به گزارش خبرنگار مهر، روحالله دهقانی فیروزآبادی ظهر شنبه در جشنواره و نمایشگاه ملی مسیر آینده اظهار داشت: وقتی از اقتصاد دانش بنیان صحبت میشود، اقتصادی است که دیگر زمین، ساتختمان، آهن و دستگاه و پول تو جیب کار نمیکند بلکه تنها با مغز و علم کار میکند.
وی با بیان اینکه مجموعه دانش بنیان تبدیل علم و فناوری به نوآوری است و یک زنجیره ارزش چند میلیارد دلاری را فراهم میسازد، ادامه داد: شاید بالغ بر ۱۰۰و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان با ارزوی های بلند است که یک تولید کننده بزرگ باشد اما این امکانپذیر نیست چون ایران کشوری نیست که شرکتهای خصوصی کوچک توان سرمایه گذاری خطرپذیر را داشته باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری توضیح داد :۱۵ درصد اقتصاد کشور در دست بخش خصوصی است و از این منظر سرمایه گذاری خطر پذیر خصوصی در کشور بی معنا است و از سوی دیگر دولت در وضعیت موجود چنین امکانی ندارد و باید تنها بخشهای خصوصی موفق به این حوزه وارد شوند تا بتوانند در بازار آینده بمانند و ارزشهای واقعی جدید خلق کنند.
وی افزود: شرکتهای سرمایه گذاری خطر پذیر خصوصی میتواند کلید اتصال زنجیره ارزشمند به سرشاخههای اقتصادی باشد و محصول به بار اورد.
دهقانی فیروزآبادی از در اختیار داشتن یک صد ابزار مؤثر قانون جهش تولید در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری برای اتصال شرکتهای دانش بنیان به زنجیرههای ارزش در دست است، افزود: همه دارایی شرکتهای دانش بنیان آن فناوری نیست بلکه تنها یکی از نیروهای مغز تولید کننده و مولد است و اگر امروز توانستیم یک فناور تولید کنیم و از عرضه کردن فناوریها و توانمندیها نترسید.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیانی موفق است که خطر پذیر باشد، ادامه داد: شرکت دانش بنیانی که ۵۰۰ میلیارد دلاری ارزش آفرینی میکند نیاز به توسعه ندارد بلکه باید شرکتهای کوچکی خرید و ریسک آن را هم پذیرفت.
نظر شما