۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۵۵

مدیر سد زاینده‌رود:

ذخیره سد زاینده‌رود ۴۱۵ میلیون مترمکعب است

ذخیره سد زاینده‌رود ۴۱۵ میلیون مترمکعب است

اصفهان- مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات سد زاینده رود از افزایش ذخیره سد زاینده رود به ۴۱۵ میلیون مترمکعب خبرداد.

سید مجتبی موسوی نائینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ذخیره سد زاینده‌رود تا سیزدهم فروردین ماه به ۴۱۵ میلیون مترمکعب رسیده است، اظهار داشت: ورودی به سد روز گذشته ۷۳ متر مکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۵۹ مترمکعب بر ثانیه بوده است.

ورود ۵۲۷ میلیون مترمکعب آب به سد از ابتدای سال آبی

وی با اشاره به وضعیت آبگیری سد، ادامه داد: ورودی آب به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۱) تا سیزدهم فروردین ماه ۱۴۰۲ در مجموع ۵۲۷ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۴۰۶ میلیون مترمکعب، طی ۱۰ سال اخیر آن ۴۱۱ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۱ ساله) ۵۰۹ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود با بیان اینکه ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد، اضافه کرد: مقایسه ورودی آب به سد زاینده رود در سال آبی کنونی با مشابه بلند مدت حاکی از افزایش چهار درصدی ورودی آب به این سد است.

موسوی نائینی افزود: حجم آب خروجی از این سد مخزنی نیز از ابتدای سال آبی تاکنون ۲۸۶ میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۳۲۳ میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت ۵۳۶ میلیون مترمکعب بوده است.

کاهش ۴۷ درصدی خروجی از سد نسبت به بلند مدت

وی اضافه کرد: خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۴۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

موسوی نائینی با بیان اینکه ذخیره سد زاینده رود سیزدهم فروردین سال گذشته ۳۰۸ میلیون مترمکعب و در بلند مدت مشابه ۷۵۸ میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد افزایش و نسبت به بلند مدت ۴۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

۶۶ درصد از ظرفیت سد زاینده رود خالی است

مدیر بهره برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود با بیان اینکه اکنون ۳۴ درصد از ظرفیت سد زاینده رود پُر است، اضافه کرد: در حال حاضر ۶۶ درصد سد خالی است.

به گزارش خبرنگار مهر، میانگین بارشی ایستگاه کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۱) تا سیزدهم فروردین ماه ۱۴۰۲، یک‌هزار و ۳۸۹ میلیمتر است در حالی که سال گذشته در چنین روزی یک‌هزار و ۱۵۳ میلیمتر و میانگین بلند مدت یک‌هزار و ۱۷۵ میلیمتر بوده است.

افزایش ۱۸ درصدی بارش در سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود

بارش‌های امسال در کوهرنگ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد و نسبت به بلندمدت این منطقه حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

کد خبر 5745595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدی IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۴
      4 35
      این ۵۹ مترمکعب در ثانیه همه اش میرود اصفهان و صاحب آب یعنی چهارمحال و بختیاری هیچ استفاده ای نمی کنند..
      • پویان IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
        20 0
        صاحب آب رودخانه است و طبیعت نه تو چهارمحالی و نه من اصفهانی؛ ما همه با این جریان آب زنده‌ایم !!
      • GB ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۶
        5 0
        پس احتمالا این همه پمپ آب و برداشت های کشاورزان چهارمحال از رودخانه دیگری به غیر از زاینده رود است یا شاید دوتا زاینده رود هست ما نمی‌دانستیم
      • ممد IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
        0 0
        اگر آبی در اصفهان دیدی همش مال تو اون آبی هم که عید بود از رودخونه شور اصفهان بود که از طرف دهاقان میاد و بخاطر سرریز کردن اون رودخونه اومد سمت زاینده رود ما ۲۰ سال خیری از رودخونه ندیدیم به لطف شما هموطنان خوبمون
    • آرش بهارلوئی IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
      11 0
      بردن آب به خارج از حوزه آب ریز زاینده رود اشتباه محض است چه برسد که برای صنعت آب بر فولاد یزد و کرمان و کاشان و... کوفت و زهر مار دیگر دزدیده شود
    • هموطن IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
      7 0
      تورا خدا اب را درست مدیریت کنید بگذارید اب در مسیر طبیعی خود حداقل جریانی داشته باشد هم برای طبیعت و حفظ محیط زیست هم با برنامه برای برداشت درست و حساب شده در شرب و کشاورزی و صنعت چون اگر طبیعت و محیط زیست نباشد من و شما هم نخواهیم بود تا کارو کشاورزی داشته باشیم اولویت اول باید حفظ محیط زیست باشد
      • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۹
        0 0
        خدا را شکر یه مقدار بارندگی صورت گرفت
    • علی IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
      0 0
      ازمسئولین اصفهانی تقاضامندیم هرچه سریعتر برای جمع آوری و انتقال آب این چندتا چشمه ی باقی مانده در چهار محال برنامه ریزی وبا تونل بهشت آباد برای توسعه ی فضای سبز وگل وگل کاری انتقال دهند تا ما اهالی این استان همگی برای زنده ماندن به اصفهان مهاجرت کنیم و چهارمحال را به شما و خدا بسپاریم