به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هرچند ربات های ۴ پا بهتر از همتایان خود که با چرخ حرکت می کنند، می توانند از مسیرهای سخت بگذرند، اما نمی توانند هنگام عبور از مسیرهای باریک توازن خود را حفظ کنند.
از این رو اکنون گروهی از محققان به رهبری پروفسور زاخاری منچستر در انستیتو رباتیک دانشگاه کارنگی ملون یک ربات تجاری به Unitree A۱ ابداع کرده است. آنها دو ابزار به عنوان محرک های واکنش چرخ در پشت ربات سوار کردند. این ابزارها که به اختصار RWA نامیده می شوند، معمولاً برای تنظیم حرکت زاویه ای ماهواره ها استفاده می شوند.
منچستر در این باره می گوید: در اصل یک چرخ بزرگ با موتور به ربات متصل شده است. اگر چرخ سنگین در یک جهت بچرخد، ماهواره در جهت دیگر می چرخد. اکنون همین ابزار در یک ربات چهار پا به کار گرفته شده است.
یکی از RWA ها محور ربات و دیگری محور چرخش آن را کنترل می کند. هر دو RWA در یک ماژول۴.۳ کیلوگرمی قرار دارند. فرقی نمی کند که کدام یک از پاهای ربات در هر لحظه با پرتو تماس داشته باشد، زیرا RWA ها به سادگی (و به طور خودکار) هرگونه تغییر در مرکز تعادل آن را انطباق می دهند.
ربات در آزمایشگاه نه تنها توانست روی یک تیرچوبی با طول ۳ متر و عرض ۶ سانتی متر راه برود، بلکه در مقابلتلاش برای تکان دادن تیر چوبی نیز موقعیت خود را حفظ کرد. هنگامیکه ابزار از ارتفاع نیم متری افتاد، توانست در هوا غلت بزند و مانند گربه روی پاهایش بایستد.
منچستر معتقد است چنین قابلیت افزوده ای کمک می کند ربات های چهار پا از آزمایشگاه خارج و در دنیای واقعی به کار گرفته شوند.
محققان قرار است تحقیقی درباره این ربات را در ماه ژوئن در کنفرانس بین المللی رباتیک و اتوماسیون لندن ۲۰۲۳ ارائه کنند.
نظر شما