۱۶ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۲۹

به همت شورای بانوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین؛

کنگره بین‌المللی ام المومنین حضرت خدیجه بانوی اول اسلام برگزار شد

کنگره بین‌المللی ام المومنین حضرت خدیجه بانوی اول اسلام برگزار شد

کنگره بین‌المللی ام المومنین حضرت خدیجه بانوی اول اسلام که به همت شورای بانوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت گرامیداشت سالروز وفات حضرت خدیجه، چهارمین نشست بین المللی ام المومنین حضرت خدیجه (س) بانوی اول اسلام، طلایه دار بعثت نبوی با سخنرانی نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و چند تن از شخصیت‌های علمی و فرهنگی از کشورهای اندونزی، لبنان، هند و ایران امروزسه شنبه (۱۵ فروردین ماه) به صورت مجازی در سالن جلسات بعثه مقام معظم رهبری در تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام «سید عبدالفتاح نواب» در آئین افتتاحیه این نشست طی سخنانی به بیان ویژگی‌های حضرت خدیجه (س) پرداخت وشخصیت آن حضرت را ویژه توصیف و تصریح کرد: هرکس برای خدا قدمی بردارد باریتعالی نیز به او پاداش و اجر مضاعف عنایت می‌کند.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: وقتی برخی ازبانوان پیامبرگلایه کردند که خدا بهتر از خدیجه به شما داده است، پیامبر اکرم (ص) فرمودند خدا بهتر از خدیجه هرگزبه من عطا نکرد. او در دوره نیازمندی ما ایمان آورد، او نیامد که ام المومنین شود بلکه آمد که خدمتگزار دین شود او در دوره سختی‌ها و شکنجه‌ها آمد ولی دیگران در زمان شکوه اسلام آمدند و مسائل دیگری را دنبال می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، معرفت و شناخت و نگاه به آینده را از ویژگی‌های حضرت خدیجه (س) بر شمرد و گفت: او دست رد به سینه همه خواستگاران خود زد، آن حضرت دنبال امانتداری، صداقت، راستگویی، درستی، شرافت نسب و حسن خلق بود که در شخصیت پیامبر نهفته بود و خداوند نیز در آیه ۴ سوره قلم می‌فرماید: "إِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ- تو اخلاق عظیم و برجسته‌ای داری".

وی افزود: حضرت خدیجه (س) با انسانیت و اخلاق ازدواج کرد و خود این راه را انتخاب نمود و زمینه ازدواج با یتیم عبدالله را فراهم آورد و شرط ضمن عقد نمود که مهریه اش از مال خودش باشد.

حجت‌الاسلام نواب ایثار مال، کرنش و فروتنی درمقابل پیامبر و یار و یاور پیامبر بودن در دوره خودسازی را از دیگر ویژگی‌های حضرت خدیجه (س) عنوان کرد و گفت: آن حضرت در مکه به رسول اکرم در عبادت خدا کمک کرد و حضرت زهرا (س) دختر این بانوی دو سرا نیز در مدینه حضرت علی (ع) را در مسیر عبودیت و اطاعت از خدا یاری نمود.

وی افزود: ایشان نخستین مومنه به پیامبر و تنها بانوی نمازگزار با حضرت رسول (ص) بود و این مدال را جز حضرت خدیجه، هیچیک از بانوان ندارد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اشاره به ویژگی‌های حضرت خدیجه (س) به نقش موثرایشان در شکل گیری شخصیت حضرت علی (ع) و ایمان به آن حضرت، صبوری در مقابل بدخواهان و معاندان و دفاع از پیامبر در مواقع خطر پرداخت و گفت: خداوند مزد این همه ایثار حضرت خدیجه را با دادن کوثر به آن حضرت عنایت کرد" إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ - ما به تو کوثر دادیم".

وی افزود: خداوند با فرستادن زنان بهشتی در زمان تولد حضرت فاطمه، حضرت خدیجه را یاری کرد و توسط جبرئیل برای آن حضرت سلام و درود فرستاد، همچنین پیامبر بانوی اول اسلام را در لباسی که نماز شب می‌خواند، کفن کرد و جایگاه رفیع آن بانو همواره در خاطر پیامبر باقی ماند و همیشه با عزت و نیکی از ایشان یاد کرد.

این گزارش حاکی است، کنگره بین‌المللی ام المومنین حضرت خدیجه بانوی اول اسلام که به همت شورای بانوان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار می‌شود راهی برای شناخت شخصیت و منش آن بانوی بزرگوار به علاقه مندان است.

بر پایه این گزارش، در ادامه همایش بین المللی ام المومنین حضرت خدیجه (س) بانوی اول اسلام، طلایه دار بعثت نبوی که از شبکه اینترنتی عبرات پخش شد دکترحکیمه راچمن از اندونزی با موضوع حمایتگری؛ نقش اصلی زنان در اسلام، دکتر فاطمه نصرالله از لبنان با موضوع نقش و جایگاه اقتصادی حضرت خدیجه (س) در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی، دکتر زهرا رضوی از تامیل نادوی هند با موضوع نقش الگویی حضرت خدیجه (س) برای زنان، دکتر مینو اصلانی از کشورمان با موضوع حضرت خدیجه (س) الگوی زن مسلمان؛ نه شرقی و نه غربی و دکتر فضه فاطمه از هند با موضوع نقش و جایگاه حضرت خدیجه (س) در اقتصاد و حمایت از اسلام سخنرانی کردند.

کد خبر 5747122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha