به گزارش خبرنگار مهر، بر پایه گزارش مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست از کیفیت هوای کلانشهرهای کشور، هوای اراک در بازه زمانی اول تا ۱۶ فروردینماه سال جاری، درمجموع ۱۶ روز وضعیت قابلقبول را تجربه کرده و خوشبختانه تاکنون روزی ناسالمی برای اراک به ثبت نرسیده است.
این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته تا ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۱ بر اساس آمارها ۵ روز ناسالم برای کلانشهر اراک به ثبت رسیده بود.
واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ اما در حال سپری شد که تعداد روزهای ناسالم اراک در این سال به عدد ۱۳۸ روز رسید که از این تعداد در ۲ روز شاخص کیفیت هوا خطرناک، ۳ روز بسیار ناسالم، ۱۸ روز ناسالم برای همه گروهها و ۱۱۵ روز ناسالم برای گروههای حساس به ثبت رسیده است، همچنین ۲۲۷ روز کیفیت هوا قابلقبول و در این مدت تنها ۳ روز با وضعیت پاک به ثبت رسیده است.
در کنار علل مختلف شکلگیری شرایط بحرانی هوای اراک، نیروگاه شازند اما به دلیل استفاده از مازوت یکی از عوامل آلودگی شهرهای اراک و شازند بهخصوص در فصول سرد سال به شمار میرود.
این نیروگاه در سال گذشته اما ۲۰ روز زودتر سال ۱۴۰۰ و از ۲۰ آبان ماه استفاده از مازوت را آغاز کرد و متأسفانه باوجود وعدههای مکرر مسئولین برای چارهاندیشی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه حرارتی شازند و تأمین گاز آن اما این نیروگاه تقریباً تا روزهای پایانی سال گذشته بهصورت کامل روزانه حدود ۷.۵ میلیون لیتر مازوت سوزاند و حتی این داستان با فراز و فرودهایی در روزهای نخست سال جدید هم ادامه یافت تا درنهایت روز چهارم فروردینماه ۱۴۰۲ مازوت سوزی این واحد قطع و بهصورت کامل گازسوز شد.
به گفته رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیروگاه حرارتی شازند ۴۷۵ میلیون لیتر مازوت در سال ۱۴۰۰ سوزاند و این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۷۱۰ میلیون لیتر مازوت رسید که نسبت به مدت مشابه قبل، ۵۰ درصد افزایش را نشان میدهد و نقش مؤثری در افزایش آلایندههای شهر اراک داشت.
بررسی روند ۱۰ ساله آلودگی هوای اراک تا سال ۱۴۰۰ یک سیر کاهشی را نشان میدهد اما از سال ۱۴۰۰ به دلیل مسائلی همچون خشکسالی و از طرفی آلایندگی شدید ناشی از مازوت سوزی نیروگاه شازند این روند افزایشی شده و در سال ۱۴۰۰ اراک با ۱۶۵ روز ناسالم اراک پس از اهواز و کرج، سومین شهر آلوده کشور بود، اراک همچنین در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ پنجمین شهر آلوده کشور لقب گرفت.
نظر شما