به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس ماده ۱۳ آئیننامه راهور مصوب ۱۳۸۴ باید همراه یک زوج پلاک، پلاک سوم وسیله نقلیه نیز بهصورت برچسب از سوی راهنمایی و رانندگی یا اشخاص مورد تأیید راهنمایی و رانندگی صادر و بر روی شیشه جلو یا عقب وسیله نقلیه نصب شود. این برچسب دارای اطلاعات شماره پلاک، تاریخ سپری شدن اعتبار پلاک، کد واحد شمارهگذاری و شماره است.
پلاک سوم با هر بار تمدید اعتبار پلاک، نقل و انتقال مالکیت و تعویض قطعات اصلی و رنگ وسیله نقلیه با اطلاعات جدید تولید و جایگزین پلاک سوم پیشین خواهد شد. پلاک سوم در قالب دو چیپ روی پلاک و زیر شیشه جلو و زیر آئینه باید نصب شود که این چیپ اطلاعات VIN و سایر اطلاعاتی که نیاز است در یک حجم مشخص (۳۰ تا ۹۰ کیلوبایت) در آن چیپ گنجانده میشود.
اطلاعات به صورت RFID در اختیار پلیس قرار میگیرد تا مأموران راهور بتوانند با دست افزارهایی که دارند این اطلاعات را بخوانند و به هویت اصلی مالک و خودرو پی ببرند که این مزیت در شناسایی خودروهای سرقتی بسیار کارآمد است چرا که اصالت خودرو باید در سرقتها ثابت شود در حالی که در شرایط کنونی ملاک اصالت خودروها پلاک خودرو است در صورتی که با اجرایی شدن قانون پلاک سوم سایر مشخصات خودرو در دست افزارهای پلیس نشان داده میشود و پلیس میتواند سرقتی بودن خودرو را احراز کند.
در همین راستا؛ سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور فراجا در گفتگو با خبرنگار مهر و در خصوص آخرین وضعیت طرح پلاک سوم گفت: این طرح به سال گذشته نرسید؛ چرا که این موضوع به چند دستگاه و سازمان مربوط میشود و نیازمند تعامل همه دستگاهها و سازمانهای مربوطه است.
رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: در حال حاضر نرمافزار آماده است و حتی چیپ هم خریداری شده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر برخی مسائل برونسازمانی وجود دارد که باید حل شود.
نظر شما