خبرگزاری مهر، گروه استانها: برای استان کم باران و کویری چون خراسان جنوبی کمترین رواناب یک گنج ارزشمند به شمار میرود که باید نسبت به مهار و ذخیره سازی آن اقدام کرد.
ایجاد سازههای آبخیزداری یکی از راهکارهای همیشگی برای مهار این روانابها است که تاکنون اتفاقات مثبتی را نیز رقم زده است که نمونه آن را در مهار روانابهای ناشی از فروردین ماه در برخی از شهرستانهای خراسان جنوبی میتوان مشاهده کرد.
به واقع مهار و انحراف روان آبهای سطحی و سیلاب بر روی پهنه سطحی زمین به منظور حفاظت و توسعه منابع طبیعی و بهبود کمی و کیفی منابع طبیعی زیرزمینی امری اجتناب ناپذیر است که باید نسبت به آن اهتمام داشت.
علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از اتفاقات بسیار خوبی که در فروردین ماه امسال رخ داد درباره بحث مهاررواناب ها در خراسان جنوبی بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی درباره نقش سازههای آبخیزداری در خراسان جنوبی در مهار روانابها گفت: پنج میلیون متر مکعب رواناب به وسیله سازههای آبخیزداری خراسان جنوبی از ابتدای سال استحصال شده است.
نصرآبادی با اشاره به اینکه این استحصال در شهرهای زیرکوه، قاین، درمیان، سرایان، بشرویه و فردوس بوده است، اظهار کرد: مهار روانابها و استحصال آنها در همین بازه زمانی در سال گذشته حدود یک میلیون متر مکعب آب بوده است که افزایش پنج برابر مهار روانابها در سال جاری را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه بیشترین آبگیری صورت گرفته مربوط به شهرستان زیرکوه با حدود دو میلیون مترمکعب آب و کمترین نیز برای شهرستان درمیان با حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب بوده است، ادامه داد: در حال حاضر در خراسان جنوبی دو هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری وجود داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به فوایدی که برای مهار روانابها وجود دارد ما در منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تلاش میکنیم وظیفه خود را برای استحصال آن با ایجاد سازههای آبخیزداری به نحو احسنت انجام دهیم.
نظر شما