۸ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۵۵

اسحاقی مطرح کرد؛

انقلاب اسلامی حرکت جامعه انسانی را تحت تأثیر قرار داد

انقلاب اسلامی حرکت جامعه انسانی را تحت تأثیر قرار داد

معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی انقلابی است که در قرن گذشته توانست حرکت جامعه انسانی را تحت تأثیر خودش قرار دهد که همگان به تأثیرات شگرف آن واقف هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین رونمایی از کتاب «مو به مو» تألیف عبدالله گنجی با موضوع واکاوی سیره حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنه‌ای در امامت و رهبری با حضور مؤلف و شخصیت‌های فرهنگی و مسئولان مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی در فرهنگسرای امام (ره) برگزار شد.

محمد اسحاقی معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی ضمن تشکر از عوامل برگزاری مراسم گفت: دفتر نشر و حفظ آثار مقام معظم رهبری که این مؤسسه نیز از زیر مجموعه‌های آن محسوب می‌شود، دو وظیفه اصلی دارد که عبارت از حفظ و نشر آثار و بیانات مقام معظم رهبری است و به همین دلیل شایسته‌ترین کار برای انجام این دو وظیفه کار از طریق انجام پژوهش‌های عمیق و همه جانبه در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی، تربیتی، علمی، حقوقی، قضائی در ابعاد مختلف اندیشه و آرا رهبر معظم انقلاب است که برگرفته از مبانی ناب اسلام انقلابی، وحیانی و مکتب اهل بیت علیهم السلام است.

وی با اشاره به کتاب مو به مو گفت: این آثار در فرایندی به چاپ و نشر سپرده می‌شود که امروز شاهد رونمایی از یکی از همین آثار هستیم.

معاون پژوهش و آموزش مؤسسه انقلاب اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی انقلابی است که در قرن گذشته توانست حرکت جامعه انسانی را تحت تأثیر خودش قرار دهد که همگان به تأثیرات شگرف آن واقف هستند و در هزاره سوم، تداوم انقلاب اسلامی را به عنوان یک شگفتی بیشتر از خود انقلاب اسلامی شاهد هستیم و آنچه در قرن گذشته شروع یک انقلاب بود، شکل‌گیری انقلاب به صورت گسترده بین ملل مختلف و هماوردی با نظام سلطه نکته دیگری است که در چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استواری را هم در رهبران و هم در مردم دیده‌ایم.

وی افزود: این پژوهش‌ها در راه‌های مختلف سامان پیدا می‌کند و پس از تعیین اولویت‌های پژوهشی و همفکری، پس از نقد و ارزیابی صاحبنظران به صورت یک متن منقح و فاخر به نشر در می‌آید، ضمن اینکه به عنوان یک مرجع پژوهشی در دست صاحبنظران و اندیشمندان قرار می‌گیرد و کتاب حاضر که توسط دکتر گنجی تألیف شده نیز همین گونه است.

مقام معظم رهبری درباره وصیت نامه امام تعبیر شاقول انقلاب را به کار می‌برند

در ادامه عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای، سردبیر سابق روزنامه همشهری و مشاور فرهنگی شهردار تهران بود که در آغاز ضمن تشکر از برپاکنندگان مراسم و مسئولان انتشارات مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی گفت: در خصوص کتاب معتقدم طبیعتاً آدم‌ها نسبت به خیلی از پدیده‌ها پیش‌داوری و قالب‌های ذهنی دارند اما اگر کسی این کتاب را مطالعه کند، این تصورات باطل می‌شوند.

وی ادامه داد: انگیزه‌ای که از نوشتن این کتاب داشتم، دو چیز بوده، یکی نگرانی جدی از تحریف امام و و نکته دوم اینکه بدون اغراق عشق مقام معظم رهبری نسبت به امام چه در ایران و چه در خارج را من در هیچ آدمی در این کره خاکی ندیده‌ام. تابعی که ایشان برای امام در جایگاه رهبری دارند واقعاً یک فاصله بسیار عمیقی بین خود و امام می‌بینند و جایی می‌فرمایند امام در نزدیکی‌های عصمت بود و جایی هم می‌فرمایند یگانه دوران و رهبر استثنایی بود و تعابیر جامع‌الاطراف و جامع‌الابعاد را به کار می‌برند و جریان تحریف را از آنجا بیشتر نگران بودم و مقام معظم رهبری هم جاهایی اشاره دارند که مهم است و می‌گویند که چرا می‌خواهید بخشی از امام را پنهان کنید و امام را به مردم جامع نشان بدهید و تعبیر بنده این است که امامی را ارائه نکنید که بخواهد با لیبرال دمکراسی سازگاری داشته باشد و نکته دوم در تحریف امام این است که امام را شخصیتی به تاریخ پیوسته معرفی کنیم در حالیکه امام در رگ جمهوری اسلامی مثل خون باید جاری و ساری باشد.

گنجی افزود: نکته سوم که خیلی مهم است، اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند کسی نباید شخصیت امام را از خط امام جدا کند و امام خط، محتوا و جهت گیری‌هایی دارد و بنابراین در این کتاب سه جور محتوا دارد و در بخشی که سه فصل هست، مکتب امام، خط امام و شخصیت امام، این سه فصل خاص نگاه مقام معظم رهبری به امام است اما بقیه فصول متفاوت است و دو فصل آن کاملاً از لحاظ سوژه‌ای نوآوری بوده که در فصل اول کتاب برای اولین بار جانشینان رهبران انقلاب‌ها در جهان مورد بررسی قرار می‌گیرند و رهبران بعدی به صورت نهادی، ساز و کار حاکمیتی را دنبال می‌کنند و بررسی شده که در آن انقلاب‌ها جانشین بنیانگذار چگونه عمل کرده از جمله انقلاب‌های چین، روسیه و فرانسه را آورده‌ام و حتی ذکر شده که جانشینان مائو در چین در سال ۱۹۸۱ بیانیه برائت از مائو دادند و این مطلب خیلی نویی است که ببینید امانت داری مقام معظم رهبری بعد از امام چقدر حداکثری است.

نویسنده کتاب مو به مو با توضیحاتی درباره سایر بخش‌های کتاب، به دیگر تشابهات نگاه رهبری امام و مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری درباره وصیت نامه امام تعبیر شاقول انقلاب را به کار می‌برند.

مقام معظم رهبری بهترین مفسر سخنان امام (ره) است

در ادامه حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان، مدیر امور مالی و وجوه شرعی امام خمینی (ره) و از همراهان ایشان در نجف و بعد از انقلاب اسلامی و همچنین مسئول وجوهات شرعی بیت مقام معظم رهبری بود که با اشاره به اینکه ۲۶ سال در کنار امام در نجف و جماران بوده و بعد از آن چهل سال هم ضمن ارادت به مقام معظم رهبری، مدت سی و چند سال آن را با مسئولیت‌های مختلف از سوی ایشان در بنیاد شهید و دفتر وجوهات عهده دار بوده است، گفت: به عنوان کسی که شاید در طول شصت سال گذشته بیشترین ارتباط را با این دو بزرگوار داشته، می‌گویم آنها انطباق صد در صد در جمیع جهات دارند. حجت الاسلام رحیمیان با اشاره به کتاب مو به مو گفت کتابی ارزشمند است و من تقریباً بیشتر آن را خواندم و بقیه کتاب را هم تورق کردم و نکات بدیعی در آن آمده، اما یک نکته جایش در این کتاب خالیست و آن رمز انطباق این دو بزرگوار است و رمز اصلی شاگردی امام است و مقام معظم رهبری بهترین شاگرد امام بوده و بیشترین انطباق را در مواضع با ایشان دارد و این نکته مبنا و اصل تفکر هر دو نفر در یک جا است و نگاهشان برگرفته از قرآن است.

وی ادامه داد: مبنای فکری هر دو بزرگوار آنچنان است که همه رفتارها و اعتقاداتشان بر مبنایی ثابت و استوار است و نه فقط مو به مو انطباق دارند، بلکه مقام معظم رهبری بهترین مفسر سخنان امام است و هیچکس در کل جمهوری اسلامی و جهان اسلام در تبیین تفکر و مواضع حضرت امام با عمق و حسابگری دقیق مثل ایشان سخن نگفته است.

حجت الاسلام رحیمی افزود: وجه اشتراک خاطرات دو بزرگوار در ۲۰ جلد صحیفه امام و در مجموعه بیانات رهبری هست که یک کلمه تعبیر از سیاه نمایی در جامعه اسلامی در آنها وجود ندارد و همواره القا امید به آینده است.

خدا در پناه اسلام حفظتان کند

همچنین در این مراسم محمد گلریز، خواننده سرودهای انقلابی دوران انقلاب و دفاع مقدس ضمن اجرای دو سرود معروف خود برای حاضران و استقبال مهمانان، به نقل خاطره‌ای از امام در سال ۱۳۵۹ و زمان سکونت ایشان در خانه‌ای در دربند پرداخت و گفت: من همراه با مرحوم حمید سبزواری و چند تن دیگر از عوامل تولید سرودها خدمت امام رسیدیم و مرحوم حاج احمد آقا از قول امام گفتند که این راه را ادامه دهید و وقتی در اتاق خدمت امام رفتیم، ایشان با لباس راحتی با ما دیدار کردند و ایشان قاطعانه از سرودهایی که تولید کرده بودیم حمایت کردند و به ما فرمودند خدا در پناه اسلام حفظتان کند.

کتاب مو به مو تألیف عبدالله گنجی در ۶۴۰ صفحه و قطع رقعی توسط انتشارات انقلاب اسلامی روانه بازار شده که به واکاوی سیره امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در امامت و رهبری می‌پردازد.

کد خبر 5720581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha