به گزارش خبرگزاری مهر، این فصلنامه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است، بخش شاهنامه پژوهی: نکاتی پیرامون برخی از ادبیات داستانهای اسکندر و اشکانیان در شاهنامه خالقی از دکتر محمود امید سالار و مقدمه شاهنامه نسخه بریتانیا از سجاد آیدنلو.
بخش فلسفه ؛ تأملی در دفاعیات صائنالدین علی ترکة اصفهانی از دکتر فوجی ای موریو ، دیدگاه فلسفی ابوریحان بیرونی از دکتر پرویز اذکایی ، آراء منطقی یوسف تهرانی و کتاب «نقدالاصول و تلخیص الفصول» از دکتر محسن جاهد و نگاهی به زندگی، آثار و اندیشه شمسالدین محمد کیشی از دکتر نجف جوکار
بخش تاریخ ، «نقابه الطالبین» از کازئو موریموتو، ترجمه دکتر محمد حسین حیدریان ، دولت فاطمی و اندیشه مدنی با تکیه بر میراث مکتوب اسماعیلی ازدکتر عبدالله ناصری طاهری ، مدرس شاه سلیمان صفوی در شهر شماخی از رسول جعفریان و آغاز و انجام شهریاری گاوبارگان در طبرستان از دکتر رحیم رضازاده ملک
بخش موسیقی؛ موسیقی و شعر سیاسی در دوره امویان از دکتر اکبر ایرانی ، سنت موسیقی عرب ازصالح المهدی، ترجمه فریبا سلامت نیا .
بخش ادبیات، قصه «مری کردن رومیان و چینیان، در علم نقاشی و صورتگری» باقر کاشانی و مرثیه وی از دکتر نذیر احمد، ترجمه دکتر سید حسن عباس محک خسروی از دکتر فائزه زهرا میرزا.
بخش نقد و بررسی؛ سیری در مسار الشیعه از سید محمدرضا حسینی جلالی، ترجمه و تتمیم: جویا جهانبخشمروری بر تذکره المعاصرین حزین از محمد قهرمان ، تصحیح مرآه الازمان در آینه نقد از محمد مشهدی نوشآبادی، جعفر امشاسفند، نقدی بر کتاب زنان مؤمنه از تهران ازدکتر نزهت احمدی ، زین الأخبار از محمد گلبن ، تاریخ منظوم اسلام از ع. روحبخشان.
بخش کنکاش ؛ منابع ابن خلدون برای تاریخ مغول و تاتار ، تألیف: والتر فیشل، ترجمه دکتر محسن جعفری مذهبجاحظ و کتاب التاج منسوب به او از محمد کاظم رحمتی
بخش رسائل ؛ نظام نامه کل مکاتب محلات و کوچهها از جمشید کیانفر ، در آستانه تحقیق نشان حیدری از منیژه ربیعی.
بخش کتابشناسی؛ گزیده کتاب شناسی «نگرش بر سفرنامهها» از حسین مسرت، نامه استناد به منابع نادسترس از کوشیار گیل ، مقالات متنپژوهی در نشریات (1384ـ1385) ، مهسا سفاری و در بخش خلاصه مقالات به عربی ، دکتر بشیر جزایری و خلاصه مقالات به انگلیسی توسط زینب پیری گردآوری شده است.
نظر شما