پژمان عقدک در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با افزایش موارد ابتلاء به کرونا از اسفند ماه سال گذشته وارد پیک هشتم شدیم، اظهار داشت: روند ابتلاء به کووید- ۱۹ در اصفهان هفته اول و دوم فروردین ماه افزایش یافت.
وی بدون اشاره به آمار افزود: برخلاف سه ماه پیش، مرگ و میر ناشی از کرونا طی یک ماه اخیر افزایش یافت و شمار مراجعان با علائم شبیه کرونا نیز روند صعودی داشت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه تستهای کرونا مثبت از کمتر از پنج درصد به بالای ۴۰ درصد طی دو هفته اول فروردین رسید، خاطرنشان کرد: مجموع افراد بستری در مراکز درمانی استان و بستریهای بد حال در ICU طی دو هفته اول افزایش داشت اما روند ابتلاء به کرونا در یک هفته اخیر به سطح ثابت رسیده و کاهش یا افزایش نداشته است.
عقدک با بیان اینکه رفت و آمدها و دید و بازدیدهای ایام نوروز وضعیت شیوع کرونا را بدتر کرد، ادامه داد: اکنون نیز با توجه به برگزاری مراسمهای عزاداری و تجمعات پیشبینی میشود که آمار ابتلاء افزایش داشته باشد اما امید است که پس از آن کاهش محسوس ابتلاء به کرونا را در کشور شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه هم اینک زیرسویههای اُمیکرون از جمله زیر سویه XBB در کشور شیوع یافته و افراد را درگیر میکند، اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد از جانباختگان اخیر کرونا در پیک هشتم افراد مُسن یا دارای بیماریهای زمینهای بودند و بیشتر افرادی بودند که هیچ واکسن دریافت نکرده بودند و یا از آخرین واکسن آنان بیش از یک سال گذشته بود.
واکسن کرونا را هر سال یکبار دریافت کنید
عقدک با بیان اینکه کرونا همیشگی است و رفتنی نیست، تصریح کرد: باید به زندگی در کنار کرونا عادت کرد و دستکم کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی و بیماری زمینهای دارند باید سالی یک بار واکسن کرونا دریافت کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص شباهت علائم حساسیت فصلی بهار و کرونا اُمیکرون، ابراز داشت: تفاوت علائم این دو را بدون انجام آزمایش نمیتوان تشخیص داد و هر فردی که علائم تنفسی فوقانی مانند اشک ریزش، عطسه و سرفه و بویژه سردرد، بدن درد، گلو درد و تب پیدا کرد باید گفت که کرونا است و فرد باید خود را ایزوله کرده و از تماس با افراد خانواده و اجتماعات خودداری کند.
وی خاطرنشان کرد: پس از دستکم پنج روز قرنطینه علائم رو به بهبود میرود اما اگر بیماری در فردی شدت داشت یا درگیر بیماری زمینهای بود باید به پزشک مراجعه کرده تا با معاینات و آزمایشات لازم روند درمان انجام شود.
به گزارش مهر، مجموع بیماران کووید -۱۹ در کشور تاکنون به هفت میلیون و ۶۰۱ هزار و ۵۲۱ نفر رسیده است.
نظر شما