۲۸ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۲۵

دادستان مرکز خوزستان:

۷۵۰۰ فقره از پرونده های سال قبل را در خوزستان کاهش دادیم

۷۵۰۰ فقره از پرونده های سال قبل را در خوزستان کاهش دادیم

اهواز- دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از هفت هزار و ۵۰۰ پرونده از آمار پرونده‌های سال قبل را که در خوزستان وجود داشت، کسر کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، صادق جعفری چگینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از وظایفی که دادستان کل به موجب دستورالعمل ریاست قوه صادر کرد، معاونت حقوق عامه است و ما در این خصوص در حوزه‌های مختلف جلسات متعددی را تشکیل داده‌ایم.

وی در خصوص تنظیم بازار گفت: از ابتدای روز کار یعنی ۱۶ فروردین ماه در مورد افزایش قیمت‌هایی مثل مرغ و گوشت و کمبودهایی که ایجاد شده جلساتی تشکیل شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان، متروپل را موضوع دیگر حقوق عامه خواند و بیان کرد: زمانی که این اتفاق رخ داد در پی آن جلسات متناوب و مستمر در خصوص ساختمان‌های ناایمن، آسانسورها و برخی ساختمان‌هایی که با مشکل روبه‌رو بودند، تشکیل و مواردشان در حوزه نظام مهندسی پیگیری شد.

جعفری چگینی با بیان اینکه پرونده کیفرخواست متروپل کمتر از چهار ماه صادر و رأی قطعی شد، تصریح کرد: از آنجایی که مسئله غیرعمد بود و پرداخت دیات باید ظرف ۲ سال این اتفاق می‌افتد اما دیه به‌طور کامل پرداخت شد که ۷۵ درصد از اموال عبدالباقی و مابقی از ۲۰ نفر دیگر که مقصر حادثه بودند به نسبت درصد تقصیر گرفته شد.

وی اضافه کرد: برای مهندس‌هایی که در این مسئله دخیل بودند نیز محرومیت‌های در نظر گرفته شد، ضمن اینکه از طریق واحد انتظامی نظام مهندسی تخلفات آنها پیگیری و محرومیت‌هایی داده شد و با توجه به اینکه پرونده ملی بود اما به صورت خارج نوبت از ابعاد مختلف موضوع در خوزستان بررسی شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان گفت: آلودگی هوا موضوع دیگری است که مورد پیگیری قرار گرفت و در این خصوص ۲ جلسه همراه با نتیجه برگزار شد که افزایش سهمیه بنزین یورو یکی از اقداماتی بود که ماحصل کارگروه ما بود؛ تعطیل نشدن یا دیر تعطیل کردن برخی از روزهایی که آلودگی هوا یا گردوغبار وجود داشت، نتیجه دیگر این کارگروه بود.

به گفته وی؛ بستن پل فولاد به دلیل خطراتی که وجود داشت و ملزم کردن شهرداری و شرکت فولاد خوزستان نسبت به تعمیر آن اقدام دیگر این دستگاه است.

جعفری چگینی با اشاره به اینکه در حوزه حقوق عامه در بخش شهری اقداماتی صورت گرفته است، بیان کرد: در مناطق محروم مثل کوی علوی، کوی مدرس، ملاشیه و سیاحی جلسات متعددی برگزار و مصوباتی صادر شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان اظهار کرد: در حوزه برق، آب و فاضلاب، بهداشت و مساجد نیز اقداماتی خیلی خوبی با بسیج و دادستانی مرکز استان انجام شده و مصوبات را به مکرر پیگیری کردیم؛ همچنین در حوزه ثبت اسناد به‌خصوص در کوی مدرس با پیگیری‌هایی که انجام شد، کارهای اولیه صورت گرفت و در ستاد سازمان جمع‌آوری املاک تملیکی و شهرداری اقدامات انجام و به تهران ارسال و مقرر شد در اسرع وقت بخشی از اسناد کوی مدرس صادر شود.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از معاونت‌های ما کارشان حقوق عامه است، عنوان کرد: در حوزه ستاد اقتصاد مقاومتی با تأکیدات که مقام معظم رهبری داشتند، در اجرای دستورالعمل و برحسب نامگذاری سال که ایشان انتخاب می‌کنند، دستگاه قضائی ۲ کار انجام می‌دهد.

جلوگیری از بیکار شدن بیش از ۲۳۰۰ نفر در خوزستان

جعفری چگینی با بیان اینکه در حوزه رفع موانع تولید اقداماتی صورت گرفته است، تصریح کرد: در مواردی که لازم است اقدامات قضائی انجام شود، مشکلات حقوقی که کارخانه‌ها دارند و هنوز تعطیل نشده‌اند یا در شرف تعطیل هستند و یا ورشکسته شده‌اند، صنایع و مراکز تولیدی که می‌خواهند راه اندازی شوند و سازمان‌هایی که به آنها خدمات ارائه نمی‌دهند یا با تأخیر انجام می‌دهند در این خصوص جلساتی بسیاری تشکیل شده که از جمله نتایج آن مانع از بیکار شدن بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر کارگر با اقدامات قضائی و یا مشغول به کار شدن کارگران بوده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با اشاره به اینکه جلسات ما نسبت به سال گذشته چند برابر شده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از هفت هزار و ۵۰۰ پرونده از آمار پرونده‌های سال قبل را که در خوزستان وجود داشت، کسر کردیم در حالی که در سال ۱۴۰۰ تنها ۴۳۰ پرونده از سال‌های گذشته کسر شده بود که نشان از یک کار شبانه روزی در بخش‌های مختلف است.

وی اضافه کرد: در بحث پرونده‌های مسن که در گذشته وجود داشته است، بیش از ۲ هزار پرونده را کسر کردیم.

جعفری چگینی اظهار کرد: اضافه کردن ۲ شعبه ویژه سرقت‌های مسلحانه به شعب و رساندن آنها به سه شعبه، اضافه کردن یک شعبه به شعب رسیدگی پرونده‌های قتل با توجه به مهم بودن جرایم و تحت تأثیر گرفتن نظم جامعه به واسطه آن از دیگر اقدامات انجام شده است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان عنوان کرد: به لحاظ کادر قضائی نسبت به سال قبل حدود ۲۵ نفر از همکاران ما به دلیل خروج از استان یا انتقال به قسمت‌های دیگر از سیستم خارج شده‌اند اما با این وجود حرکت ما رو به جلو است.

به گفته وی، بسیاری از جرایم غیر قضائی شده و مانع ورود پرونده آنها به دادگاه شده‌ایم به طور مثال برای تصادفات نیاز به مراجعه مردم به دادگاه نیست و زمان رخ دادن حادثه کروکی توسط پلیس ترسیم و گزارش از طریق نیروی انتظامی به پزشکی قانونی ارسال می‌شود و دیه پرداخت می‌شود، دیگر نیازی به رأی دادگاه و قطعی شدن نیست.

جعفری چگینی با بیان اینکه کارگروه حقوق عامه در خوزستان با حضور همه اعضا تشکیل شد، تصریح کرد: خدماتی که باید در حوزه‌های مختلف به مردم ارائه شود، بررسی شد و در خصوص تنظیم بازار، میوه، گوشت، مرغ و.. هیچ دغدغه و کمبودی وجود ندارد؛ قیمت میوه‌ها توسط وزارت جهاد کشاورزی مشخص شده و بر اساس قیمت مصوب از طریق بخش خصوصی در سراسر خوزستان توزیع می‌شود.

کاهش ۱۴ درصدی سرقت‌های خرد در خوزستان

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با اشاره به اینکه ترک فعل‌ها نیز حقوق عامه است، اظهار کرد: ترک فعل ۲ حالت دارد؛ بخشی از آن مربوط به مدیران و مسئولینی است که رفتار آنها مجرمانه است و اگر کار انجام ندهند منجر به تضییع اموال عمومی یا حقوق بیت‌المال می‌شود که باید با آنها برخورده کرده و پرونده تشکیل می‌دهیم؛ مورد دیگر نیازمند پیگیری و تذکر هستند و باید پای کار آورده شوند.

وی افزود: تا پایان دی ماه سال‌جاری آمار سرقت‌های خرد در استان خوزستان ۱۴ درصد کاهش و در اهواز ۱۸ درصد کاهش یافته است.

جعفری چگینی، مرکز بازپروری الحدید را یکی دیگر از اقدامات خوب این دستگاه خواند و بیان کرد: در این طرح معتادان متجاهری که در خیابان بودند، جمع‌آوری شدند زیرا بخشی از سرقت‌های خرد و اموال عمومی توسط این افراد انجام می‌شد؛ در فاز اول حدود ۵۰۰ نفر شروع به کار کرده و بیش از ۲۰۰ نفر در سطح اهواز جمع‌آوری شدند، ابتدا غربالگری آنها توسط بهزیستی انجام می‌شود و بعد از اینکه سلامتی‌شان مشخص شد به مرکز انتقال پیدا می‌کنند.

به گفته وی، حدود ۷۰ نفر از متکدیان اتباع خارجه که وارد کشور شده بودند در هفته گذشته جمع‌آوری و از کشور ترد شدند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان گفت: در خصوص آب و فاضلاب اهواز واقعیت این است که هم فرسودگی سیستم قبلی وجود دارد هم گسترش شهر اهواز و وضعیت سرزمینی شهر که حالت پستی دارد به همین خاطر شرایط کار سخت است؛ اعتباراتی که گرفتند حتماً سازمان‌های نظارتی بر آنها نظارت دارند، تمام قراردادها و مواد آن را سازمان بازرسی پیگیری می‌کند و اگر تخلفی از مدیری سر بزند و گزارش آن برسد حتماً برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: طبق اظهار نظر مدیرعامل آبفای خوزستان به میزان ۵۳ درصد از طرح فاضلاب اهواز اعمال شده و امیدواریم تا سال آینده بتوانند به تعهدات خود عمل کنند.

کد خبر 5736937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha