به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان شیلات ایران، جلسه کمیسیونهای عالی مدیریت بهرهبرداری ذخایر آبزیان سال ۱۴۰۲ به ریاست معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران آغاز به کار کرد.
در این جلسه، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران به بررسی دقیقتر برنامههای مطرح شده در کمیسیونها اشاره کرد و گفت: برنامههایی که به هر علتی انجام نشدهاند باید مورد بررسی قرار گیرد و همه توان و زمان لازم برای عملیاتی شدن تصمیمات مطرح شده در جلسه به کار گرفته شود.
سیدحسین حسینی خاطرنشان کرد: از آنجا که قانون حفاظت از آبزیان مربوط به زمانی است که شیلات تنها در حوزه صید و صیادی فعالیت میکرد، لازم است اصلاحیه قانون در این مورد انجام شود زیرا فعالیتهای آبزیپروری در حال حاضر بخش اعظمی از پتانسیل تولید را داراست.
وی اولویت دادن به برنامه تحولی شیلات را مورد تاکید قرار داد و اظهار امیدواری کرد؛ پیشنهادهای خوبی برای تحقق بخشیدن به برنامه تحولی بخش شیلات مطرح شود و دبیرخانه مربوطه نیز با رصد موضوعات مختلف، اطلاعرسانیهای لازم را به بخشهای مختلف داشته باشد.
حل مشکل دریاروی، برای ورود ناوگان صید و صیادی تحقیقاتی در دستور کار قرار گیرد
در ادامه این جلسه قائم مقام مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به نیابت از رئیس این مؤسسه به بیان اقدامات انجام شده در حوزه تحقیقات شیلات پرداخت و گفت: بزرگترین چالش موجود در این حوزه مربوط به شناورها است که مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی در این زمینه پیگیریهای فراوانی انجام داده است به گونهای که با فراهم شدن منابع مورد نیاز، کشتی گیلان مراحل تعمیرات اساسی را به پایان رساند و برای انجام فعالیتهای پژوهشی از سال آینده به آب بازخواهد گشت.
شریف روحانی افزود: مشکل دریاروی باید مرتفع شود تا این ناوگان بتواند در خدمت صید و صیادی قرار گیرند.
وی ادامه داد: در حوزه آبزیپروری اتفاقات بسیار خوبی در سال جاری رقم خورده است به گونهای که میتوان به تکثیر ماهی سیبس اشاره کرد که میتواند با واگذاری دانش فنی به بخش خصوصی مورد استفاده قرار گیرد.
قائم مقام مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، به گونه بومی سوکلا به عنوان ظرفیت مناسب در پرورش ماهی در قفس اشاره کرد و ادامه داد: مراحل تکثیر این گونه به اتمام رسیده و آماده ورود بخش خصوصی و معرفی گونه سوکلا به قفسهای موجود در دریا هستیم.
وی درباره اقدامات انجام شده در خصوص میگو گفت: برای پر کردن استخرهای پرورش میگو در فصول سرد سال از گونه جدیدی به نامه کروما میتوان استفاده کرد که مراحل تکثیر آن انجام و از سال آینده به ظرفیتهای این بخش اضافه خواهد شد.
وی انجام فعالیتهای تحقیقاتی در حوزه فرآوری و ایجاد ارزش افزوده برای آبزیان مختلف و حذف آلاینده از دریا را از اقدامات دیگر این مؤسسه در سال آینده برشمرد و گفت: برای ساماندهی وضعیت خاویار کشور لازم است که تکلیف ساماندهی تشکیلاتی انستیتو تحقیقات ماهیان خاویاری در سال آینده نهایی شود.
افزایش ۶۵ درصدی صید ماهیان استخوانی
معاون امور صید و صیادی سازمان شیلات نیز در ادامه این جلسه پایداری منابع دریایی و حفظ اشتغال جامعه صیادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شرایط صید در آبهای شمال به وضعیت مناسبی رسیده است به گونهای که میزان صید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۶۵ درصدی در حوزه ماهیان استخوانی برخوردار است.
رضا عباسپور نادری افزود: میزان متوسط پرهکشی از رشد ۶۴ درصدی برخوردار بود و با افزایش نسبی صید کفالماهیان نیز مواجه بودیم.
وی مشارکت جامعه صیادی برای بازسازی و احیای ذخایر را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه برشمرد و گفت: در حوزه جنوب کشور نیز رویکردهای جدیدی در بخش مدیریت صید و ایجاد تعادل با رویکرد بهرهبرداری مناسب، اصلاح و بازنگری در دستور کار قرار دارد.
عباسپور نادری با اشاره به طرح مدیریت صید و ایجاد سهمیهبندی صید در مکران گفت: این طرح به صورت آزمایشی انجام و به استانها ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: تن ماهیان ظرفیت مناسبی است که میتوان با نگاهی مشترک از آن برای تأمین زنجیره ارزش بهرهبرداری کرد.
معاون امور صید و صیادی از انجام پروژههای مشترک با یونیدو در بخش صید اقتصادی خبر داد و گفت: حجم برداشت سطحزیان بیش از ۱۰۰ هزار تن برآورد شده است اما هنوز شرایط مناسبی برای فرآوری، صادرات و فروش این محصولات وجود ندارد.
وی ظرفیت مناسب صید فراساحل، استفاده از صیدگاههای عمیق و معافیت بیمهای برای بهرهبرداران را از دیگر اقدامات در دستور کار عنوان کرد و گفت: برای مقابله با صید غیرمجاز باید با نگاهی جدید و برنامهای عملیاتی وارد عمل شد.
گفتنی است؛ این جلسه با بررسی گزارشهای سایر بخشها از جمله تحقیقات علوم شیلاتی، مدیریت بهرهبرداری از ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان، مدیریت بهرهبرداری از ذخایر آبزیان آبهای داخلی و مدیریت آبزیپروری ادامه خواهد داشت.
نظر شما