۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۹:۲۶

بدرقه نوروز با چاشنی مهربانی؛

۱۳ فروردین سمبل انس با طبیعت/امانت بی مثال آیندگان را نابود نکنیم

۱۳ فروردین سمبل انس با طبیعت/امانت بی مثال آیندگان را نابود نکنیم

گرگان- سنت دیرین سیزده به در و بدرقه نوروز در طبیعت، فرصت مغتنمی است که آحاد مردم ایران زمین بتوانند فرهنگ متعالی خود در صیانت و پاسداری از محیط زیست و مواهب الهی را نمایان کنند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سنت دیرین بدرقه نوروز و یا همان سیزده بدر از مهم ترین سنت‌های مشترک اهالی استان‌های مختلف و اقوام گوناگون ایرانی بوده که در سال‌های اخیر تحت عنوان روز آشتی با طبیعت نامگذاری شده است.

در همه شهرها و روستاهای ایران، پیر و جوان، زن و مرد و به طور کلی خانواده‌ها به شکل گروهی در سیزدهمین روز فروردین به دامان صحرا و طبیعت می‌روند و سبزه هفت سین را به آب روان می‌سپارند.

اقوام مختلف ایران پس از چند روز دید و بازدید و تبریک سال نو، برای تکمیل شادی خود و دور کردن غم و غصه و خمودگی، در روز سیزدهم فروردین ماه، از خانه‌های خود خارج می‌شوند و به طبیعت پناه می‌برند. هرچند امسال این روز با ماه مبارک رمضان تقارن پیدا کرده و حوالی افطار شاهد حضور پررنگ‌تر مردم برای حضور در پارک‌ها و بوستان‌ها خواهیم بود.

رفتن به صحرا و طبیعت، بازی کردن، دویدن، تاب خوردن و شادی کردن، سنت روز طبیعت بوده و البته اوج زیبایی و لذت آن در کنار هم بودن است.

۱۳ فروردین سمبل انس با طبیعت/امانت بی مثال آیندگان را نابود نکنیم

حضور مردم در روز ۱۳ فروردین در طبیعت، چند سالی است با یک سری مخاطرات زیست محیطی جبران ناپذیر همراه شده است، به طوری که نه تنها پیامد خوشایندی برای طبیعت ندارد بلکه آسیب‌های بسیاری هم بر آن وارد می‌کند.

در پایان روز طبیعت با انبوهی از زباله در طبیعت مواجه می شویم شکستن شاخه درختان و کندن بوته برای بر پا کردن آتش به عادت تبدیل شده در حالی که به فرموده پیامبر گرامی اسلام «شکستن شاخه درختان مانند شکستن بال فرشتگان است».

اگر بدون احساس مسئولیت در قبال محیط زیست به سراغ آن برویم، ویرانگر آن خواهیم شد. انسان نه تنها به خاطر خود بلکه به خاطر آیندگان، در مقابل محیط زیست مسئول است.

از سوی دیگر تولید زباله در روز طبیعت هم به معضلی زیست محیطی تبدیل شده به طوری که بعد از پایان یافتن این روز در گوشه و کنار طبیعت با انبوهی از زباله مواجه می‌شویم.

طبیعت دوستان از سیزده بدر خاطره خوبی ندارند

عبدالحکیم ادریسی یکی از دوستداران محیط زیست به خبرنگار مهر گفت: امسال و به سبب ماه رمضان گردشگران کمتری نسبت به سال‌های گذشته به طبیعت می‌روند و این برای علاقه مندان به طبیعت و محیط زیست خبر مسرت بخشی است زیرا از سیزده بدر سال‌های گذشته خاطرات خوشی ندارند.

وی گفت: بهتر است گردشگران در این روز به چند نکته آسان اما مهم محیط زیستی توجه کنند تا هم از طبیعت لذت ببرند و هم اینکه محیط زیست آسیب نبیند.

ادریسی افزود: علاوه بر اینکه باید زباله‌های خود را از طبیعت خارج کنیم، نباید غذاهای باقیمانده را برای پرندگان و دیگر حیوانات بگذاریم زیرا هم چهره ناخوشایندی به طبیعت می‌دهد و هم اینکه موجب تنبلی حیوانات می‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد برای برپا کردن آتش شاخه درختان را می‌شکنند و یا اینکه بوته‌ها و گون ها را از خاک خارج می‌کنند که با توجه به بروز پدیده گرد و غبار این کار به هیچ عنوان پسندیده نیست بنابراین بهتر است از وسایلی مانند زغال یا گازهای مسافرتی استفاده شود.

۱۳ فروردین سمبل انس با طبیعت/امانت بی مثال آیندگان را نابود نکنیم

ادریسی ادامه داد: در این روز دیده شده که افرادی اقدام به بستن تاب می‌کنند، البته اصل قضیه مشکلی ندارد اما مساله اینجا است که برخی این تاب‌ها را بر روی شاخه‌های درختان جوان می‌بندند که تحمل وزن انسان‌ها را ندارند پس بهتر است برای این کار از درختان تنومند استفاده کنند.

زباله ها چالش روز طبیعت

یکی از اعضای سمن‌های حامی طبیعت هم به خبرنگار مهر گفت: سیزده بدر یا روز طبیعت، در واقع جشن واقعی بهار است و طراوت و سرسبزی به طبیعت بازگشته و طبیعت هم مردم را به سوی خود دعوت می‌کند.

خدابخش عنایت بیان کرد: اکثر مردم در روز سیزده بدر به دامن طبیعت می‌روند که اگر نکات محیط زیستی را در حفاظت از طبیعت و انباشت زباله رعایت نکنند در پایان روز با حجم انبوهی از زباله مواجه خواهیم بود.

این علاقه مند به طبیعت افزود: در سال‌های اخیر، با فراوانی وسایل آمد و رفت، خانواده‌ها بیشتر به طبیعت گردی پرداخته اما به دلیل استفاده بی رویه و نادرست انسان از آن باعث نابودی جنگل ها و مراتع شده اند.

وی گفت: حفظ محیط زیست، ضروری‌ترین وظیفه انسان‌ها است اما متأسفانه انسان‌ها با بی مسئولیتی و شقاوت کامل این موهبت الهی را نابود کرده و در حفظ و نگهداری آن کوتاهی کرده اند.

۱۳ فروردین سمبل انس با طبیعت/امانت بی مثال آیندگان را نابود نکنیم

حافظ طبیعت باشیم

دبیر تشکل‌های زیست محیطی غرب گلستان هم به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر سیزده بدر به سمبل نامهربانی با طبیعت تبدیل شده است و عده‌ای با توجه به منافع زودگذر و کوچک و شخصی خود منافع عام و همگانی انسان‌ها نابود می‌کنند.

مظفر آذیش گفت: ‎طبیعت و زیبایی‌های آن همواره الهام‌بخش بشر برای خلق آثار بدیع و تلطیف روان و مامنی برای فرار از هیاهوی دنیای بیرونی و درونی بوده و است اما عده‌ای از روی جعل و خودخواهی کمر به نابودی طبیعت بسته اند و اوج این بی مهری در روز طبیعت هویدا می‌شود.

‎آذیش ادامه داد: حال که این موهبت الهی در اختیار انسان‌ها است بهتر است روز ١٣ فروردین که مردم به دشت، صحرا و تفرجگاه‌ها می‌روند با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل اسکان خود را طوری انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد تا از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخه‌های درختان خودداری شود.

وی تاکید کرد: دوستداران محیط زیست در زمان حضور در طبیعت، تا حد امکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، از زغال آماده استفاده کنند و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری کنند و حتماً خاکستر آتش را با آب و خاک خاموش کنند.

به گزارش مهر، جدایی انسان از طبیعت قابل تصور نیست و نمی‌توان ارتباط بین بشر، جنگل، کوه و صحرا را قطع کرد لذا برای مانایی طبیعت و صیانت از این امانت الهی باید همگان آستین همت بالا زنند و یکی از ایام و روزهایی که همراهی همگانی در حفط محیط زیست و طبیعت یک ضرورت است روز سیزده بدر است.

انتظار است که همه آحاد مردم و به ویژه گردشگرانی که روز طبیعت دل به منابع طبیعی و زیستگاه‌های پیرامونی خود می‌زنند، دقت نظر نظر بیشتری نسبت به حفظ طبیعت داشته باشند زیرا طبیعت امانت آیندگان است.

کد خبر 5744707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha