به گزارش خبرگزاری مهر، احمد وحیدی وزیر کشور صبح امروز دوشنبه ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ از دبیرخانه ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بازدید کرد.
در حاشیه این بازدید نشستی با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری کشور و رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و نمایندگانی از جمعیت هلالاحمر، سازمان اورژانس کشور، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان اوقاف و امور خیریه، پلیس راهور ناجا و کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بهمنظور ارائه گزارش و هماهنگی هرچه بهتر در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار شد.
مدیران کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانها و استانداران نیز بهصورت ویدئوکنفرانس در این نشست حضور داشتند.
پس از خوشامدگویی سید مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، استانداران فارس، یزد، خوزستان، کرمانشاه به ارائه گزارش پرداختند.
طرح افزایش ساعات بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی، ساماندهی و اطلاعرسانی خانه مسافرها به شکل ویژه، هماهنگی با دستگاههای نظارتی، تمهیدات ویژه ماه رمضان، راهاندازی کمپینها و اماکن استقرار اضطراری، موضوع حجاب و عفاف، راهاندازی فروشگاههای صنایعدستی در کنار مدارس، راهاندازی کمپین شصتسی، برپایی بازارچههای صنایعدستی در محورهای تردد گردشگر، برگزاری آئینها و مراسم در نوروزگاهها، معرفی تورهای گردشگری با محوریت اماکن کمتر معرفی شده، پویش یار مسافر، اجرای برنامههای قرآنی، شناسایی نقاط حادثهخیز، احصای نقاط آسیبپذیر و تمهیدات لازم برای کاهش آسیبها و معرفی نقاط مورد نیاز گردشگران از جمله مهمترین موارد مطرح شده بود.
محمد اصغری نماینده سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه بیشترین ناپایداری جوی را در این بازه زمانی داریم، گفت: باید نسبت به سامانهها هشیار و حتی بدبین باشیم. این سامانه بارشی سهشنبه و چهارشنبه کل کشور را در برمیگیرد.
وی ادامه داد: اولویت بارشی با استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، لرستان، چهارمحال و بختیاری و فارس است. همچنین روز چهارشنبه این سامانه به سمت شمال شرق خراسان رضوی و خراسان شمالی میرود که هشدار نارنجی برای آن صادر شده است.
این کارشناس هواشناسی با اشاره به بارش برف در گردنهها و کاهش دما تا ۱۲ درجه بر مجهز بودن مسافران نوروزی به تجهیزات زمستانی تاکید کرد و از احتمال کولاک و برف، ریزش سنگ از کوهها و وزش باد شدید خبر داد.
احمد وحیدی وزیر کشور با تشکر از اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، نوروز را فرصتی کمنظیر برای تجدید قوا و تقویت نشاط اجتماعی دانست و افزود: این فرصت را باید قدر بدانیم و به درستی هدایت کنیم که هموطنان با شرایط خوبی از مزایای این ایام برخوردار شوند.
وی تصادفات جادهای را بهعنوان مهمترین مسئله مطرح کرد و بر توجه به ایمنی جادهها و استقرار نیروهای کافی در راستای کاهش حوادث و تلفات تاکید کرد.
وحیدی با اشاره به اهمیت برپایی کمپینهای «شصتسی» افزود: این کمپینها در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها علاوه بر کاهش حوادث جادهای موجب ترویج اصالتها و فرهنگ بومی و معرفی صنایعدستی هر استان میشود.
اتخاذ تدابیر ویژه برای مناطق حادثهخیز و استقرار تیمهایی در این مناطق برای هشدار به مردم از دیگر نکات مورد تاکید وزیر کشور بود.
وی با اشاره به تغییرات جوی و سرمای پیش رو افزود: تمهیدات لازم برای بارشهای پیشرو و جلوگیری از ایجاد سیلهای حادثهخیز اتخاذ شود که شاهد حادثهای مشابه حادثه تلخ شیراز در سال ۹۸ نباشیم.
فعالیت مدیریت بحران در تمامی استانها، هشدار و مراقبت برای مسمومیت گازی در چادرها، کنترل قیمتها، فعال بودن مراکز توزیع مواد غذایی و فعالیت حداکثری اورژانس از دیگر نکات مورد اشاره وزیر کشور بود.
وحیدی با اشاره به حفظ حرمت ماه رمضان بر اجرای دستورالعمل ابلاغ شده برای رعایت عفاف و حجاب و همچنین نگه داشتن شئونات ماه رمضان تاکید کرد.
علی شریفان نماینده سازمان اورژانس کشور هم درباره وضعیت خدماترسانی این سازمان بیان کرد: با تدبیری که آقای شالبافیان داشتند از نیمه شعبان برای خدماترسانی آماده شدیم.
به گفته او ۳۲۰۰ پایگاه، ۵۲ بالگرد، ۸۸ اتوبوس و آمبولانس همچنین ۵۷۰۰ آمبولانس برای خدمترسانی فعال هستند.
شریفان ادامه داد: ۴۶۰ ایستگاه نوروزی راهاندازی شده که نسبت به سال گذشته ۳۰۰ پایگاه اضافه شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با اقدامات انجام شده تعداد مصدومان کاهش پیدا کند.
شریفان با اشاره به افزایش حجم سفرها ادامه داد: تقارن بهار و ماه رمضان الگوی حرکت مسافران را تغییر داده است و بیشتر حرکتها بعد از افطار و سحر انجام میشود که باید این نکته مورد توجه قرار گیرد.
استفاده از لوازم گرمایشی با توجه به سرما و برودت هوا و همچنین موضوع مسمومیت مسافران ساکن در چادرها با co2 از مهمترین نکاتی بود که شریفان مورد توجه قرار داد.
نظر شما