داود فتحعلیبیگی نویسنده و کارگردان نمایش «در و گبر و یک قرص نان» که این روزها در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است، درباره وضعیت اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: ما نمایش «در و گبر و یک قرص نان» را پیش از این با ۲ اجرا در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روی صحنه بردیم و از ۳۰ بهمن اجرای عمومی اثر را آغاز کردیم و قرار است طبق قرارداد ۲۰ اجرا داشته باشیم. بر این اساس تا ۲۰ اسفند نمایش را روی صحنه میبریم مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد.
وی تصریح کرد: نهادهایی که خیلی ادعای مذهبی دارند هیچ ترهای برای نمایش «در و گبر و یک قرص نان» خورد نکردند. ما نمیگوییم از ما حمایت مادی داشته باشند بلکه هدفمان حمایت معنوی است ولی کسانی که ادعای دیانت دارند به تماشای کار ننشستهاند. این افراد فقط میگویند چرا هنرمندان کار مذهبی نمیکنند. الزاما نباید فریاد زد که کار مذهبی میکنیم. هر هنرمندی که در اثر خود به موضوع انسانیت بپردازد کار مذهبی انجام داده است.
فتحعلیبیگی درباره موضوع نمایش خود، توضیح داد: ما از منظر رأفت امام رضا (ع) و رحمت دینی به قضایا نگاه کردیم و قصه نمایش را شکل دادیم. موضوع گذشت، رأفت و محبت موضوعی اجتماعی است که ممکن است هر روز و حتی در حال حاضر در جامعه با آن مواجه شویم. وقتی در جایی گذشت، رأفت و محبت دیده شود میتواند موجب عبرت گرفتن شود.
این هنرمند با سابقه تئاتر درباره روند تولید نمایش «در و گبر و یک قرص نان» با توجه به شرایط اقتصادی موجود، یادآور شد: اگر حمایت مالی جشنواره تئاتر فجر نبود این اثر نمایشی تولید نمیشد. هزینهها خیلی بالاست. ظاهر قضیه این است که نمایش ما صحنهای ساده دارد اما ساخت همین صحنه کلی هزینه داشته است. بابت لباس بازیگران نیز حداقل بین یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه شده است. تازه دستمزد بازیگران هم یک طرف. دیگر با دستمزدهای ۴ یا ۵ سال پیش نمیتوان یک گروه را اداره کرد. به طور کلی تولید تئاتر بسیار پرهزینه است.
وی درباره وضعیتی که برای اجرای آثار تئاتری در شرایط اجتماعی چند ماه اخیر ایجاد شده است، تصریح کرد: در این وضعیت خود تئاتر لطمه خورده است. شرایط به گونهای رقم خورده که گویی تئاتر دیدن کاری قبیح است. در شرایطی که ایجاد شد و برخی به تحریم تئاتر پرداختند، تعطیل کردن تئاتر اتفاق افتاد و در این وضعیت هر کسی که بخواهد کار کند کارش خیلی سخت است.
فتحعلیبیگی اظهار کرد: افرادی که تئاتر را تحریم کردند میتوانستند به جای این کار به تولید و اجرای آثار مردمگرا که مبلغ عدالت، مساوات اجتماعی و گذشت و انسانیت است، بپردازند که بسیار هم تأثیرگذار است.
کارگردان نمایش «در و گبر و یک قرص نان» در پایان سخنان خود گفت: تماشاگرانی که به تماشای نمایش نشستند اظهارنظرهای مثبت و حتی فراتر از مثبت از اجرا داشتند. فردی که به گفته خود، تعلق خاطری به تئاتر مذهبی نداشته با تماشای این اثر به تزکیه نفس رسیده است. مخاطبانی که نمایش را دیدهاند ارتباط خوبی با کار برقرار کردهاند زیرا در کار تبلیغ انسانیت و نوعدوستی را میبینند.
نمایش «در و گبر و یک قرص نان» با حضور (به ترتیب ورود به صحنه) حمیدرضا معدنکن، امیر آزاد روستا، مژگان رضاخانی، محمد رمضانی، کیانوش حاتمی، ساغر نوروزی، محمد حاج محمدی، مصطفی خدابندهلو، علی صابر، آرش اعظمی، ثنا آزادروستا، امیرعلی بهاری، (مردم شهر) آرش اعظمی، محمدمهدی بیاتی، مهدی آبزن، فرنوش غلامیان، لیلا صید، محمدمتین حضرتی، شهاب کاکاوند، ساعت ۱۹ در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
عکس از کیارش مسیبی است.
نظر شما