به گزارش خبرنگار مهر، رضا عظیمی صبح شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: هشت طرح آبخیزداری در ۲ میلیون و ۹۱۲ هزار هکتار در استان وجود دارد و سه سد مخزنی شامل سد کمال صالح، سد الغدیر و ۱۵ خرداد در استان مرکزی وجود داشته و عمده طرحهای آبخیزداری در بالا دست این سدها اجرا شدهاست.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: میزان فرسایش آبی خاک در استان مرکزی ۱۲ و نیم میلیون هکتار در هر هکتار است و ۳۶ میلیون تن خاک حاصل خیز استان سالانه دچار فرسایش شده و به پشت سدهای استان منتقل میشوند.
وی ادامه داد: کمترین فرسایش آبی در استان ۶ تن هکتار و بیشترین آن ۱۷ تن در هکتار در شهرهای ساوه، شازند و تفرش است.
عظیمی بیان کرد: میزان روانآبهای استان مرکزی سالانه یک و سه دهم میلیارد متر مکعب است که ۸۷ میلیون متر مکعب این آبها با اجرای طرحهای آبخیزداری کنترل و ذخیره سازی میشود.
وی با اشاره به اینکه سه هزار میلیارد ریال منابع مالی از محل سفر هیأت دولت برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان مرکزی اختصاص پیدا کرد، گفت: این اعتبارات در مدت سه سال به استان تخصیص مییابد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: ۲۱۰ میلیارد ریال منابع مالی نیز از محل اعتبارات ملی، ۸۰ میلیارد ریال اعتبارات استانی، ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبارات مناطق محروم و ۸۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران به اجرای طرحهای آبخیزداری در استان اختصاص یافتهاست.
وی ادامه داد: مطالعه سه طرح آبخیزداری در استان مرکزی در دستور کار است و مطالعه یک طرح پهنه بندی در منطقه قره کهریز استان در سطح ۷۰۰ هکتار و ۲ طرح در حوزه آبخیز ابراهیم آباد اراک انجام شده است.
عظیمی اضافه کرد: مطالعه عملیات آبخیزداری سلطان احمدلوی شهرستان زرندیه نیز امسال انجام و عملیات اجرایی آن در آینده نزدیک آغاز میشود.
وی افزود: برداشت بی رویه از سفرههای زیر زمینی، فقر پوشش گیاهی، برداشت بی رویه از مسیل رودها و چاههای غیر مجاز از جمله عوامل فرسایش آبی در استان به شمار میرود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: فرونشست زمین از جمله مشکلات و تهدیدهای استان مرکزی است و اکنون این مهم در منطقه میلاجرد شهرستان کمیجان، کویر میقان شهرستان اراک مشاهده شدهاست.
وی با اشاره با اینکه آغاز عملیات اجرایی اجرای طرح گردشگری دره مودر در شهرستان اراک انجام شده، گفت: با توجه به استقبال مردم از پارک آبخیز گردو، پارک آبخیز دره مودر این شهرستان نیز در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
عظیمی افزود: مطالعات ایجاد دره مودر در شهرستان اراک امسال آغاز و ایجاد چند بند خاکی، دیوار ساحلی، آبشار مصنوعی، ایجاد سازه سنگ و ملات، سرویس بهداشتی، کمپ اقامت شبانه و ساخت محل تفریحی برای گردشگران در دستور کار قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: یک هزار میلیارد ریال منابع مالی برای اجرای طرح آبخیز دره مودر اراک پیش بینی شده و ۱۰ میلیارد ریال امسال برای طرح مطالعه این پارک هزینه شدهاست، پیش بینی از این طرح در مدت هشت سال آینده آغاز شود.
نظر شما