به گزارش خبرگزاری مهر، این جرقه فراتر از نگرانی های ژئوپلتیکی و با هدف تمرکز بر زبان آموزی، یادگیری ادبیات و سایر جنبه های فرهنگی زبان فارسی شکل گرفته است.
در پاسخ به علاقه در حال رشد دانشجویان دانشگاههای آمریکا به زبان و فرهنگ فارسی، مرکز چهار ساله مطالعات زبان فارسی دانشگاه مریلند به عنوان نخستین مرکز مستقل در این عرصه در سراسر آمریکا به گسترش روزافزون برنامه ها، مطالعات تحقیقاتی و بورس های مختلف پرداخته است.
هم اکنون در 70 دانشگاه در سراسر آمریکا کرسی های زبان فارسی تدریس می شود و نیمی از آنها برنامه های ویژه ای در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی دارند |
در این زمینه "انستیتو میراث فرهنگی روشن" بودجه ای بالغ بر 3 میلیون دلار ارایه کرده است.
به گزارش مهر، احمد کریمی حکاک مدیر مرکز مطالعات زبان فارسی دانشگاه مریلند گفت: این جرقه گویای آن است که شمار بیشتری از نسل دومی های آمریکایی - ایرانی در جستجوی میراث فرهنگی خانواده های خود هستند.
وی خبر داد : شمار دانشجویانی که به زبان فارسی جذب می شوند، در حال افزایش است. در یک دانشگاه دولتی - به عنوان مثال - بالغ بر 30 تا 40 درصد دانشجویان ورودی به یادگیری زبان فارسی علاقمند هستند.
حکاک معتقد است طی چند سال اخیر این رقم تا 50 درصد افزایش یافته است. هم اکنون در 70 دانشگاه در سراسر آمریکا کرسی های زبان فارسی تدریس می شود و نیمی از آنها برنامه های ویژه ای در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی دارند.
بر اساس گزارش اسکرایب نیوز وایر، آمارها نشان می دهند علاقه به زبان و فرهنگ فارسی در سراسر آمریکا و دانشگاههای این کشور در حال گسترش است. دو سال پیش نیز در راستای استراتژی که دانشگاه مریلند اتخاذ کرده بود، در دانشگاه کالیفرنیا در اروین نیز مرکز مشابهی راه اندازی شد.
نظر شما