پیمان اسکندری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان کردستان به غیر از تخممرغ، در سایر کالاهای اساسی تولید کننده است اما اکثر کالاها و نهادههای دامی وابستگی شدیدی به واردات و نوسانات ارزی دارد.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد دانههای روغنی، ۹۵ درصد کنجاله سویا، ۶۰ ذرت و ۵۰ جو، شکر و برنج وارداتی و متأثر از نوسانات ارزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطر نشان کرد: مهمترین چالش استان این است که در تنظیم بار نقشی ندارد و به صورت متمرکز و کشور تصمیمگیری میشود.
اسکندری درباره نابسامانی بازار مرغ در استان طی چند روز اخیر اظهار داشت: در چند روز اخیر در استان دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی داشتیم.
وی اعلام کرد: در اسفندماه ۵ هزار تن گوشت مرغ تولید کرده ایم و این در حالی است که نیاز استان ۳ هزار و ۵۰۰ تن است یعنی در این شرایط نیز هزار و ۵۰۰ تن مرغ مازاد داریم اما اختلاف قیمت استان با سایر استانهای همجوار باعث کمبود و قاچاق مرغ شده است.
اسکندری خاطرنشان کرد: هم اکنون برای هر مرغداری و کشتارگاه یک ناظر گذاشته ایم و صبحها از در کشتارگاه تا مغازه خردهفروشی محموله پلمب میشود اما به محض توزیع در واحدهای توزیعی، علیرغم اینکه نیاز سنندج ۴۰ تن مرغ است، تا ساعت ۱۱:۳۰ پیش ازظهر ۶۰ تن مرغ با ماشینهای سواری هر کدام ۱۵ تا ۳۰ عدد مرغ از این شهرستان به سمت کرمانشاه، همدان و سایر استانها خارج میشود.
وی افزود: پس از اجرای طرح یارانه سازی مردمی قاچاق مرغ قطع شد اما با افزایش نرخ دلار، چند روزی است که به عنوان کالای مسافر به سمت استانهای دیگر و عراق قاچاق میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: هماکنون خروج مرغ زنده و لاشه ممنوع شده اما از طریق مصرفکنندهها در استان جمعآوری و خارج میشود.
نظر شما