به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «خوابهای ناتمام؛ زندگینامه داستانی اطیاف زبیدی همسر شهید محمد شیبانی» نوشته الهه آخرتی به تازگی توسط انتشارات روایت فتح منتشر و روانه بازار نشر شده است.
شهید محمد شیبانی شهیدزادهای است که مرزهای حق و باطل برایش سوای حدود جغرافیایی و توافقات انسانی روی زمین معنا میشود و این تعریف ارزشمند را از پدر فرا گرفته است. پدرش ابوجعفر، سالها قبل پشت به بعثیان، خودش را به سپاه حق رسانده و در کنار دیگر غیور مردان عراقی سپاه بدر، شانه به شانه برادران ایرانیاش علیه ظلم و جور و طاغوت جنگیده تا در نهایت در مسیر جهاد به شهادت رسیده است. شوهر خواهر بزرگش سجاد، در بحبوحه کارزار جوان مردان در سوریه به شهادت رسید و خودش، با تمام شور و شوقش برای زندگی و با وجود عشق سرشارش به تنها فرزندش، شانه به شانه حاج قاسم و ابومهدی، در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
قطعاً اصلیترین دلیل پرداختن به زندگی اطیاف زبیدی به خاطر قرابت و پیوند با شهید شیبانی است اما حتی اگر این قرابت هم نبود داستان زندگی او یک داستان درام و پر فراز و نشیب و خواندنی بود. حتی میتوانست دستمایه یک رمان باشد. اطیاف زبیدی، زن جوان عربی است که با همین سن کم زندگی پر فراز و نشیبی را طی کرده. از غیاب پدر تا زندگی در اردوگاه آوارگان و شهادت همسر و دوری از فرزند. بنابراین این کتاب فقط داستان زندگی اطیاف زبیدی نیست بلکه تاریخ بخشی از مردم عراق است. تاریخی که باید خواند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«قبل از آیات، باید به یک نفر دیگر هم سر بزنم. دختر عمو الطاف با روی باز به استقبالم میآید و گذر حرفهای مان خیلی زود به کوچه همیشگی میرسد. من از محمد و جای خالی اش در زندگی مان می گویم و او از احمد و دلتنگی هایش میگوید. حواسش هست که چند جمله یک بار الحمدللهی بگوید تا ناشکری که خد احمد را برای متنعم شدن از آن پذیرفته است نکرده باشد. با این حال مادر است و هر قدر هم که صبور باشد نمیتواند پسرش را در لحظه لحظههایی که میتوانست کنارش باشد تصور نکند و روز به روز بیشتر دلتنگ نشود.
بدون اینکه متوجه باشیم، فدک حرفهای مان را کنار هم میگذارد و نتیجه گیری دقیقی میکند: «یعنی عمو احمد هم همون جاییه که بابا محمد هست؟» الطاف برای درک کودکانه او ذوق میکند و میگوید: بله عزیزم.
بابا و عمو احمد و خیلی از دوستای دیگه شون الان تو بهشت کنار هم هستن و منتظرن تا یه روز دوباره همگی دور هم جمع بشیم. پیچ شیرین زبانیهای فدک باز میشود و دوباره می پرسد: «عمو احمد رو هم آمریکاییها شهید کردن؟» الطاف برای پاسخگویی پیشدستی میکند: «خود خودشون نه، ولی دوستاشون این کار رو کردن. کسایی که آمریکاییها بهشون یاد داده بودن آدمهای خوب رو شهید کنن و برای این کار بهشون تفنگ داده بودن.»
این کتاب در ۳۰۴ صفحه همراه با عکسهایی از شهید شیبانی، شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما