۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۲۶

مهر گزارش می دهد؛

طبیعت زخم خورده در مازندران/خطر آتش سوزی در جنگل

طبیعت زخم خورده در مازندران/خطر آتش سوزی در جنگل

نوشهر - طبیعت مازندران طی سال های گذشته بیشترین آسیب را از آخرین روز تعطیلات نوروز دیده و زخم آن همچنان بر پیکره زمین و درختان باقی است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: به رغم آنکه ورود به تفرجگاه‌ها و بوستان‌های جنگلی در روز طبیعت ممنوع شده است، اما بسیاری از مسافران از مسیرهای مختلف خود را به دامن طبیعت رساندند تا نوروز را به درکنند.

سیزده بدر روز طبیعت نام نهاده شده است تا برای آخرین روز عید نوروز همنشین طبیعت و در سایه سار درختان و در نسیم رودها روز خود را به شب رسانیم، بی تردید تنها این درختان هستند که می‌توانند اکسیژن میلیاردها انسان و کل موجودات ریز و درشت کره زمین را تأمین کنند.

چه بسا ناسپاسی و نامهربانی با طبیعت دستاوردی جز نابودی و اضمحلال طبیعت نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و پسماند و آتش‌های نیم افروخته در پای درختان و مناطق جنگلی و سطح جنگل پوشیده از برگ‌های خشک و آسیب پذیر می‌تواند به بحرانی عظیم و غیرقابل کنترل منجر شود.

سرهنگ محسن صادق مرادی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران - نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه با توجه به اینکه سرمایه اصلی جنگل‌ها پوشش درختی، درختچه‌ای و علفی کف جنگل است و از شکستن شاخه و قطع تنه درختان خودداری شود، افزود: زباله حاصله از تفرج را در پلاستیک‌های زباله قرار داده و به سطل‌های زباله خارج از محیط جنگلی انتقال داده شود.

وی افزود: از نوشتن یادگاری بر روی تنه درختان به منظور پیشگیری از هرگونه آسیب توسط آفات و بیماری‌ها پرهیز شود و برای جلوگیری از کوبیدگی و عدم حاصلخیزی خاک از پارک کردن خودرو در عرصه‌های جنگلی خودداری شود.

طبیعت زخم خورده در مازندران/خطر آتش سوزی در جنگل

طبیعت گردی با حفظ منابع طبیعی

کاوه جوادی کارشناس مسئول اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران نوشهر نیز با بیان اینکه شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹ از سوی یگان حفاظت از منابع طبیعی اعلام شده تا مردم گزارش‌های مربوط به قطع درختان، بوته کنی، تخریب و تصرف اراضی ملی و آتش سوزی جنگل را با آن در میان بگذارند، افزود: آتش سوزی مهم‌ترین تهدید برای طبیعت در تعطیلات نوروزی محسوب می‌شود و مسافران نوروزی می‌توانند گزارشات مربوط به آتش سوزی در سفرهای نوروزی را از طریق این شماره تلفن به اطلاع مسؤولان یگان حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی برسانند.

وی افزود: نکته اساسی در خصوص حفظ جنگل‌ها و منابع طبیعی به عنوان سرمایه‌های ملی کشور این است که مسافران نوروزی پیش از حرکت و ورود به جنگل‌ها و مراتع تصمیم بگیرند که تفرج و سفری بدون آسیب به طبیعت داشته باشند.

زباله‌ها را رها نکنید

جوادی یادآور شد: جنگل‌های سرسبز شمال اکنون با مشکل انبوه زباله برجای مانده از شهرها و مسافران مواجه است و زباله‌ها زیبایی‌های جنگل‌ها را پوشانده، پس ضروری است از آغاز سفر کیسه زباله همراه مسافران باشد تا زباله‌ها را در درون آن ریخته و به مکان‌های مشخص برای جمع آوری زباله منتقل کنند.

وی ادامه داد: مسافران همچنین باید از رها کردن ظروف یکبار مصرف به دلیل تجزیه نشدن و آلودگی خاک پرهیز کنند زیرا این مواد حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال طول می‌کشد تا تجزیه شوند.

خطر آتش سوزی را جدی بگیرید

وی افزود: هنگام سفر باید به این نکته توجه داشت که از شکستن شاخه درختان و افروختن آتش در زیر درخت و یا نزدیک تنه آنکه خطر آتش سوزی جنگل‌ها را به همراه دارد، خودداری و از تخریب زمین برای استقرار چادر مسافرتی پرهیز کرد زیرا باعث تشدید فرسایش و شست و شوی خاک بر اثر باران می‌شود.

جوادی تصریح کرد: هنگام اسکان در جنگل‌ها بویژه با توجه به خشکی زمین در ایام نوروز تا حد ممکن باید از افروختن آتش خودداری کرد و در غیراین صورت در زمان ترک جنگل و مرتع از خاموش شدن کامل آن با سنگ، خاک و یا آب مطمئن شد.

طبیعت زخم خورده در مازندران/خطر آتش سوزی در جنگل

ورود خودرو به جنگل و تنبیه درخت با طناب تاب ممنوع

وی یادآور شد: تردد خودرو در جنگل نیز باعث کوبیدگی خاک شده و کاهش نفوذپذیری نزولات جوی در خاک را به دنبال داشته و باعث خفگی خاک می‌شود، پس باید از آوردن خودرو به داخل جنگل خودداری کرد.

وی گفت: از قطع هر گونه درختان و سرشاخه‌ها و برداشت خاک و خزه و نوشتن یادگاری بر روی درختان خودداری کنند.

ممنوعیت ورود مسافران به تفرجگاه‌ها

همچنین مهرداد خزایی مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نیز با اشاره به ممنوعیت ورود مسافران به تفرجگاه‌ها و پارک‌های جنگلی در روز طبیعت گفت: ۵۰۰ نفر از همکاران و مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی غرب مازندران عهده دار چنین مسؤولیتی را دارند.

خزایی پول افزود: درصورت مشاهده مسافران و گردشگران در این بوستان‌ها و پدیده روزه خواری براساس تصمیم‌های اتخاذ شده برابر قانون با این افراد متخلف برخورد می‌شود.

این مسئول در این زمینه از فرمانداران. بخشداران. دهیاران و شوراهای اسلامی این مناطق خواست تا همراهی بیشتری با مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی این مناطق داشته باشند.

۳۳ پارک و تفرجگاه جنگلی در مازندران وجود دارد و بیش زا ۱۸ میلیون مسافر نوروزی تاکنون در استان اقامت کردند.

کد خبر 5744786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha