به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، عمده چالشهای حوزه سلامت اعم از پزشکی خانواده، تعرفهها، آموزش و آینده رشتههای تخصصی و فوق تخصصی، خروج نخبگان، مشکلات کمبود و افزایش نرخ تجهیزات پزشکی، نارضایتی جامعه پزشکی و عدم ابلاغ تعرفهها را مطرح کرد و از رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواست تا با تشکیل جلسهای این موضوعات را مورد رسیدگی فوری قرار دهند.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با گلایه از سازمان برنامه و بودجه و عدم آگاهی برخی از تصمیم گیران در حوزه سلامت، افزود: ما در سال جاری در دارو و تجهیزات مشکل جدی خواهیم داشت.
وی گفت: ما مسئول پاسخگویی به مردم هستیم. هیچ کس علاقه مند به عضویت در هیأت علمی نیست؛ بسیاری از اساتید به خارج مهاجرت کرده اند. متأسفانه با کلمه تکراری تعارض منافع تیشه به ریشه خدمات جامعه پزشکی زده اند.
فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز افزود: متأسفانه حکمرانی سلامت کشور قاعده ندارد با وجود یک سابقه سه هزار ساله هنوز برای کوچکترین کارها باید وقت زیادی بگذاریم. تأخیر دولت در ارسال لایحه بودجه کیفیت بودجه سال ۱۴۰۲ را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: متأسفانه مسئولین سازمان برنامه و بودجه در مقابل ایستادگی میکنند. خوشبختانه توانستیم قانون عدالت آموزشی را تصویب کنیم و برخی خدمات را در شمول بیمه قرار دهیم.
محمدبیگی گفت: در حوزه سلامت الکترونیک نیز امکان پیشرفت کاملاً مهیاست. در پزشکی خانواده نیز وزارت بهداشت باید این بودجه را هدفمند هزینه نماید.
در ادامه، ملک فاضلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که تقدس جامعه پزشکی مخدوش شده است، افزود: متأسفانه برخی با بدگویی به جامعه پزشکی برای خود شهرت و رأی می خرند.
رضا آریان پور یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در عنوان این مطلب که موضوع بودجه چه در کمیسیون تلفیق چه در صحن علنی با هرچه مربوط به بهداشت و درمان است با یک دیدگاه نادرست مانع از طرح آن میشوند، گفت: ما باید از مردم دفاع کنیم.
وی افزود: اگر پزشک را در کشور نگاه داشتید، در منطقه محروم نگه داشتید به مردم خدمت کرده اید این شعار عدالت است.
محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که حال جامعه پزشکی خوب نیست، گفت: متأسفانه با آئین نامههای نادرست فارغ التحصیلان جوان را ناراضی میکنیم، با این روش شاغلان حرف پزشکی را نمیتوانیم نگه داریم.
وی افزود: دنیا برای اینها برنامه دارد و جوانان ما را جذب میکند. باید از ظرفیت نظام پزشکی در تصمیم سازی ها حداکثر بهره برداری بشود.
سیدمحمد پاکمهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفت: در موضوع حذف ارز ترجیحی و حقوق رزیدنتها و بیمهها، مجلس آمادگی دارد تا اقدامات لازم را انجام دهد.
نظر شما