۶ اسفند ۱۴۰۱، ۱۶:۵۲

بایراموف:ایروان پیشنهاد باکو درباره «ایست بازرسی» را رد کرده است!

بایراموف:ایروان پیشنهاد باکو درباره «ایست بازرسی» را رد کرده است!

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان امروز مدعی شد: ارمنستان پیشنهاد باکو درباره استقرار «ایست بازرسی» در مرز میان دو کشور را رد کرده است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آپا، «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان امروز شنبه در سخنانی مدعی شد که ارمنستان پیشنهاد باکو در خصوص استقرار «ایست بازرسی» در مرز میان دو کشور را رد کرده است.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در این خصوص گفت: ارمنستان از مذاکره با (جمهوری) آذربایجان خودداری می‌ کند. باکو آماده است تا ارمنی‌ های ساکن قره باغ را در جامعه جمهوری آذربایجان ادغام کند.

«جیحون بایراموف» در ادامه ادعا کرد که جمهوری آذربایجان در خصوص «برنامه صلح» صحبت می‌ کند و صفحات سیاه تاریخ را به نفع آینده روشن ورق زده است!

وی درباره بازگشایی مسیر عبوری «لاچین» نیز گفت: ارمنستان در تلاش است تا رویاهای خود را به عنوان واقعیت نشان دهد و ادعاها مبنی بر اینکه دادگاه خواسته‌ های ایروان را برآورده کرده، بی اساس است.

دیوان بین المللی دادگستری چهارشنبه هفته پیش در پرونده اختلافی ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان، رای به محکومیت باکو داد و به جمهوری آذربایجان دستور داد گذرگاه «لاچین» را باز کند و عبور و مرور را آزاد بگذارد.

بر اساس رأی این دیوان که نهاد قضایی مهم سازمان ملل به شمار می رود، مسیر لاچین باید از سوی جمهوری آذربایجان بازگشایی شده و امکان عبور آزادانه از آن فراهم گردد.

در حکم دادگاه به کمبود غذا، دارو و سایر تجهیزات پزشکی نیز اشاره شده و نوع رأی نیز الزام آور و دستوری اعلام شده است. دادگاه لاهه با ۱۳ رأی موافق در برابر ۲ مخالف این دستور را صادر کرد.

رأی دیوان بین‌المللی لاهه علیه جمهوری آذربایجان

تنش اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان برسر گذرگاه «لاچین» بوده است. گذرگاه لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره باغ کوهستانی متصل می‌ کند.

در ۱۲ دسامبر، گروهی از اتباع جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌ خواندند، گذرگاه لاچین را که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر شده‌ اند، مسدود کردند.

باکو مدعی شد که هدف مسدود کردن هیچ جاده‌ ای نیست و خودروها می‌ توانند آزادانه در هر دو جهت حرکت کنند، اما ایروان آن را اقدامی تحریک آمیز از سوی باکو با هدف ایجاد یک فاجعه انسانی در منطقه ارمنی نشین قره باغ عنوان کرد.

در پی ادامه دار شدن این اختلافات، ارمنستان چندی پیش به دیوان بین المللی دادگستری در شهر لاهه هلند شکایت کرد.

کد خبر 5718829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      باکووپانترکهای لجن منطقه رابه کثافت کشیدند.
      • LU ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
        29 76
        دقیقا. به امیدنابودی دشمنان ایران ومردمان منطقه.
      • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
        درودبرایران بزرگ.
      • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۹
        14 38
        خاک برسربی وجودونمک نشناس این چندده تامریض وروانی تکراری که مدام علیه ایران نظرمنفی میدن.
    • AE ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      88 39
      اگر ارمنستان به رای دیوان بين المللی دادگستری استناد می کند پس چرا وقتی بیست درصد خاک جمهوری آذربایجان را اشغال کرده بود به چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر خروج از اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان اعتنایی نمی کرد؟
    • AE ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      56 30
      ارمنستان امروز از حقوق بشر و اجرای حکم دادگاه دیوان بین المللی لاهه تاکید می کند ولی در سی سال اشغالگری خاک آذربایجان، به چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد اعتنایی نمی کرد.
    • xatai285 IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      69 30
      آذربایجان تمامی بلندی های مشرف به خاک ارمنستان فتح کرده و چندین کیلومتر داخل کشور ارمنستان شده. خانکندی و منطقه قره باغ همانطوری که از اسمش مشخصه برای اسلام و آذربایجان بوده و ارمنستان 30 سال اشغال کرده بود و ارمنی های سوری و لبنانی اونجا کوچانده تا جمعیت تغییر بده.گلوی ارمنستان زیر پایه آذربایجانه
      • US ۲۲:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
        21 35
        آذربایجان هم همانطورکه از اسم کاملاایرانی اش پیداست متعلق به ایران است.
      • ایرونی IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
        2 0
        همانطور که از اسم کوههای ارارات پیداس مال ارمنستان بوده اشغال شده توسط عثمانیان بگو پس بدن کم قتل عام نکرده ترکهای عثمانی ۱/۵ میلیون قتل عام کرده از این حرف بزن