خبرگزاری مهر - گروه استانها: جوانی دورهای است که در دل خود هم شور و شوق نوجوانی و ایده آل گرایی را دارد، هم به سان افرادی که دیگر به بلوغ فکری رسیدهاند، میتوانی عاقلانه قدم برداری و برنامه ریزی کنی. اما این سرمایه را باید چطور و چگونه حفظ کرد و از روزگار جوانی بهره کافی را برد، داستان بلندبالایی است که باید به جوانان این مرز و بوم گوشزد شود و با اعتماد به روحیه جوانی آنها، یک جوان را مُهره ای بی تجربه و خام نشماریم.
در این راه، ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان بهانهای شد تا پای صحبتهای جوانانی از همدان بنشینیم که موفقیتهای علمی، قرآنی، هنری و غیره را تجربه کرده و میتوانند الگوهایی موفق برای نسلهای بعدی باشند.
سیدیعقوب کریمی متولد سال ۱۳۶۶، فارغ التحصیل دکتری مهندسی منابع آب و محقق پسادکتری صنعتی دانشگاه بوعلی سینا است که به گفته خودش از همان سال و در دوران دانشجویی فعالیتهای پژوهشی را آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ تاکنون، حدود ۱۰ سالی است در راستای فعالیتهای هنری، به خصوص موسیقی و شعر فعالیت دارد. وی که در دوران تحصیل رتبه اول المپیاد زمین شناسی را به دست آورده و جزو رتبههای برتر استان است، در حال حاضر مدیرعامل یک شرکت فناور و مجری پروژههای دانش بنیان در حوزه آب و محیط زیست، با همکاری سازمانهای مختلف و بنیاد ملی نخبگان است.
این جوان نخبه در گفتگو با خبرنگار مهر چنین گفت: از آنجایی که بنده همیشه به ارتباط دانشگاه و صنعت اعتقاد داشتهام؛ تمام تلاش خود را صرف انجام پروژههایی کردهام که با دانش فنی رشته تحصیلیم ارتباط مستقیم داشته باشد. طرحهایی مانند دستگاه کنترل سطح ایستابی و تنظیم دبی خروجی، تهیه جاذب هایی برای تصفیه پسابهای صنعتی و ارائه یک سیستم نوین آبیاری بر مبنای بخار و سفال که در دوران دانشجویی تمام تلاش خود را برای به ثمر رساندن آنها به کار برده و برخی از این پروژهها نیز به مرحله اجرایی رسیده است.
یکی از دستگاههایی که پیگیری کردهام، در جشنواره ملی کارآفرینی شتاب رتبه برتر را به دست آورد و دارای سه گواهی ثبت اختراع است.
این جوان که درحال حاضر در طرح پسادکتری صنعتی به دنبال بومی سازی یک نوع جاذب آلاینده آرسنیک از منابع است؛ در ادامه افزود: هم اکنون، مراحل اجرای پایلوت آن جهت تأمین و تصفیه آب روستاییان در حال انجام است. بنده در کنار فعالیت علمی، با علاقه بسیار پیگیر فعالیتهای هنری از جمله شعر و موسیقی هستم و کتاب رباعیاتم با عنوان «یک روز به آغوش تو برمی گردم» توسط انتشارات شهرستان ادب در دست چاپ است.
همچنین چندین قطعه موسیقی با خوانندگی اینجانب با همکاری مرکز موسیقی حوزه هنری کشور و دفتر موسیقی مؤسسه شهرستان ادب تولید شده است.
فقط با علاقه و امید است که میتوان راههای نرفته را هموار کرد و به مقصدی رسید که شاید گاهی فراتر از تصور خودمان باشد. بین من و تو هزار فرسخ راه است. این قله بلند و زندگی کوتاه است باید به شروع تازه ای برگردم در من عطش گفتن بسم الله است.
از حافظ کل قرآن بودن تا اتمام دوره دندانپزشکی
فاطمه قائمی پناهیان، اهل شهر همدان و متولد ۱۳۷۵، فارغالتحصیل دکترای دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و به صورت دو رشتهای دانشآموخته حوزه علوم اسلامی دانشگاه تهران، رتبه ۱۰۱ کنکور سراسری، حافظ کل قرآن کریم، دارنده مدال طلا و برنز در دوازدهمین دوره المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور در حیطه مدیریت نظام سلامت و رتبههای برگزیده کشوری در مسابقات علمی مختلف از جمله شانزدهمین جشنواره دانش آموزان ممتاز، مبتکر و مخترع، جشنواره دانشجویی ابن سینا، جشنواره آموزشی شهید مطهری، المپیاد فیزیک دانشآموزی، المپیاد ریاضی پایا، تقدیر شده به عنوان مسئول انجمن دانش آموزی برتر در سطح ملی و فعال دانشجویی در تشکلهای مختلف دانشجویی و فرهنگی است که در حال حاضر نیز در حال مطالعه برای تخصص است.
این دختر ۲۶ ساله همدانی که به دنبال ارائه طرحهایی در راستای کاهش هزینههای درمانی در حوزه دندانپزشکی است، به خبرنگار مهر چنین گفت: در بسیاری از زمینهها میتوانیم با راه اندازی تولید داخل، علاوه بر کاهش هزینههای دندانپزشکی به ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای جوانان کشورمان کمک کنیم؛ البته که در مسیر نیل به این اهداف با موانع و مشکلات متعددی رو به رو هستیم و پیمودن این مسیر نیاز به عزم راسخ، تلاش شبانه روزی و تشکیل یک تیم از جوانان متخصص و متعهد دارد که ان شاءالله با یاری خداوند متعال بتوانیم به این طرحها جامه عمل بپوشانیم و به مردم کشورمان آن طور که شایسته هست خدمت کنیم.
وی در ادامه صحبتهای خود به ارائه خدمات به مردم مناطق محروم کشور در قالب اردوهای جهادی اشاره کرد و گفت: شاید ظاهر این سفرها، شرایطی سخت و طاقت فرسا باشد، اما وقتی لبخندی به لب یک کودک در یک روستای دورافتاده مینشیند، آرامش و نشاطی عمیق وجودمان را فرا میگیرد.
نسبت به دیگران بی تفاوت نباشیم
این بانوی جوان و موفق همدانی ادامه داد: به نظر بنده لازمه انسان بودن، بی تفاوت نبودن نسبت به وقایع و شرایط اطراف و جامعه هست. در همین راستا در دوران دانش آموزی و دانشجویی همواره در کنار تحصیل، همراه دوستانم در تشکلهای فرهنگی و دانشجویی فعالیت داشتیم و از این طریق سعی میکردیم هم به رشد فکری خودمان و اطرافیانمان کمک بکنیم و هم در حد توان به رشد و بهبود وضعیت جامعه و کشورمان.
قائمی پناهیان یادآور شد: در دوران دانشجویی بنده در تشکلهای دانشجویی بسیج و کانون قرآن و عترت فعالیت داشتم که بسیار دوران خاطره انگیز و ارزشمندی برای بنده بود.
توصیه شما به دیگر جوانان چیست؟
دشمنان ما از استعداد و توان بالای بالقوه جوانان ما اطلاع دارند و سعی میکنند با تزریق ناامیدی به آنها، مانع فعال شدن پتانسیل و توان درونی آنها شوند. اگر بیشتر از دشمن، به وعدههای الهی باور داشته باشیم، بی شک پیروزی و موفقیت نزدیک است.
نظر شما