سید احمد علوی عضو شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، با اشاره به شعار سال مبنی بر "مهار تورم و رشد تولید" از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد و معیشت مردم و تکیه بر توان داخلی و فاصله گرفتن از دلار و نفت نشان از این دارد که حضرت آقا بدرستی مسائل مربوط اقتصاد و معیشت و اتفاقاتی که از این حیث در کف جامعه رخ میدهد، را مدنظر قرار دادهاند.
وی افزود: اکثر اقتصاددانان کشور تاکید دارند که ما امروز با یک تورم افسارگسیخته رو به رو هستیم که تاثیر خود را هم بر روی تولید داخلی گذاشته است.
علوی گفت: برای اینکه بتوانیم به معیشت و رفاه مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر کمک کنیم باید بحث تورم را مدیریت کنیم.
عضو شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه برای کنترل تورم باید مراقبتهای لازم را صورت داد تا به رکود دچار نشد، یادآور شد: در برخی از دولتها علی رغم برخی ادعاها در کنترل تورم اما رکود حکم فرما شد بنابراین ضرورت دارد که برای کاهش تورم دارای برنامه باشیم.
تولید داخل محور باید در راس برنامه مهار تورم باشد
وی با تاکید بر اینکه تولید داخل محور باید در راس برنامه مهار تورم باشد، گفت: تورمی که امروز با آن مواجه هستیم به دلیل نوسان نرخ دلار است و تا زمانی که وابستگی اقتصاد کشور به ارزهای خارجی به ویژه دلار تا این حد باشد این گرفتاریها وجود خواهد داشت.
اقتصاد کشور را باید از وابستگی به دلار نجات داد
علوی تاکید کرد: باید برای کنترل تورم، جلوگیری از رکورد، افزایش تولید داخلی و عدم وابستگی بیشتر به دلار، برنامهریزی صورت دهیم.
عضو شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب اسلامی نقش دولت در تحقق شعار سال را مهم ارزیابی و تصریح کرد: دولت میتواند در خصوص مبادلات و معادلات ارزی رایزنیهایی را با کشورهای همسایه و برخی کشورهای اروپایی و آسیایی برای استفاده از ارزهای ملی صورت دهد.
اینکه برخی محصولات داخلی با دلار قیمت گذاری میشود ظلم فاحش به اقتصاد کشور است
وی میگوید: چرا باید برخی از محصولات داخلی که مراحل صفر تا صدی تولید آنان در کشور رخ میدهد با نرخ دلار قیمت گذاری شود؟ آیا این ظلم فاحش به اقتصاد کشور نیست؟
بخش خصوصی باید در مهار تورم پای کار بیاید
علوی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید در مهار تورم پای کار بیاید و دولت نیز تهسیلگری کند؛ به عبارتی اگر دولت نقش تسهیل گری خود برای بخش خصوصی را به نحوی تنظیم کند که بخش خصوصی مکلف باشد در قبال تسهیلات، تولید با کیفیت و قابل رقابت را افزایش دهد.
عضو شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: تولید کنندگان در قبال حمایت دولت باید مکلف باشند که دولت را در مهار تورم یاری و تولید خود را افزایش دهند و اجناس خود را بر اساس پول ملی قیمت گذاری کنند.
دولت در حوزه اجرا و تسهیل گری حتماً باید دارای برنامه مشخصی باشد
وی تاکید کرد: دولت در حوزه اجرا و تسهیل گری حتماً باید دارای برنامه مشخصی باشد چرا که در غیر این صورت هر ۰ ند هدف درست و متعالی باشد اما نتیجهبخش نخواهد بود.
علوی با تاکید بر اینکه وقتی از تولید و افزایش تولید در کشور سخن میگوییم منظورمان هر نوع تولیدی نیست، گفت: تولیدکنندگان باید تولیدی با کیفیت و قابل رقابت با اجناس مشابه در کشور روانه بازار کنند.
عضو شورای ائتلاف جبهه نیروهای انقلاب اسلامی با بیان اینکه مسئله اول کشور اقتصاد و معیشت مردم است، اظهار کرد: ریشه دیگر مسائل را باید در بحثهای اقتصادی جستوجو کرد.
اقتصاد و معیشتی رابطه مستقیمی با آسیبهای اجتماعی دارد
وی ادامه داد: اقتصاد و معیشت مردم که دچار اختلال شود، فضا برای آسیبهای اجتماعی گسترش مییابد و مباحثی همچون، فرهنگ، هنر، ورزش و تفریحات از سبد خانوار حذف میشود.
علوی یادآور شد: امروز درباره جوانی جمعیت و فرزنداوری در کشور مباحثی مطرح است در حالی که وضعیت اقتصادی و معیشتی جامعه یکی از عوامل اصلی عدم رغبت خانوار برای حرکت به این سمت است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: وقتی معیشت مردم محدود میشود موضوعات نیز در سطح جامعه تغییر میکند بگونهای که اقتصاد هنر ضعیف شده و بخشی از هنرمندان به دلیل موضوعات معیشتی از هنر خارج شده و سراغ موضوعات دیگری بروند.
وی با بیان اینکه اقتصاد دیگر حوزهها همچون کتاب و ورزش را نیز دستخوش تغییر میکند، افزود: وقتی اقتصاد کتاب نچرخد، کتابخانهها رو به تعطیلی میگراید چرا که مردم کتابخوانی را در سبد معیشت خود تعریف نمیکنند؛ اقتصاد ورزش نیز به همین صورت است به عبارتی مجموعههای ورزشی که برای سلامت روان و جسمی مردم راه اندازی شده محدود شده و خلوت میشوند.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: وقتی زنجیره موضوعات بدرستی کالبد شکافی میشود به این فرمایش حضرت آقا میرسیم که مسائل اقتصادی نسبت به دیگر حوزهها در شرایط کنونی اولیتر است.
صدمه دیدن معیشت مردم، سبک زندگی اسلامی ایرانی را نیز مخدوش میکند
علوی با بیان اینکه وقتی معیشت مردم صدمه ببیند، سبک زندگی اسلامی ایرانی نیز مخدوش میشود، تصریح کرد: در یک اقتصاد ضعیف که مردم آن با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنند موضوعاتی همچون منازل بزرگ و غیره در اولویت مردم قرار نمیگیرد چرا که توان خرید مردم به شدت لاغر شده و در این وادی است که آسیبهای اجتماعی بروز و نمود بیشتری مییابد.
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: حتی در بحثهای گردشگری که ما به عنوان متولی بخشی از این موضوعات در سطح شهر هستیم میبینیم که مباحث اقتصادی و معیشتی چگونه بر بحثهای گردشگری مردم در انتقال هویت و مفاهیم آن به مردم اثر میگذارد.
وی درباره ضرورت مشارکت دادن مردم برای تحقق شعار سال گفت: تحقق هر هدفی در جامعه دو بخش دارد یک بخش وظیفه حاکمیت و دولت و بخش دیگر وظیفه بخش خصوصی و مردم است.
علوی تاکید دارد که تحقق شعار سال بدون مشارکت مردم غیر ممکن خواهد بود؛ علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر واگذاری اقتصاد به مردم و بخش خصوصی دولتها هواره علاقهمند به تصدیگری هستند. اگر مردم کمک نکنند دولتها فاقد ظرفیت برای اجرایی کردن شعار سال در بحث تولید خواهند بود.
نظر شما