۱۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۵:۳۲

در نشست منبری‌های جوان هیئات مطرح شد؛

برخی مشکلات کشور پیشینه ۵۰ ساله دارد

برخی مشکلات کشور پیشینه ۵۰ ساله دارد

هشتمین نشست صمیمانه جمعی از منبری‌های جوان هیأت‌های کشور در ساختمان پلاک ۳۱۳ مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین نشست صمیمانه جمعی از منبری‌های جوان هیأت‌های کشور در ساختمان پلاک ۳۱۳ مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام حمزه معلی گفت: در مسائل اقتصادی باید دو بخش را باهم دید.وی از مشکلات اقتصادی موجود یاد کرد و گفت: در این دولت علی‌رقم این مشکلات، دستاوردهای اقتصادی بسیاری نیز ازجمله احیای جاده ابریشم و تعامل با قاره آفریقا کسب شده است.

رئیس اقتصاد مقاومتی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه باید ظرفیت‌های هیأت‌ها در اقتصاد مورد استفاده قرار بگیرد، مطرح کرد: یکی از ظرفیت‌های برجسته هیأت‌ها، بهره‌مندی از سرمایه نیروی انسانی است.

برخی مشکلات کشور پیشینه ۵۰ ساله دارد

در ادامه سید محمدهادی سبحانیان معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: طی دهه‌های گذشته اقتصاد ایران وضعیت پرمخاطره‌ای داشته است و امروز ما بار سنگینی را به عهده داریم، چرا که اگر نتوانیم وضعیت گذشته را تدبیر کرده و شرایط را اصلاح کنیم، شرایط بسیاربدتر از وضع موجود خواهد شد، اما امید داریم با تلاش‌های صورت‌گرفته و حمایت مردم بر مشکلات پیروز شویم.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه وضعیت موجود ذی‌نفعان بسیاری دارد، مطرح کرد: این افراد به راحتی اجازه اصلاح وضع موجود را نخواهند داد و در این راستا به حمایت علما و اهالی منبر نیاز داریم.

وی با بیان اینکه علما، حوزویان و رسانه‌ها باید مطالبه‌گر اصلاح وضع گذشته باشند، عنوان کرد: تا زمانی که این مطالبه‌گری نباشد نمی‌توان اصلاح مسیر اقتصادی کشور را به درستی دنبال کرد.

سبحانیان برخی از دستاوردهای دولت سیزدهم را مدنظر قرار داد و افزود: تا زمانی‌که مردم شاهد تقویت سفره‌های خود نباشند، این دستاوردها و عملکرد قابل دفاع نیست.

وی با اشاره به دستاوردها و اصلاحات نظام مالیاتی کشور، خاطرنشان کرد: بسیاری از دولت‌ها علی‌رغم تکالیف قانونی در این حوزه ورود پیدا نمی‌کردند ولی دولت سیزدهم در کم‌تر از یک‌سال توانست این اصلاحات را اجرایی کند.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تسهیلات بسیاری برای اشتغال‌زایی پرداخت شده است، تصریح کرد: دولت سیزدهم به دنبال کاهش فشار بر فعالیت‌های شفاف و مقابله با فرارهای مالیاتی است.

وی با اشاره به اینکه تمام پیش‌بینی‌های اقتصادی بر مبنای ثبات شرایط است، یادآور شد: طی یک سال گذشته اتفاقات بسیار و ویژه‌ای در داخل و خارج از کشور رقم خورده است.

سبحانیان با بیان اینکه در دهه‌های گذشته با درآمدهای نفتی بر مشکلات اقتصادی سرپوش گذاشته می‌شد، ابراز کرد: به تدریج و با مرور زمان در دولت‌های مختلف و با کم‌ترشدن درآمدهای نفتی، مشکلات اساسی و زیرین اقتصاد عیان‌تر شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مسائل اقتصادی به مسائل اجتماعی گره خورده است، بیان کرد: این موضوع موجب شده تا برنامه‌های تحولی اقتصادی به تدریج و با مرور زمان شکل بگیرد و امکان تغییرات دفعی وجود ندارد.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه حکمرانی اقتصادی کشور متکی به نظام بانکی است، اظهار کرد: متأسفانه عدم توزیع عادلانه تسهیلات بانکی موجب بروز مشکلاتی شده است.

وی با اشاره به اینکه مقابله با فساد با جدیت در این دولت دنبال می‌شود، مطرح کرد: اعلام اسامی ابربدهکاران بانکی و ترازنامه‌ها و عملکرد شرکت‌ها و بانک‌های دولتی برای نخستین بار در دولت سیزدهم رقم خورده است.

سبحانیان با بیان اینکه آن‌طور که باید و شاید با مردم گفت‌وگو نشده است، عنوان کرد: در حوزه نان بدون انجام اصلاحات قیمتی توانستیم روزانه حدود ۵ هزار تن آرد را صرفه‌جویی کنیم.

وی با اشاره به اینکه برنامه دولت تمرکز بر مؤلفه‌های محوری زندگی مردم است، خاطرنشان کرد: تلاش حداکثری و اهتمام دولت در کنترل تورم است.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که برخی از مشکلات با پیشینه ۵۰ ساله در کشور وجود دارند، تصریح کرد: اختلالاتی در اواخر دولت دوازدهم از جمله افزایش هزینه‌های دولتی به وجود آمد که بحران‌های بسیاری به همراه داشته است.

وی با اشاره به اینکه دولت الکترونیک در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: این اتفاقات در راستای کاهش رانت و فساد و حذف امضاهای طلایی درحال رقم‌خوردن است.

سبحانیان با بیان اینکه سیاست‌های حوزه مسکن درحال تغییر است، ابراز کرد: یکی از موضوعاتی که در این حوزه دنبال می‌شود تهاتر نفت با چین در ازای ساخت مسکن است که در این حالت ساخت مسکن با قیمت کم‌تر و سرعت بیش‌تر رقم خواهد خورد.

ولایت‌مداری به معنای کوچک شدن دولت است

در ادامه حجت الاسلام علیرضا پناهیان گفت: متأسفانه اشکالاتی در تعلیم دین در جامعه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه باید دین‌مداری در جامعه امروز بیش‌تر از وضعیت موجود باشد، مطرح کرد: باتوجه به وجود جریان استکبار جهانی و کفری که صریحاً با اسلام درگیر است باید تلاش کنیم اسلام در دنیا غریب نباشد.

این استاد حوزه و دانشگاه از برخی مشکلات موجود در جامعه یاد کرد و گفت: برخی از این مشکلات نتیجه کم‌کاری‌های گذشته در عرصه تبلیغ و تعلیم دین‌داری است.

وی با بیان اینکه حداقل‌های دین در میان دست‌اندرکاران جامعه منتقل نشده است، عنوان کرد: باید به اشکالات اساسی در عرصه تبلیغ و تعلیم دین توجه داشته باشیم و به دنبال رفع آن‌ها باشیم.

پناهیان با اشاره به اینکه موضوع تبلیغ ولایت فقیه توسط طلاب باید مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: باید از تاریخ صدر اسلام و زمانی که اسلام در غربت بود درس بگیریم.

وی ضمن بیان سوالی مبنی بر اینکه چرا عمر حکومت عادل امیرالمومنین (ع) تنها دو سال و نیم بود، تصریح کرد: در زمان امیرالمومنین (ع) مردم به صحنه‌ها نمی‌آمدند که منجر به کوتاه بودن زمان حکومت ایشان شد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروز نیز تمام توقعات از مقام معظم رهبری است، یادآور شد: چندین سال است مقام معظم رهبری موضوع حکمرانی مردمی و اصلاح شیوه حکمرانی را مطرح کرده‌اند ولی متأسفانه در این مسیر تنها مانده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ولایت به معنای آزادی مردم است، بیان کرد: ولایت‌مداری نیز به معنای کوچک شدن دولت و پیشبرد اهداف با محوریت مردم است.

مبلغین آماده اتفاقات مختلف در ماه رمضان باشند

در ادمه رحیم آبفروش با اشاره به اتفاقات و جریان‌سازی‌های پس از اغتشاشات، اظهار کرد: متأسفانه اتفاقات پس از اغتشاشات با محور بی‌حجابی و بدحجابی درحال گسترش است.
وی از همزمانی ماه رمضان با عید نوروز یاد کرد و گفت: باید مبلغین و روحانیون برای اتفاقات مختلف در این ایام آمادگی لازم را داشته باشند.

دبیر جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه متأسفانه ماه رمضان را به عنوان عید به مردم معرفی نکرده‌ایم، عنوان کرد: همچنین افراد مختلف که در راستای ترویج بدحجابی و بی‌حجابی در کشور درتلاش هستند نیز در این ایام فعال خواهند بود.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی بزرگ‌ترین مانع تبیین و تبلیغ است و موجب شده تا شبهات بسیاری در این راستا ایجاد شود.

آبفروش با اشاره به اینکه در اغتشاشات اخیر ستون خیمه انقلاب مورد حمله قرار گرفت، خاطرنشان کرد: شیوه مدیریت این اتفاقات توسط مقام معظم رهبری یک نکته قابل تأمل است.

بررسی ابعاد مختلف اخلاق منبر

در ادامه نشست آیت الله محمدرضا عابدینی اظهار کرد: رعایت اخلاق در منبر باید در بعدهای مختلفی ازجمله منبر، محتوا، مخاطب و گوینده انجام شود.

وی با اشاره به اینکه باور ما این است که اسلام پاسخ تمام نیازهای بشری را دارد، مطرح کرد: منبری‌ها نیاز نیست دائماً به دنبال عنوان مطالب جدید باشند بلکه باید دنبال بیان مطالبی باشند که به آن اعتقاد دارند.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: برای بیان مطالب جدید امکان دارد آن موضوع تازه به ذهن منبری رسیده باشد و هنوز حتی به آن باور نیز پیدا نکرده باشد.

وی با بیان اینکه منبر باید با مطالعه انجام شود، عنوان کرد: حتی اگر منبر و سخنرانی با بیان مطالب تکراری همراه است، ولی باید ده برابر حجم محتوایی که بیان می‌شود، مطالعه صورت بگیرد. باید این مطالعه تا حدی انجام شود که در وجود منبری تأثیر گذاشته و به باور تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه باید رابطه منبر با قرآن تقویت شود، خاطرنشان کرد: اگر محتوای منبر با اعتقاد و مراقبه بیان شود، تأثیرگذاری آن برای مخاطبین نیز بیش‌تر می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه ضمن بیان روایاتی، تصریح کرد: باید در منبر شأن مخاطب نیز رعایت شده و منبری با آن‌ها نیز به خوبی ارتباط برقرار کند.

وی با بیان اینکه اخلاق منبر از محتوای منبر واجب‌تر است، یادآور شد: اگر منبری برای مخاطب احترام قائل باشد و به جزئیات توجه داشته باشد قطعاً اثرگذار خواهد بود.

کد خبر 5724713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha