به گزارش خبرنگار مهر، مجید گلشنی ظهر چهارشنبه در جلسه شورای معادن استان زنجان اظهار کرد: استان زنجان بالغ بر ۴۶۵ معدن قابل بهرهبرداری دارد که از این تعداد ۳۶۶ معدن دارای پروانه بهرهبرداری است
وی ابراز کرد: متأسفانه نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ درصد معادن غیر فعال است و برخلاف اینکه بهرهبردار دارند، تنها ۲۶۰ معدن پروانه فعالیت داشته و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و تولید دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به میزان حقوق دولتی که امسال از معادن اخذ شده است، بیان کرد: برخی از وصولیهای امسال مربوط به بدهی سالهای گذشته بوده که رقم آن بالغ بر ۱,۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه امروز بیست و هفتمین جلسه شورای معادن برگزار میشود، عنوان کرد: این شورا در سالیان قبل از طرف شورای عالی معادن به استانها تفویض شده است و ۱۱ دستور جلسه داشتیم که بخشی از آنها اکتشافی و ۷ مورد معدنی بود.
گلشنی به موارد مطرح شده در خصوص بخشودگی تبصره ۳ ماده ۶ اشاره کرد و گفت: دو مورد با موافقت اعضا مواجه شد و چند مورد هم بخشودگی و تعطیلی موقت معادن را داشتیم و دو پرونده نیز مربوط به استخراج واقعی و تبصره ۷ ماده ۵۳ آییننامه اجرایی قانون معادن بود.
وی یادآور شد: طبق بند ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه، در مواردی که به دلیل بهرهبرداری از معادن و فعالیتهای معدنی، خسارتهایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آنها برسد، علاوه بر عوارض آلایندگی با تصویب شورای معادن استان تا یک درصد فروش به جبران خسارتهای مذکور اختصاص مییابد.
رئیس سازمان صمت استان زنجان ادامه داد: در سال ۹۹ حدود ۶۷ بهرهبردار معدن در استان مشمول این بند شدند که ۳۵ میلیارد تومان توسط معدن سرب و روی انگوران و ۳۴۹ میلیون تومان از سوی بهرهبرداران ۱۷ معدن دیگر پرداخت شده است.
نظر شما