حجتالاسلام جواد اسماعیلینیا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت توسعه زیرساختهای حمل و نقل، گفت: حمل و نقل و زیرساختهای حمل و نقل مهمترین عامل توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و حتی بهداشتی و درمانی است.
وی ادامه داد: بندر لنگه پیشینه درخشان و کم نظیری در جغرافیای ایران اسلامی دارد. دومین بندر بزرگ ایران بوده است و در روزگاری متقاضیان کار و تجارت، صادرات و واردات و… از اقصی نقاط ایران و جهان به آن مهاجرت میکردند. این منطقه روزگاری مهد توسعه، صادرات، تجارت، فرهنگ، اقتصاد، بهداشت و… بوده است. اما متأسفانه به دلیل بی توجهی که بخشی از آن عمدی و بخشی دیگر از بی کفایتی مسئولین مربوطه بوده است، سالها رها شده است.
امام جمعه بندر لنگه افزود: بندر لنگه شهرستان اولینها و دومینها است، دومین فرودگاه کشور بعد از فرودگاه قلعه مرغی تهران در بندر لنگه احداث شده است. زمانی که هیچ یک از مراکز استانها فرودگاه نداشته بندر لنگه صاحب فرودگاه بوده است. دومین مدرسه کشور بعد از دارالفنون، مدرسه محمدیه بندر لنگه بوده است.
حجتالاسلام اسماعیلینیا گفت: بنا به دلایلی سالهاست این شهرستان و غرب استان هرمزگان شامل بندر لنگه، بندر خمیر و… مورد بی مهری شدید قرار گرفتهاند. مهمترین موضوع وضعیت جادههای بندر لنگه است زیرا در صورتی که جاده مطلوب و ایمن در دسترس نباشد، پزشک حاضر به مهاجرت به منطقه نمیشود و استاد تدریس را نمیپذیرد و در سایر عرصهها نیز شاهد محرومیت و عقب ماندگیهایی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: حتی اگر وضعیت جادهای غرب استان هرمزگان از جمله بندر لنگه را با استانهای همجوار مثل بوشهر و کرمان مقایسه کنیم، تفاوت فاحش است و قیاس مع الفارق است زیرا وضعیت جادهها در بندر لنگه بسیار اسفناک است.
وی افزود: بندر لنگه در کریدور اصلی جنوب به غرب و شرق کشور قرار دارد. صنایع عمده کشور در غرب بندر عباس، فولاد هرمزگان، نفت، کشتی سازی و … وجود دارد و روزانه خودروهای سبک و سنگین زیادی در این مسیر که شبیه جاده بین روستایی است؛ تردد میکنند.
خطیب جمعه بندر لنگه هرمزگان اظهار کرد: ۱۷ سال پیش کلنگ کمربندی این منطقه بر زمین زده شده است. طول کمربندی کمتر از ۲۰ کیلومتر است اما متأسفانه بعد از گذشت این همه سال علاوه بر اینکه هنوز به اتمام و بهرهبرداری نرسیده است حتی زیرسازی آن نیز به اتمام نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه در هیچ کجای ایران این چنین کندی در هیچ پروژهای وجود ندارد، اضافه کرد: کشور ما در حوزه حمل و نقل توسعه یافته است اما این منطقه در حوزه زیرساختها و حمل و نقل محروم مانده است. روزانه صدها تریلر و کامیون از وسط شهر بندر لنگه عبور میکنند و بسیاری از جوانان در همین تصادفات شهری جان خود را از دست میدهند.
امام جمعه بندر لنگه گفت: طبق آمار در بندر لنگه از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۸۰۰ تصادف رخ داده است که در این تصادفات بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر مجروح شدهاند و ۶۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. حال اگر شهرهای پارسیان و بندر خمیر را نیز که قبل از این کریدور قرار دارند را نیز در نظر بگیریم میزان تصادفات جرحی و فوتی چندین برابر است به گونهای که در طی سه سال قریب به ۲۰۰ نفر جان خود را در جاده از دست دادهاند.
وی تصریح کرد: پیگیریهای زیادی صورت گرفته است اما متأسفانه هر چه فریاد میزنیم فایدهای ندارد در دولت قبل قول دادند تا قبل از اتمام دوره دولت، مشکلات جادهای حل شود اما متأسفانه عملی نشد و علیرغم تلاشهای دولت سیزدهم و مسئولان نیز تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است.
حجت الاسلام اسماعیلی نیا گفت: بنا به هر دلیلی که نمیدانیم غرب استان هرمزگان به یک قتلگاه بزرگ بنام جاده تبدیل شده است. هفتهای نیست که مراسم تشییع جنازه در این منطقه برگزار نشود.
خطیب جمعه بندر لنگه هرمزگان اظهار کرد: دولت، برنامهها و تلاشهایشان را میبینیم اما بعضی اوقات ساده انگاریهایی از سوی مسئولان استانی و کشوری دیده میشود که موجب ناامیدی و یأس میشود.
وی افزود: چندی پیش مسئول کشوری برای افتتاح روکش نامناسب آسفالت با پرواز هوایی وارد استان میشود این مسئول منطقه بحران زده از حیث جاده را فراموش کردهاند کاش بجای افتتاح روکش آسفالت به بررسی مشکلات منطقه میپرداخت؛ مردم از برنامه ریزی مسئولان استانی ناراضی هستند.
حجت الاسلام اسماعیلی نیا گفت: انتظار بحق مردم این است که دولت مشکل جاده و راه را حل کند و آن را در اولویت قرار دهد تا شاهد تلفات نباشیم. مردم تا پای جان برای این نظام، انقلاب و ولی فقیه ایستادهاند اما تبعیضها و بی کفایتیهای مسئولان استانی و کشوری نسبت به این مساله قابل درک و تحمل نیست.
امام جمعه بندر لنگه گفت: خطاب بنده رئیس جمهور دولت مردمی و انقلابی است که به حضورش افتخار میکنیم و انتظار داریم جناب رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی توجه ویژهای نسبت به وضعیت راههای بندر لنگه داشته باشند.
نظر شما