۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۳۲

توسط انتشارات به نشر؛

مجموعه سروده‌های آیت الله محمدی گلپایگانی منتشر شد

مجموعه سروده‌های آیت الله محمدی گلپایگانی منتشر شد

کتاب «نمی از یم» شامل دفتر اول سروده‌های آیت الله غلامحسین محمدی گلپایگانی (عِلوی) چاپ و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «نمی از یم» شامل دفتر اول سروده‌های غلامحسین محمدی گلپایگانی (عِلوی) رئیس دفتر مقام معظم به تازگی توسط انتشارات به‌نشر (انتشارات آستان قدس رضوی) چاپ و روانه بازار نشر شده است.

در این دفتر ۹۹ قطعه شعر در قالب‌های قصیده، غزل، مدایح و مصائب منتشر شده که اکثر آن‌ها شعر آئینی و تعداد غزل و قصیده در مدایح و مراثی اهل بیت (ع) است.

گل امید، لیله المبیت، چهل چراغ هستی، اسوه حلم، در ثمین آفرینش، تاج هستی، نگین تارک هستی، نشان از بی نشان و … از جمله عنوان‌های این اشعار در وصف مقام و منزلت ائمه معصومین (ع) رسول اکرم (ص)، حضرت علی (ع)، امام حسن مجتبی (ع)، امام رضا (ع)، حضرت مهدی (عج) و… است. قصیده حماسی در وصف دفاع مقدس و بسیح انقلاب اسلامی، خلیج فارس، ایران و شهر گلپایگان نیز دیگر اشعار این مجموعه شعر را تشکیل می‌دهد.

در مقدمه کتاب گلپایگانی در خصوص نقش مذهبی شیعه در بالندگی شعر فارسی می‌گوید:

«امروز نام بلند سعدی، حافظ و مولوی در اقصی نقاط جهان شناخته شده و آثار ادبی آنان به زبان‌های زنده روز ترجمه شده و در دانشگاه‌ها و کتابخانه‌های مهم موجود است. مضامین بلندی که در سروده‌های آنان به چشم می‌خورد، غالباً برگرفته از قرآن و احادیث نبوی است؛ حتی شاهنامه فردوسی که در نظر ابتدایی اینگونه به نظر می‌رسد که این دیوان مجموعه‌ای از داستان‌های کهن و افسانه آمیز شاهان ستمگر است لیکن چنین نیست به گونه‌ای که سید جعفر شهیدی که خود یکی از شارحان نهج البلاغه است در مقاله‌ای می‌گوید فردوسی در دیوان شاهنامه آنجا که شرح صفات خدا یا آفرینش آسمان و زمین، رویش گیاهان، ریزش باران و پیدایش انسان اشعاری سروده است که از نهج البلاغه استفاده کرده است.

نقش مذهب شیعه در بالندگی شعر فارسی بسیار چشمگیر است. برخی از سرورده‌های شاعران در مدح و مراثی خاندان پیامبر اکرم (ص) شاهکاری کم نظیر می‌باشد؛ همانند ۱۲ بند محتشم کاشانی که آنچنان در قلب علاقه‌مندان به اهل بیت (ع) جای دارد که بعد از گذشت چند قرن از تاریخ سرودن، آن اشعار در ایام محرم و اوقات عزاداری، کتیبه‌های فراوانی زینت بخش در و دیوار خانه، کوچه‌ها، خیابان‌ها، حسینیه‌ها، مساجد در شهر و روستاهاست. البته باید گفت طبع شعر یک موهبت بزرگ است که برخی انسان‌ها از آن برخوردارند.»

در یکی از اشعار این مجموعه با عنوان «شقّ‌القمر» در وصف شهادت حضرت علی (ع) می‌خوانیم:

به کوفه چشم یتمیان خواب و قرار نداشت زعمق فاجعه دیگر توان و تاب نداشت
گرفته رنگ شفق اشک دیدگان یتیم در آن شبی که جز خون به دیده آب نداشت
رخ فسرده هر کودکی نشان می‌داد که بانگ یا ابتایش دگر جواب نداشت
درون سینه دلم بی قرار و خاموش است توان شکوه ندارد دلی که تاب نداشت
سپیده سر ز افق چون برآورد از شرم که کوفه بعد علی قرص آفتاب نداشت
چگونه دم بزند از ولای او (علوی) هر آنکه شقّ قمر دید و اضطراب نداشت

این کتاب در ۱۲۸ صفحه، قطع وزیری، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 5759470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha