۹ اسفند ۱۴۰۱، ۱۸:۴۷

در نهمین گردهم‌آیی موسسات فعال آموزش زبان فارسی مطرح شد؛

آموزش زبان فارسی چه جایگاهی در بین‌المللی سازی آموزش عالی دارد؟

آموزش زبان فارسی چه جایگاهی در بین‌المللی سازی آموزش عالی دارد؟

نمایندگان مراکز آموزش زبان فارسی به خارجی‌زبانان در نشستی به بررسی بین المللی سازی آموزش عالی و جایگاه آموزش زبان فارسی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نخستین نشستی که در حاشیه نهمین گردهمایی مؤسسات فعال در آموزش زبان فارسی در جهان به دبیری شهروز فلاحت پیشه، معاون بین الملل بنیاد سعدی برگزار شد، نمایندگان مراکز آموزش زبان فارسی به خارجی‌زبانان گزارشی را از نحوه فعالیت خود در آموزش زبان‌فارسی ارائه دادند.

در ابتدای این برنامه عنایت‌الله شعبانی ریاست کالج بین‌الملل دانشگاه علوم‌پزشکی به ارائه گزارش مراکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان به تشریح فعالیت‌های این کالج پرداخت و گفت: یک پنجم فعالیت ما در کالج بین‌الملل مربوط به فعالیت‌های زبان فارسی است. ما به دنبال آن هستیم تا بتوانیم در یک اقدام ویژه زبان فارسی را به دانشجوهای بین المللی آموزش بدهیم.

سپس فائقه شاه‌حسینی معاون کالج با نمایش چند اسلاید جزئیات فعالیت‌های کالج بین‌الملل دانشگاه علوم‌پزشکی را برای حاضران شرح داد. لیلا هاشمیان مدیر مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان هم در ادامه نشست گفت: مرکز بین‌المللی آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان از مراکز قدیمی وزارتی آموزش زبان است و در طول ۷ سال توانسته از ۲۵ کشور نزدیک به ۱۶۰۰ زبان با ۴۲ مدرس متخصص با مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا در حال آموزش هستیم.

در ادامه یحیی اسعدی رئیس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه کردستان ضمن معرفی این مرکز، گفت: امسال ۶۰۰ نفر زبان‌آموز از کشورهای عراق، اندونزی، نیجریه، سوریه در مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه کردستان آموزش دیدند. علاوه بر این امسال هم مانند هر سال کارگاه‌های دانش‌افزایی برای زبان‌آموزهای مرکز برگزار شد. همچنین هشت دوره آزمون سامفا را برگزار کردیم که چهار دوره آن بیشترین جذب جمعیت را در میان مراکز آموزش زبان فارسی در کشور داشته است.

وی ضمن بیان انتقادها و ارائه پیشنهاداتی برای برگزاری هرچه بهتر آموزش زبان فارسی در مراکز آموزشی کشور، به فعالیت‌های غیر کلاسی این مرکز، برگزاری اردوهای فرهنگی و تفریحی درون و برون شهری و… اشاره کرد.

سعید صفری، از مرکز آموزش زبان فارسی صربستان، هم که به صورت برخط در این همایش حضور داشت با اشاره مختصری به دو مرکز آموزش زبان فارسی در صربستان، به معرفی درسنامه‌های آموزش زبان فارسی و منابع آموزشی تدوین و تهیه شده و مورد استفاده در صربستان پرداخت. وی همچنین چند پیشنهاد برای بهره‌وری بیشتر در بخش‌های محتوای آموزشی، دانشجویان و فارسی‌آموزان و استادان مدرسان آموزش زبان فارسی ارائه کرد.

ابوالقاسم قیاسی از مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ارائه تجارب این مرکز در دوره‌های دانش‌افزایی فارسی‌آموزان در بخش‌های مختلف آموزش، منابع، محتواهای مورد استفاده و… پرداخت و گفت: نیاز امروز ما ارتباط فرهنگی بین مرکز و فارسی‌آموزان شرکت کننده در دوره‌ها در چهار سطح است که در حال برنامه‌ریزی و انجام است.

آزاده میرزایی، مدیر مرکز آزفای دانشگاه علامه طباطبایی به ارائه گزارش فعالیت این مرکز پرداخت و گفت: مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه علامه در دو بخش آموزش و پژوهش فعالیت‌های ویژه و پر تعدادی داشته است. در بحث آموزش علاوه بر آموزش فارسی‌آموزان و برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، در بخش سنجش هم آزمون‌هایی برگزار می‌شود که در پایان گواهی پایان دوره برای فارسی‌آموزان صادر خواهد شد.

سید عباس ناجی که به صورت برخط از مرکز آموزش زبان فارسی آنکارا در این همایش حضور داشت، ضمن ارائه گزارشی از خدمات آموزشی این مرکز و برخی برنامه‌های جنبی آن، گفت: در این مرکز علاوه بر پوشش برخط ۳۶ شهر ترکیه، فارسی‌آموزانی از بیش از ۲۷ کشور دنیا و عمدتاً آسیای مرکزی و شرقی را به صورت حضوری و غیر حضوری تحت آموزش زبان فارسی این مرکز قرار گرفته‌اند. همچنین این مرکز ضمن تأمین کتاب‌های آموزشی زبان فارسی برای برخی از مهم‌ترین دانشگاه‌های ترکیه، دوره‌های دانش‌افزایی برای دانشجویان و فارسی‌آموزان اروپایی و… که به هر دلیلی امکان حضور در ایران ندارند را برگزار می‌کند.

کد خبر 5721826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha