خبرگزاری مهر، گروه استانها: روزهای فروردین ماه ۱۴۰۲ درحالی رو به پایان است که هوا در همدان رو به گرمی میرود؛ وضعیتی که روزهای آن یادآور روزهای بی آبی سال گذشته و شبهای آن همراه با قطعیهای چند ساعته آب است.
اگرچه بارشهای رگباری میهمان همدان میشود اما بررسی وضعیت بارشی حوضههای آبریز کشور از نیمه آذرماه امسال تا نیمه اردیبهشتماه ۱۴۰۲ بیانگر آن است که بارشها از کمتر از نرمال تا نرمال رخ خواهد داد و همدان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
سد اکباتان ۱۶ درصد آب دارد
این وضعیت در حالی است که محمد ضروری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: بر اساس آخرین آمارها، حجم سد اکباتان همدان برابر ۵.۳۸ میلیون متر مکعب و درصد پر بودن آن ۱۶ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه میزان آب شرب این سد هم اکنون برابر ۰.۳۱۱ مترمکعب در ثانیه است، اظهار کرد: وضعیت آبی سدهای دیگر استان همدان در سایر شهرستانها نیز قابل بررسی است.
وی در تشریح این موضوع به سد کلان ملایر اشاره کرد و افزود: حجم این سد برابر ۳۸.۰۶ میلیون متر مکعب و درصد پر بودن آن برابر ۸۵ درصد است.
ضروری با بیان اینکه درصد پر بودن سد سرابی تویسرکان در حال حاضر برابر ۲۹ درصد است، اظهار کرد: حجم آبی این سد هم اکنون برابر ۲.۶۷ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان یادآور شد: سد شیرین سود نیز ۲۹ درصد پر است و حجم آن برابر ۱.۲۹ میلیون متر مکعب است.
قطعیهای شبانه آب ما را نگران میکند
یکی از شهروندان همدانی در محله نواب در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: شبها چند ساعتی قطعی آب را داریم این موضوع ما را نگران کرده است.
وی با اشاره به اینکه این وضعیت باعث شده که مجدد تانکر پر کنیم و باز هم ماجرای ذخیره آب را دنبال کنیم، خاطرنشان کرد: تجربههای تلخ کم آبی و قطعیهای چند روزه آب موجب شده تا با این وضعیت باز هم نگران باشیم که مبادا قرار است آن ماجرای قطعیهای دنباله دار آب ادامه یابد.
مشکلی در تأمین آب نداریم
در این خصوص، فرزاد تیموری به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه بحث قطعیها و کمبودهای آبی سال گذشته برای سال جاری همدان قابل تصور نیست، بخشی از آب شهر همدان هم اکنون از سد تالوار تأمین میشود و استاندار همدان طی دیداری با وزیر نیرو درخواست افزایش حجم آب انتقالی از تالوار به همدان را داد.
معاون امور عمرانی استانداری همدان یادآور شد: بعید میدانم که مشکل خاصی در این زمینه مانند سال گذشته داشته باشیم اما برخی مشکلات مانند ترکیدگی لوله یا گل آلود بود آب وغیره مواردی است که ممکن است با آن روبرو شویم.
وی با تصریح بر اینکه چاههای پدافندی وارد مدار خواهند شد، در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا تدابیری برای مقابله با بحرانهای آب آشامیدنی پیش بینی شده است، گفت: کارهای ضربتی ما را از بحرانهای آبی دور کرده و نیازی به تمرکز بر مواردی مانند در نظر گرفتن چادرهای عرضه آب آشامیدنی و غیره نیست.
تیموری خاطرنشان کرد: سال گذشته ناگهان سد اکباتان با ۱۲۰۰ لیتر آب در ثانیه که منبع اصلی آب مردم شهر همدان بود، از دسترس خارج شد و این موضوع ما را با بحران روبرو کرد.
شهر همدان سال گذشته را در حالی سپری کرد که بهار و تابستان را با قطعیهای چند ساعته و در پاییز با قطعیهای چندین روزه آب گذراند؛ حال تنها خواسته مردم تکرار نشدن آن تجربه تلخ کم آبی است.
این روزها مردم همدان به دنبال وعدههایی از جنس عملیاتی هستند تا بتوان بر مبنای آن پیش رفت. متأسفانه تجربههای تلخ گذشته و قطعیهای آب شبانه، در حال حاضر مردم همدان را نگران کرده است و از سویی شاهدیم که الگوی کشت در شهر همدان در حد همایش و جلسات باقی مانده و هم چنان کشت سیب زمینی و دیگر محصولات پر آب بر در همدان رونق دارد.
باغداران همدان، باغهای خود را به تکههای کوچک تقسیم کرده و از باغهای تولیدی خارج شدهاند و عائدی آن برای مردم همدان به صفر رسیده است؛ روندی که جای کشت قراردادی، کشت ارگانیک، کشتهای نوین و غیره همچنان در آن مغفول مانده و باز هم همدان میماند و ضربههای عظیم از بخش کشاورزی بدون برنامه...
بارشهای باران در همدان نیز نسبت به سال گذشته چنگی به دل نمیزند و همه اینها نیازمند ورود جدی مسئولین ارشد استان همدان به بحث آب است؛ تأمین آب یکی از ضروریات است و نباید با وعده آن را مدیریت کرد.
نظر شما