به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری در حاشیه نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی منطقه ۶ کشور که با حضور اعضای هیئت علمی فعال فرهنگی دانشگاه یزد برگزار شد، از اجرای طرح "منش استادی" برای تعالی استادان خبر داد.
وی ادامه داد: از ظرفیتی که در دانشگاه یزد وجود دارد خوشحالم و امیدوارم که از این ظرفیت استفاده شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: صادقانه باید عرض کرد مسئله فرهنگ و مسائل اجتماعی و نگاه فرهنگی به دانشگاه نگاه مظلومی است و مظلومیت فرهنگ مشخص است. این مظلومیت در دوران کرونا تشدید شد چرا که دانشجویان حضور نداشتند و فعالیتهای فرهنگی به حداقلترین میزان خود رسیده بود. با انواع و اقسام حمایتها سعی کردیم فعالیتهای دانشجویی را در دوران پسا کرونا احیا کنیم و روی ریل بازگردانیم.
کلانتری گفت: با تخصیص اعتبار ۳ درصد مصوب شده شرایط رو بهبودی در حوزه فرهنگی خواهیم داشت. با ابلاغ وزیر علوم که سال گذشته انجام شد؛ اتفاقات خوبی در برخی از دانشگاهها رخ داد. دانشگاه یزد در مقایساتی که انجام شده از دانشگاههای برتر بوده است و توانسته نگاه قابل قبولی در این رابطه داشته باشد.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال جدید با توجه به پیگیریهایی که از سوی مجلس اتفاق افتاده، ردیف بودجه مستقلی در حوزه فرهنگی و اجتماعی در بودجه آموزش عالی کشور در نظر گرفته شود.
کلانتری با اشاره به عمدهترین مشکل فعالیتهای حوزه فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود و ظرفیتهایی که داریم، به وضعیت فرهنگ در آموزش عالی و روند آن امیدواریم چرا که با توجه به کارهایی که انجام دادهایم متوجه شدیم فرهنگ کهن ایرانی-اسلامی هنوز زاینده است. عمده مشکلات ناشی از کمکاری و کمتوجهیهایی است که به عرصه فرهنگ شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر اینکه نباید از برنامهریزی فرهنگی برای استادان غفلت کنیم، گفت: یکی از ارکان مهم فرهنگی دانشگاهها استادان هستند، چرا که در فرهنگ ما شأن استاد یک شأن تربیتی است و باید روی آن حساس بود. در واقع مفهوم استاد فراتر از کسی است که صرفاً به انتقال محفوظات بپردازد. استاد سبک زندگی را به دانشجو یاد و منش زندگی را به وی نشان میدهد.
وی افزود: یکی از مهمترین ماموریتهایی که پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم به معاونت فرهنگی وزارت علوم داده شد، تعالی منش استادی است. «منش» یا مهارتهای ناب شاگردپروی طرحی است که در آن استادان را در یک شبکه گرد هم میآورد و طی دورهای با یکدیگر علاوه بر رویدادهای مشترکی که در طراحی و اجرای آن نقش داشتند، به
کلانتری گفت: نگاه ما این است که وجوه فرهنگی و تربیتی استاد را در ابعاد مختلف لحاظ کنیم و در تمام آییننامهها آن را داشته باشیم به عبارتی نقش استادی در تمام فعالیتهای فرهنگی هم دیده شود.
وی با اشاره به تغییر روش تدریس دروس معارف در دانشگاهها گفت: باید کرسیهای آزاداندیشی در این دروس تلفیق شود. توجه ویژه به کرسیهای آزاداندیشی و تسهیل در فرایند تایید و تصویب کرسیها بسیار حائز اهمیت است.
نظر شما