوده بحث «ارائه الگو و توسعه تجربه‌های موفق» است یعنی اگر فلسفه معرفی این افراد، صرفاً تقدیر از ۵ یا ۱۰ نفر باشد، خیلی اثر سازنده‌ای نخواهد داشت، بر همین اساس با مشورت شورای معاونان وزارت علوم، حدود ۸ الی ۱۰ محور کلیدی در نظر گرفته می‌شود که انتظار می‌رود با توجه به اقتضائات جاری کشور یک رئیس دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی باید از این محورها برخوردار باشد.

رازینی افزود: مثلاً چون دولت در سال گذشته در ابتدای کار خود بود، بحث «مدیریت تغییر» یکی از نکات مورد توجه و محورهای کلیدی است، اینکه چقدر رؤسای دانشگاه‌هایی که تغییر کرده اند، توانسته اند الگوی مدیریت تغییر را همگام با دولت به خوبی اجرا کنند، می‌تواند یکی از ملاک‌ها باشد.

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی ادامه داد: محور بعدی که مورد توجه دولت نیز بوده، بحث رویکرد مردمی و مشارکت مردم و ذی نفعان در تصمیم گیری ها است، اینکه رئیس دانشگاه چقدر توانسته ذی نفعان مختلف اعم از هیأت علمی، دانشجویان، یاوران علمی (کارمندان دانشگاه) و عموم مردم را درگیر کند مهم است.

وی افزود: یکی از مسائل دیگری که دانشگاه‌ها کم و بیش با آن مواجه بوده اند، کمبود منابع است. از طرفی رئیس یک دانشگاه برنامه‌های تحولی و توسعه‌ای نیز مد نظر دارد، محور بعدی این است که چقدر این رئیس دانشگاه توانسته مدیریت منابع انجام دهد، برنامه‌های نوآوری، مدیریت بحران و تولید ثروت از علم نیز از دیگر محورهایی بوده که مورد توجه است.

وی تاکید کرد: ما به دنبال این نیستیم که یک رئیس دانشگاه تمام این ۸ الی ۱۰ محور را داشته باشد، چون هدف ارائه الگو است.

رازینی افزود: رؤسای دانشگاه‌ها و موسساتی که توانسته باشند به لحاظ مدیریتی در هر کدام از این محورها توفیق کسب کنند بعد از یک جریان ارزیابی مرحله‌ای، ضمن اینکه تجربه‌هایشان برای رؤسای سایر دانشگاه‌ها به اشتراک گذاشته و در آموزش عالی ماندگار می‌شود، در محوری که توفیق کسب کرده اند نیز مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی گفت: این روند پیام موثرتری خواهد داشت نسبت به اینکه ما بخواهیم صرفاً رتبه‌ای را اعلام کنیم.

کد خبر 5712287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha