دکتر ابراهیم نعیمی در گفتگو با خبرنگار مهر مهمترین چالشی که دانشجویان در سال جاری با آن مواجه بودند را افت تحصیلی عنوان کرد و افزود: افت تحصیلی اولویت یک دانشجویان ما است، در دوران پسا کرونا که دانشجویان وارد دانشگاهها شدند، چالشهای جدی برای حضور در امتحانات داشتند که با افت معدل تحصیلی و افزایش تعداد دانشجویان مشروطی مواجه بودیم، امیدواریم با اجرای طرح ملی پات طی دو ترم آتی به کمتر از ۵۰ درصد کاهش یابد.
وی افزود: اجرای طرح پات به صورت ملی به تصویب رسیده و برای جلوگیری از افت تحصیلی دانشجویان در سال آینده اجرا میشود.
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان یادآورشد: ما در رویکرد راهبردی و اجرایی خود در دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی به لزوم اصالتبخشی به مفهوم "پیشگیری" تاکید میکنیم تا بتوانیم بحران را قبل از وقوع واقعه حل کنیم.
وی ادامه داد: پیشگیری از افت تحصیلی در دانشگاهها به زنجیرهای از عوامل فردی، خانوادگی، آموزشی (دانشگاه و زمینههای فرهنگی-اجتماعی) بستگی دارد. این اقدامات در دو حیطه پیشگیری و مداخله با هدف نهایی کاهش دانشجویان درگیر با مشکلات تحصیلی، پیشگیری از مشکلات تحصیلی دانشجویان در معرض مشروطی و ارتقا مهارتهای تحصیلی سایر دانشجویان است که باید تاکید بر قسمت پیشگیری باشد.
نعیمی افزود: این طرح با هدف توانمند سازی دانشجوها از طریق برگزاری مجموعه دورهها جهت ارتقای مهارتهای تحصیلی در بین دانشجویان، شناسایی دانشجویان دارای افت معدل و ارتباطگیری با آنها، اطلاعرسانی خدمات آموزشی و مشاورهای به دانشجویان برگزار میشود.
وی ادامه داد: برگزاری وبینارها و آمادهسازی و نشر محتواهای روانشناختی در زمینه برنامهریزی، مدیریت زمان، شیوههای مطالعه، تمرکز حواس، اضطراب امتحان، اهمالکاری از جمله اهداف این واحد به شمار میرود.
نظر شما