۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۶:۳۷

برای اولین بار در ایران محقق شد؛

تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه‌ رفسنجان

تولید نهال پسته با تکنولوژی انکپسولاسیون در دانشگاه‌ رفسنجان

نهال پسته با عوامل پروبیوتیک و تکنیک انکپسولاسیون برای اولین بار در ایران در دانشگاه‌ ولی‌عصر (عج) رفسنجان تولید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر روح‌الله صابری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: تولید نهال پسته برای اولین بار در ایران با تکنولوژی استفاده از عوامل پروبیوتیک با تکنیک انکپسولاسیون انجام شد.

وی افزود: یکی از مشکلات در باغات پسته وجود آلودگی بعضی از باغات به یکسری از بیماری‌ها مثل بیماری گموز یا نماتود است که باعث می‌شود درخت در طول زمان بسیار ضعیف و گاهی اوقات منجر به خشکیدگی شود، به همین دلیل تصمیم گرفتیم نهالی تولید کنیم که زمانی به باغ پسته منتقل می‌شود اگر آلودگی در باغ وجود داشته باشد این نهال دیگر آلوده نشود.

صابری ادامه داد: تعدادی از باکتری‌های مفید را که اصطلاحا به آنها عوامل بیوکنترل مفید می‌گویند را به فرم انکپسولاسیون در آوردیم که در پوشش یک کپسول قرار می‌گیرد و در داخل هر کپسول میلیاردها باکتری وجود دارد زمانی که باکتری آزاد می‌شود خودش را به اطراف ریشه گیاه می چسباند و اگر در خاک عامل مضری وجود داشته باشد این باکتری با عامل مضر مقابله کرده و نمی گذارد به گیاه خسارت بزند.

وی افزود: وقتی بذر را کاشتیم دو مرحله تزریق باکتری به داخل نهال‌ها انجام دادیم و بعد از دو ماه نهال‌ها کاملا به این باکتری آغشته و در مقابل بیماری‌هایی که در خاک وجود داشت مصون شدند.

وی بیان داشت: در این تکنولوژی نه تنها نهال پسته نسبت به این بیماری‌ها می‌تواند مصون یا مقاوم باشد بلکه در مقابل تنش‌های زنده و غیرزنده که گیاه را دچار تهدید می‌کند مثل شوری و خشکی و عوامل دیگر، گیاه را مقاوم‌تر می‌کند.

صابری متذکر شد: زمانی که نهال به باغ پسته منتقل می‌شود ریشه‌ها به صورت عمودی یا افقی در داخل خاک رشد می‌کنند و همزمان باکتری هم رشد می‌کند و پس از مدت‌ها عملا حجم بسیار زیادی ریشه در خاک وجود دارد که کل ریشه به این باکتری آغشته شده و سال‌های سال می‌تواند در این شرایط بماند و گیاه را از عواملی که آن را تهدید می‌کند محافظت کند.

وی با اشاره به اینکه این استرین باکتری‌ها را از جایی جدا کردیم که کاملا مقاوم به خشکی و شوری است، یعنی اگر زمانی خشکی یا شوری بیش از حد وجود داشته باشد این باکتری به راحتی از بین نمی‌رود زیرا خودش به این شرایط مقاوم است، تصریح کرد: امیدواریم این تکنولوژی نقطه عطفی برای تولید نهال نه تنها پسته بلکه در سایر درختان میوه برای بالابردن عملکرد محصولات در کشاورزی باشد.

کد خبر 5712936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha