به گزارش خبرنگار مهر، نقی سیاهکالی مرادی در نشست خبری هفته تربیت اسلامی و تبیین عملکرد حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی که پیش از ظهر پنجشنبه در سالن جلسات اداره کل آموزشوپرورش قزوین برگزار شد اظهار کرد: در سال ۵۹ شهید رجایی و باهنر نهاد امور تربیتی را با هدف تشویق و تربیت دانشآموزان بهسوی آرمانهای الهی، آموزههای دینی و معنوی تشکیل دادند تا دانشآموزان حافظ دین مبین اسلام و ارزشهای جمهوری اسلامی باشند و روحیه انقلابی در دانشآموزان ایجاد شود.
مدیرکل آموزشوپرورش استان قزوین بیان کرد: نتیجه اهداف تربیتی شهید باهنر و رجایی در جنگ تحمیلی بروز و ظهور پیدا کرد و در دور دفاع مقدس ۲۷۶ دانشآموز و ۵۸ معلم در راه اسلام و دفاع از ارزشها جان خود را فدا کردند.
وی افزود: شهید رجایی نماد ساده زیستی، علم، عمل و اخلاص بود ایشان با پایبند بودن به اصول و احکام اسلامی الگوی تمام معلمان و مربیان پرورشی هستند.
این مسئول ابراز کرد: در تمام مدارس علاوه بر مربیان پرورشی معاون پرورشی نیز حضور دارند و با وجود تمام فراز و نشیبهایی که طی سنوات گذشته در این حوزه وجود داشت مسئله پرورشی هیچگاه تعطیل نشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه امکان بروز مسائل مختلف در سنین مختلف وجود دارد تصمیم گرفتیم سامانه ۱۵۸۰ را در راستای ارائه مشاوره برای دانشآموزان ایجاد کنیم تا خانواده و یا دانشآموزان بهراحتی بتوانند از خدمات مشاورههای مختلف استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه آموزشوپرورش به مسئله هنر توجه ویژه دارد عنوان کرد: از دیدگاه ما تنبیه روش مناسبی برای تربیت نیست البته تربیت ابعاد مختلفی دارد اما دراینبین تحریم شیوه نسبتاً بهتری برای تربیت است.
وی ادامه داد: ما در حوزه انتخاب مدیران استقلال داریم و بر اساس شایسته سالاری عمل میکنیم اما در این میان از مشورت و از نظرات مختلف نیز بهره میگیریم که البته تصمیم نهایی توسط ما انجام میشود
وی با اشاره به اینکه نوآوران و مهرآوران نیز مشمول رتبهبندی شدند تأکید کرد: رتبهبندی معلمین در کشور و در استان قزوین از تابستان سال جاری آغاز شده است اما در این رتبهبندی چند امتیازبندی وجود دارد و حدوداً ۵ هزار ۴۹۹ حکم صادر شده و در استان ۱۵ هزار ۳۰۰ نفر در سامانه ثبت شدند که مدارک رتبهبندی ۸ هزار و ۵۶۰ معلم تأیید شده و احکام رتبهبندی ۵ هزار و ۵۰۰ نفر از معلمان نیز صادر شده است.
بخشی از حقالزحمه معلمان حقالتدریس پرداخت شد
این مسئول با تأکید بر اینکه بخشی از حقالزحمه معلمان حق تدریس که از مهرماه سال جاری پرداخت نشده بود تا دهم اسفندماه پرداخت خواهد شد تصریح کرد: با توجه به اینکه مدارسی از جمله تیزهوشان و مدارس و نمونه دولتی توجه بیشتری به مسائل آموزشی داشته و مسئله پرورشی در این مدارس کمرنگتر است ما تصمیم گرفتیم اقدامات متعددی را برای تقویت عرصه تربیتی و پرورشی در این مدارس انجام دهیم که یکی از این اقدامات تعویض دو مدیر مدرسه بود و تلاش کردیم و مسائل حوزه پرورشی و تربیتی را در مقاطع متوسطه اول به نحو شایسته و بایسته اجرا کنیم تا دانشآموزان در مقاطع بالاتر آمادگی کامل برای پذیرش این مسائل را داشته باشند اما دراینبین لازم است دستگاههای دیگر از جمله دستگاههای نخبگانی نیز ورود پیدا کنند و علاوه بر مسائل آموزشی به مسائل تربیتی و پرورشی نیز توجه ویژه داشته باشد.
وی در ادامه تشریح کرد: متأسفانه عمده خانوادهها بر این باورند که فرزندانشان باید در رشتههایی همچون رشته تجربی و یا رشتههای نظری فعالیت و تحصیل کنند و این در حالی است که ما در تمامی حوزهها نیازمند پرورش نیرو هستیم به همین جهت تصمیم گرفتیم توجه ویژهتری به مدارس فنی و حرفهای و کاردانش داشته باشیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: حدود ۱۳ میلیارد تومان در دو مرحله برای تکمیل و تجهیز مدارس فنی و حرفهای و کاردانش تأمین اعتبار شد و ما در تلاشیم تا با تکمیل تجهیزات بتوانیم به رشد دانشآموزان در این مدارس کمک کنیم تا دانشآموزان پس از دریافت مدرک دیپلم به تخصص رسیده باشد.
وی یادآور شد: از دیگر اقدامات ما در این حوزه احداث مدارس صنعتی در جوار شرکتهای صنعتی است تا با این کار تا با این کار بتوانیم از ظرفیت صنعتی استان برای پرورش نیروهای صنعتی استفاده کنیم.
رشد ورودی دانش آموزان به هنرستان
این مسئول تصریح کرد حدود ۴۳ درصد از دانشآموزان امسال وارد هنرستان شدند که این آمار نسبت به سال گذشته ۲ درصد رشد داشته است از سوی دیگر سهم شاخصه نظری در رشته ریاضی ۱۵/۲ درصد، رشته تجربی ۳۶ درصد و رشته انسانی ۴۸ درصد است و ما در پی آن را بتوانیم بهتناسب رشتهها دانشآموز داشته باشیم و در حوزههای صنعتی، گردشگری، هنری و کشاورزی بتوانیم فارغالتحصیلان بسیاری تربیت کنیم.
این مسئول تصریح کرد: ما توانستیم برای اولین بار در کشور رشته نان و شیرینی را در استان ایجاد کنیم و در رشتههایی نظیر طراحی طلا و جواهر، سراجی کیف و اتوماسیون صنعتی نیز پیشگام تأسیس باشیم.
وی با تأکید بر اینکه حدود ۱۱۲ مدرسه فنی ۱۹ هزار و ۲۸۶ نفر دانشآموز رشته فنی در استان وجود دارد ادامه داد: مدارس فنی و حرفهای و کاردانش همواره در مسابقات و المپیادها رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادند و از سوی دیگر رشته سراجی کیف توانست ۶۰ میلیون تومان از تولیدات خود را به فروش برساند همچنین در ایام کرونا محصولات بهداشتی بسیاری توسط هنرستانهای استان تولید و به سایر شرکتها و دستگاهها برای فروش توزیع شد این نشان میدهد ما علاوه بر توسعه کمی به دنبال توسعه کیفی نیز هستیم.
این مسئول بیان کرد: نگاه ما به مسئله پرورشی یک نگاه متفاوت است و ما به دنبال ایجاد تغییراتی هستیم تا بتوانیم مسائل تربیتی و پرورشی را در قلب و دل دانشآموزان نهادینه کنیم که در این راستا نیز اقداماتی انجام شده است و بخشنامههای پرورشی نسبتاً کاهش یافته و تغییرات بروزتری پیدا کرده است.
وی تأکید کرد: طرح راهیان نماز هر یکشنبه با حضور نماینده ولیفقیه در استان در مدارس مختلف برگزار میشود تا دانشآموزان ضمن برپایی نماز جماعت با نماینده ولیفقیه به گفتگو نشسته و شبهات خود را در مسائل مختلف مطرح کنند که این اقدام بسیار مثمر ثمر بوده و دانشآموزان از این طرح بسیار رضایتمند هستند و مسائل و دغدغههای مختلف خود را در این جلسات مطرح میکند که البته خود ما نیز طی هفته در مدارس حاضر میشویم و با دانشآموزان به گفتگو مینشینیم تا بتوانیم به شبهات آنها در حوزههای مختلف پاسخ دهیم.
این مسئول در پایان گفت: در حوزه آموزشوپرورش استان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سهمیه مولدسازی داریم که ۴۰ میلیارد تومان آن در سایت بارگذاری شده و اماکن بلااستفاده و بدون کارکرد واگذاری شده است.
نظر شما