۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۱۵

رئیس سازمان امور مالیاتی:

سهم بودجه کشور از درآمدهای مالیاتی به ۵۷ درصد افزایش می یابد

سهم بودجه کشور از درآمدهای مالیاتی به ۵۷ درصد افزایش می یابد

زنجان- رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سهم بودجه کشور از درآمدهای مالیاتی برای سال آینده به ۵۷ درصد افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود منظور، ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال بر اساس عملکرد بودجه درآمدهای مالیاتی در ۱۱ ماه حدود ۵۲ درصد کل بودجه جاری را تأمین کرده و سال قبل این رقم ۴۵ درصد بود و پیش‌بینی برای سال آینده این است که مالیات حدود ۵۷ درصد از بودجه کشور سهم داشته باشد.

وی در مورد درآمدهای مالیاتی کشور ابراز کرد: امسال تا کنون ۴۴۰ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده که تا پایان سال به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد و این درحالی است که پیش‌بینی شده بود امسال ۴۵۰ هزار میلیارد تومان مالیات جمع‌اوری شود و اکنون با تحقق ۱۰۵ درصدی برنامه‌ها، سال را به اتمام می‌رسانیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه مالیات‌های مستقیم با ۶۰ درصد بیشترین سهم در وصول مالیات را دارد، بیان کرد: در این بخش اشخاص حقوقی و شرکت‌ها بیشترین مالیات را پرداخت می‌کنند.

وی سهم مالیات‌های غیرمستقیم از کل مالیات‌های وصول شده را ۴۰ درصد برشمرد و گفت: در این بخش نیز مالیات بر ارزش افزوده بیشترین سهم را دارد و علاوه بر مالیات‌هایی که به دولت واریز می‌شود، ۴ واحد درصد از ۹ درصد این بخش نیز به شهرداری‌ها اختصاص داده شده است و این رقم برای امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

منظور ادامه داد: میزان ۴ درصد از مالیات بر ارزش افزوده ماهانه ۸ هزار میلیارد تومان است و پیش‌بینی این است که هر ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۵۰ هزار میلیارد تومان وصول مالیات از محل ارزش افزوده تحقق یابد.

وی با اشاره به اینکه به تدریج نقش مالیات بر ارزش افزوده در تأمین مالی دولت بالا می‌رود، تصریح کرد: اعتقاد داریم در وصول مالیات‌های این بخش عقب‌ماندگی داریم و با توجه به اینکه به بسیاری از مشاغل فراخوان داده شده، هنوز برخی از واحدهای صنفی وارد زنجیره ارزش افزوده نشدند و به زودی پرونده آن‌ها تکمیل می‌شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی یادآور شد: با استقرار قانون پایانه‌های فروشگاهی این فرصت فراهم می‌شود که مالیات بر ارزش افزوده را روی بخش‌های باقی‌مانده به تدریج از سال آینده پیاده‌سازی و اجرا کنیم و از ابتدای آبان ایجاد این پایانه‌ها آغاز شده است.

پیش‌بینی ۷۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات برای ۱۴۰۲

وی عنوان کرد: برای سال آینده در لایحه بودجه ۷۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات پیش‌بینی شده و رشد امسال نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد است و پیش‌بینی می‌شود سال آینده نیز این رقم ۵۴ درصد افزایش یابد.

منظور اظهار کرد: سعی کردیم افزایش درآمدهای مالیاتی را بین استان‌ها بر اساس ظرفیت‌های استانی تقسیم کنیم، بنابراین رشد استان‌ها بین ۴۰ تا ۶۰ درصد توزیع شده و استان‌هایی که از ظرفیت پایین‌تری برخوردار هستند رشد کمتر است و استان‌هایی که ظرفیت بالاتری دارند، رشد بیشتری خواهند داشت.

وی میزان افزایش درآمدهای مالیاتی استان زنجان در سال جاری را ۷۰ درصد برشمرد و گفت: زنجان امسال عملکرد خوبی داشته و افزایش درآمدهای آن بیش از رشد کل کشور است، بنابراین منابع مازاد به عنوان درآمد مازاد به خود استان اختصاص خواهد یافت و پیش‌بینی می‌کنیم ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل نصیب زنجان شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: برای سال بعد هم از اکنون برنامه‌ریزی کردند تا بتوانیم با شیب ملایم به تدریج مالیات‌ها را شناسایی و وصول کنیم و با توجه به بررسی‌ها برای سال آینده نگرانی نداریم؛ چراکه با توجه به پرونده‌های سال ۱۴۰۰ و وصول مالیات‌های ۱۴۰۰، تا نیمه سال آینده مطالبات را وصول خواهیم کرد.

وی در مورد واحدهایی که در یک استان فعالیت و مالیات آن‌ها در استان دیگر محاسبه می‌شود، تصریح کرد: بر اساس تبصره ۶ قانون بودجه ۲۲۵۰ واحد در کل کشور شناسایی شده که محل فعالیت در یک استان بوده و مالیات در استان‌های دیگر پرداخت می‌شد این موارد را به استان خودشان انتقال دادیم.

منظور با اشاره به اینکه در مورد استان زنجان هم همین اتفاق افتاده است، ابراز کرد: امسال در استان زنجان انتقال ۵ پرونده بزرگ و ۱۶ پرونده کوچک و متوسط در دستور کار قرار گرفته که کارهای آن در حال انجام است و اکنون دیگر پرونده‌ای برای انتقال به استان‌ها باقی نمانده است.

وی با اشاره به اینکه بعضی شرکت‌ها چند استانی هستند، بیان کرد: در مورد واحدهای تولیدی چند استانی و حتی بنگاه‌های ملی مثل مخابرات یا فرووشگاه‌های زنجیره‌ای و بیمه‌ها، مالیات را در تهران محاسبه می‌کنیم اما به نسبت فعالیت در استان‌ها تسهیم می‌شود و بخشی از مالیاتی که به حساب زنجان گذاشتیم مالیات بنگاه‌های ملی است که در تهران محاسبه شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی یکی از اقدامات مهم سازمان را شناسایی فرارهای مالیاتی خواند و گفت: واحدهای مقاوم به فرار را توسعه دادیم و تقویت کردیم و این کارگروه‌ها دائماً در حال شناسایی سوژه‌های فرار هستند، موارد متعدد با کمک پلیس امنیت اقتصادی، وزارت اطلاعات، قوه قضائیه و دادستان‌ها شناسایی کردیم و تشکیل پرونده دادیم.

وی به نمونه پرونده‌های فرار مالیاتی اشاره کرد و افزود: اخیراً در آذربایجان شرقی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داشتیم، همین‌طور پرونده مشابهی در همدان با ۴ هزار میلیارد تومان شناسایی شد که سرشاخه در همدان و زنجیره در کل کشور پخش بود و در استان یزد نیز شبکه ۳ هزار میلیارد تومانی کشف شد.

منظور خاطرنشان کرد: یک مودی مالیاتی بزرگ داشتیم که بالغ بر ۱۴ سال مالیات نداده بود و ۲۴ شرکت را در مالکیت داشت، مالیات و جریمه آن را محاسبه کردیم و ۱,۲۰۰ میلیارد تومان اموال در حال فروش است و یک فرار مالیاتی هم در حوزه نساجی شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: یک فرار مالیاتی در حوزه خودرو داشتیم که خودروها را توقیف کردیم و به مزایده و فروش گذاشتیم و ۹۰۰ میلیارد تومان به خزانه واریز کردیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی در مورد برآورد سرجمع فرارهای مالیاتی اظهار کرد: باید آمار کل شبکه احصا شود و آمار پایان سال را جمع‌آوری شود تا در پایان سال به رقم میزان فرار مالیاتی دست یابیم.

کد خبر 5726396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha