۷ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۴۲

نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس:

سد خرسان ۱۷ روستا را غرق می کند/ نابودی ۶ میلیون درخت

سد خرسان ۱۷ روستا را غرق می کند/ نابودی ۶ میلیون درخت

یاسوج- نماینده مردم بویراحمد،دنا ومارگون درمجلس گفت: احداث سدخرسان۳ جزمصیبت برای۱۷روستا،نابود شدن منابع طبیعی، هزاران گونه درختی وگیاهی ونابودی میراث تاریخی چندهزارساله هیچ سودی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی روشنفکر ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: احداث سد خرسان مجوز زیست محیطی ندارد و شش میلیون انواع درخت جنگلی که از ۱۰۰ تا دو هزار سال عمر دارند، نابود می‌شوند.

وی بیان داشت: ۱۲ هزار هکتار جنگل، هشت چاه آب و شش میلیون درخت جنگلی به زیر آب می‌رود.

روشنفکر با بیان اینکه در سال ۹۲ مطالعات احداث سد خرسان ۳ واقع در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان لردگان، استان چهار محال و بختیاری نهایی و برای اجرا مجوزهای ترک تشریفات آن صادر شد، گفت: در این ۱۰ سال ۱۷ روستا در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل واقع شدن در مخزن سد از برخی خدمات زیرساختی از جمله گاز رسانی محروم شده‌اند و برای جلوگیری از اجرای این طرح با رئیس جمهور، وزیر نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه و … مکاتبه انجام شده و همه باید بدانند که این سد جز مصیبت چیزی برای مردم ندارد.

وی افزود: تریبون مجلس باید پژواک صدای مردم باشد.

روشنفکر با بیان اینکه طول دریاچه سد خرسان ۴۰ کیلومتر و عرض آن ۳ کیلومتر است، گفت: دریاچه پشت سد خرسان ۳ باعث شرجی و گرم شدن فضا شده و چون دریاچه در قلب منطقه حفاظت شده دنا واقع می‌شود، با افزایش دما اقلیم و هوای رشته کوه دنا را تحت تأثیر خود قرار داده و برای همیشه مانع ریزش برف در این منطقه می‌شود و از طرفی با گرم کردن هوا آفت‌های مختلف وارد جنگل‌های زاگرس جنوبی می‌شود و اتفاقی که با کرم بلوط خوار در مناطق گرمسیری رخ داد تمام جنگل‌های مناطق سردسیری را می‌گیرد.

وی افزود: ۱۷ روستا با جمعیتی افزون‌بر ۱۰ هزار نفر زیر آب می‌رود که این جمعیت سرریز شهر یاسوج می‌شود و حاشیه نشینی در این شهر را به شدت افزایش می‌دهد و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

روشنفکر تاکید کرد: بشار و خرسان مهمترین و اصلی ترین سرچشمه رود کارون بوده و با انتقال آب سرچشمه این رود، کل کارون برای همیشه خشک می‌شود، و این مغایر با دستور صریح مقام معظم رهبری در خصوص حفاظت از منابع آبی خوزستان است.

وی افزود: همچنین با احداث سد خرسان ۳، مزارستان ۱۲ شهید و ۳ امام زاده زیر آب دریاچه پشت سد می‌رود که می‌تواند تأثیرات اجتماعی بسیار نامطلوبی در جامعه در پی داشته باشد.

روشنفکر بیان داشت: محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری تاکنون مجوز زیست محیطی برای سد خرسان ۳ را صادر نکرده و حتی با انتقال آب به دیگر مناطق کتباً مخالفت شده است.

وی یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن ۲۵ درصد منابع نفت و گاز کشور کمترین استفاده را از این ظرفیت دارد و در چند دهه همواره منتقد عدم برخورداری صحیح از سهم نفت و گاز در استان بوده‌ایم و این استان علاوه بر منابع نفت و گاز یکی از بزرگترین تأمین کننده‌های آب کشور است، که باز هم از این نعمت خدادادی چیزی که نصیب این استان شده اراضی خشک و صنعت فلج کشاورزی است.

کد خبر 5719565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد روستا IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      1 0
      درود بر جناب دکتر روشنفکر کاملا نکات مهم و قابل توجه ای را گوشزد کردید انشالله با این بیان زیبا و به موقع جلوی نابودی مردم و زیستگاه زیبای دنای سرافراز را خواهید گرفت .
    • طبیعت DE ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      1 0
      خوب تعطیل ش کنید نباید سرشت خلقت وطبیعت را دستکاری کنیم و از لحاظ شرعی تجاوز است وحرام است