به گزارش خبرنگار مهر، علی ملکی معاف در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته رضوانشهر، اظهار کرد: جایگاه هنر در اندیشه پیامبر اسلام و اهل بیت (ع) بسیار ویژه است.
وی با بیان اینکه پیامبر اسلام به طور ویژه به شعر که هنر غالب و برجسته آن ایام بود توجه داشتند، افزود: در همان زمان نیز پیامبر گرامی از شاعرانی که هنرشان را در خدمت اسلام قرار داده بودند تقدیر مادی و معنوی میکردند.
ملکی معاف ادامه داد: حسان بن ثابت که شاعر عصر جاهلیت بود و برخی اشعار دوره جاهلی او به لحاظ اخلاقی قابل خواندن نیست، در دوره اسلام به کمک پیامبر اسلام آمد و این کمک مایهای شد تا پیامبر اکرم برای حسان جایگاه ویژه ای قائل شوند.
این فعال فرهنگی و رسانهای با اشاره به اینکه، در سیره اهل بیت پیامبر اکرم (ص) هم این ارج نهادن به مقام هنر والا کاملاً برجسته است، گفت: اکنون در جمعی حضور داریم که همه دغدغه مند گسترش و ماندگاری انقلاب اسلامی هستند.
جایگاه هنر و هنرمند انقلابی در نظام فکری بزرگان دینی بالا است
وی به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هر پیامی، دعوتی، انقلابی، تمدنی و فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود، افزود: این سخنان نشان دهنده این موضوع است که جایگاه هنر و هنرمند انقلابی و دینی در نظام فکری بزرگان دین ما و بزرگان انقلاب ما بسیار بالاست.
ملکی معاف تصریح کرد: ما به عنوان کسانی که دل در گرو انقلاب داریم اما خودمان هنرمند نیستیم وظیفه داریم تا محصولات هنری انقلاب اسلامی را مورد مصرف قرار دهیم زیرا تا زمانی که محصول هنری تقاضا و مصرف نداشته باشد، عرضه آن نیز تقویت نمیشود.
وی تاکید کرد: اگر امروز فیلم سینمایی «غریب» که درباره زندگانی شهید بروجردی ساخته شده فروش پایینی داشته باشد و از طرف دیگر یک فیلم به اصطلاح طنز و لوده چندین برابر فروش کند، نشان از کم توجهی به آثار هنری با موضوع انقلابی است و این تقاضای کم، انگیزه هنرمندان انقلاب اسلامی را کاهش میدهد.
همه در برابر هنر انقلاب اسلامی مسئول هستند
ملکی معاف به موضوع عفاف و حجاب در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: خانم کلر ژوبرت نویسنده فرانسوی الاصل که مسلمان شده و اکنون ساکن ایران است کتابی بسیار هنرمندانه و عالی به نام «لینا لونا» با موضوع حجاب برای کودکان نوشته است که اگر این کتاب به چاپهای متعدد نرسد و در مساجد دست به دست نشود و در میهمانیهای خانوادگی به بچههای انقلابی، هدیه داده نشود، طبیعتاً روند تولید و رشد آثار این چنینی با خلل روبرو خواهد شد.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه علاقه مندان انقلاب اسلامی در قبال هنر انقلاب اسلامی، بهبود رابطه مجموعههای فرهنگی با هنر مسئول هستند، اضافه کرد: در ابتدای انقلاب ما شاهد حضور پر رنگ فعالیت هنری در مساجد اعم از گروههای تئاتر، گروههای سرود کلاسهای نقاشی و … بودیم اما امروز این فعالیتها کمرنگ شده و ما چه به عنوان یک مخاطب ساده که به مساجد و پایگاهها و حسینیهها رفت و آمد داریم و چه به عنوان کسانی که شاید مسئولیتی در این مجموعهها داریم، باید روی استفاده و گسترش هنر در فعالیت این مجموعهها تاکید کنیم.
وی تصریح کرد: اگر هنر از دل مجموعههای اصیلی همچون مسجد تولید شود، نفوذ و ماندگاری و اصالتش چندین برابر خواهد بود و به طور مثال میتوان به سرود سلام فرمانده اشاره کرد که نمونهای از یک سرود به ظاهر ساده بود که از دل هیأتها بیرون آمد و ضریب نفوذش بین المللی شد.
نظر شما